سید مرتضی احمدپور- همشهری آنلاین:
شهروندان تبریزی در انتخابات مجلس شورای اسلامی که در اسفند ماه سال 99 برگزار شد،شاهد برگزاری بخش زیادی از انتخابات به صورت الکترونیک بودند ، انتخابات الکترونیک از احراز هویت تا مرحله شمارش آرا و اعلام نتایج صورت گرفت و تنها مرحله باقی مانده، صندوق الکترونیک بود. در انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا در تبریز قرار است که آخرین مرحله یعنی استفاده از صندوق الکترونیک نیزصورت بگیرد.
اما در استان علاوه بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا و انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات میان دوره ای مجلس در میانه هم برگزار میشود.
افزایش 15درصدی شعب اخذ رای
رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی با بیان اینکه برگزاری انتخابات در برخی مراحل در تمامی استان الکترونیکی است میگوید: برگزاری انتخابات 25 مرحله دارد که در انتخابات پیش رو تا حد ممکن تلاش کرده ایم این فرایندها الکترونیکی برگزار شود که از مرحله ثبت نام فرایند الکترونیکی بودن آغاز شده است و در این دوره در شهرها و روستاهای استان مرحله نهایی انتخابات ریاست جمهوری و میان دوره ای مجلس در میانه به صورت سنتی و با نوشتن اسامی و کد نامزدها به روی کاغذ خواهد بود.
علیار راستگو میگوید: علاوه بر الکترونیکی کردن با توجه به شرایط کرونایی، تعداد شعبات را نسبت به انتخابات گذشته ۱۵ درصد افزایش دادیم تا مردم در آرامش و راحتی رای دهند که در این میان ۳۷۶۶ شعبه اخذ رای، پیش بینی کرده ایم.
فرماندار تبریز به همشهری می گوید: انتخابات الکترونیکی تنها برای شورای شهر در تبریزبه صورت صدرصد الکترونیکی برگزار میشود و رای دهندگان با حضور فیزیکی در پای صندوقهای الکترونیکی رای خود را به صندوق میاندازند.
بهروز مهدوی خاطر نشان میکند: رای دهندگان کد چهار رقمی نامزدهای شوراهای شهر تبریز که ۱۳ نفر خواهند بود را به صورت الکترونیکی ثبت می کنند و امسال برای نخستین بار انتخابات شوراهای اسلامی کلانشهرها به این صورت برگزار میشود.
وی عنوان میکند: تمهیدات لازم برای برگزاری الکترونیکی انتخابات در تبریز انجام شده وبر همین اساس تمامی مراحل انتخابات به صورت تمام الکترونیکی خواهد بود و به محض اتمام رای گیری نتیجه آرا تنها پس از یک ساعت اعلام شده و800شعبه اخذ رای برای شهرستان تبریز پیش بینی شده است.
به کارگیری دستگاههای احراز هویتی در شعب اخذ رای
رئیس هیئت نظارت و بازرسی انتخابات استان میگوید: نه تنها در برگزاری انتخابات بلکه در مراحل قبل از آن و در تبلیغات نامزدهای انتخاباتی هم بر روشهای مجازی تاکید داریم چرا که اگر ستادهای تبلیغاتی دایر شده و افراد به صورت حضوری و میدانی فعالیت کنند، شاید به افزایش بیماری دامن بزنند.
صمدعزیزی ادامه میدهد:با وجود اینکه افزایش تعداد شعبات برای کاهش تراکم جمعیت پیش بینی شده اما با حذف الزام استفاده از اثر انگشت و استفاده از روشهای الکترونیکی تلاش داریم تا انتخابات بدون کمترین مخاطره کرونایی برگزار شود.
وی ادامه میدهد: با به کارگیری دستگاههای احراز هویتی درشعب اخذ رای یک گام دیگر برای برگزاری انتخابات الکترونیکی در استان برمی داریم.