رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره خیز دوباره بیماری کرونا در کشور در تعطیلات نیمه خرداد هشدار داد.

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر جلیل کوهپایه‌زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره آخرین اخبار پیرامون کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس، به واکسیناسیون دو گروه ۲۵۰ نفره در فاز دوم اشاره و ابراز امیدواری کرد که فاز دوم این واکسن در تیرماه به پایان رسد.

وی درباره مشکل قطع شدن برق در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: مشکلات ناشی از قطع شدن برق طبیعی است اما بیمارستان‌ها مجهز به برق اضطراری هستند و دستور داده شده است تا همگی این دستگاه‌ها به دقتی بیش از گذشته چک و بررسی شوند. از طرفی با هماهنگی استاندار محترم با وزارت نیرو تلاش شده مناطقی که بیمارستان‌ها در آن قرار دارند، دچار قطعی برق نشوند و اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد، از قبل به بیمارستان اطلاع دهند تا آمادگی کافی برای قطع شدن برق را داشته باشند.

کوهپایه‌زاده ادامه داد: در بحث حفظ زنجیره سرد واکسن نیز این موضوع مدنظر مراکز تجمعی تزریق واکسن قرار گرفته است. البته قطع برق در این مورد چندان اثرگذار نیست؛ زیرا از طریق کلد باکس‌ها می‌توان چند ساعتی دمای واکسن‌ها را مدیریت کرد ولی در هر صورت قطعی برق معضلات خود را در زنجیره سرد واکسن ایجاد خواهد کرد.

وی درخصوص وضعیت مراجعه بیماران و پذیرش آنها در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: این روند نسبت به روزها و هفته‌های قبل کاهشی است، البته این کاهش خیلی عمده و چشمگیر نیست و در برخی روزها حتی کمی افزایشی می‌شود. اما در مجموع در هفته آخر اردیبهشت نسبت به روزهای آغازین این ماه هم مراجعه بیماران و هم تعداد مرگ‌ها کاهش پیدا کرده است و در شیب نزولی پیک چهارم قرار گرفتیم؛ هرچند سرعت کاهش هم سبب نگرانی است تا مبادا پس از تعطیلات پیش رو (نیمه خرداد) در پذیرش بیماران دچار مشکل شویم. در صورت شکل‌گیری تجمعات در تعطیلات پیش رو احتمال افزایش بار بیماری بعید نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره احتمال بروز پیک پنجم کرونا با ویروس‌های جهش‌یافته تصریح کرد: اگر مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، جهش‌ها نمی‌توانند چندان اثرگذار باشند و سبب پیک شدیدی شوند. در مورد موج چهارم متاسفانه کمترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را تجربه کردیم. خوشبختانه اکنون نسبت به هفته‌های گذشته رعایت مردم هم بهتر شده است و اگر این روند ادامه داشته باشد، مسلما جهش‌ها نمی‌توانند پیک‌های عمده ایجاد کنند.

وی افزود: پیش‌بینی ما در شهر تهران این است که پیک چهارم همچنان کاهشی باشد و اگر اتفاق خاصی نیفتد و در تعطیلات نیمه خرداد رعایت‌ها صورت گیرد، بتوانیم اوضاع را به درستی مدیریت کنیم. با رعایت پروتکل‌ها و افزایش واکسیناسیون امیدواریم بتوانیم شرایطی ایجاد کنیم که پیک بزرگی نداشته باشیم.

وی در خصوص وضعیت دارو و اکسیژن‌رسانی به بیمارستان‌ها بیان کرد: خوشبختانه کمبود دارویی نداریم. زمانی که از پیک پایین می‌آییم مصرف دارو و اکسیژن کاهش می‌یابد و الان مشکل عمده‌ای در تامین دارو و اکسیژن در بیمارستان‌ها نداریم.
 

برچسب‌ها