تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲

معلمان تحت پوشش طرح خرید خدمات آموزشی بار دیگر از استان‌های محروم تا تهران آمدند تا بلکه با اعتراض در مقابل مجلس شورای اسلامی بتوانند حق خود را بگیرند.

به گزارش همشهری آنلاین، «خرید خدمات آموزشی» طرحی بود که از سال 93 در کشور شروع شد تا بتواند بخشی از کمبود معلم در مناطق محروم را جبران کند. از آنجا که معلمان غیربومی‌، رسمی‌ و قراردادی‌ آموزش و پرورش حاضر به تدریس در مناطق دورافتاده و مرزی که اغلب راه‌های خطرناک، صعب‌العبور و سخت‌گذر دارند، نمی‌شدند آموزش و پرورش تصمیم گرفت با اجرای این طرح نیروهای بومی را به صرف داشتن تحصیلات دانشگاهی و حداقل‌های مورد نیاز برای تدریس جذب کند. این طرح در 20 استان کشور اجرا شد، 7سال از اجرای طرح می‌گذرد و جمعیت شاغل در آن طی این سال‌ها از ۱۶هزار نفر به حدود 13‌هزار نفر کاهش یافته است؛ 13هزار نفری که با کمترین حقوق و خدمات در حال کار هستند.

تقاضای تبدیل وضعیت

یزد، اصفهان، کرمان، خراسان رضوی، شمالی، جنوبی، هرمزگان، لرستان و خوزستان  برخی از استان‌هایی هستند که با اجرای طرح خرید خدمات بخشی از کمبود معلم خود را در مناطق محروم و دورافتاده جبران کرده‌اند،‌ اما رتبه اول در این طرح از آن سیستان و بلوچستانی‌هاست. در این استان بیش از 4هزار معلم در قالب خرید خدمات جذب شده‌اند.

طی روزهای گذشته بار دیگر این معلمان از استان‌های سیستان‌وبلوچستان و خراسان‌جنوبی برای اعتراض به تهران آمدند. یکی از این معلم‌ها که در منطقه مرزی در سراوان تدریس می‌کند به همشهری می‌گوید: «ما خواستار تبدیل وضعیت‌مان هستیم تا به عنوان نیروی آموزش و پرورش شناخته شویم نه اینکه زیر نظر موسسه‌های غیرانتفاعی باشیم.»

«رحیمه درازهی» با بیان اینکه هر سال با معلمان خرید خدمات قرارداد بسته می‌شود، می‌افزاید: «قرارداد فعلی هیچ فایده‌ای برای ما ندارد. بیمه‌مان ساعتی رد می‌شود و فقط هرچند ساعت که در مدرسه باشیم، بیمه هستیم. اگر غیبت کنیم یا مرخصی برویم، بیمه و حقوق نداریم.»

به گفته «ناصری» یکی دیگر از معلمان خرید خدمات از خراسان جنوبی حقوق نیروهای این طرح هم معضل است. او توضیح می‌دهد: «قبلا حقوق ما در ماه یک میلیون و 500 هزار تومان بود و گفتند اگر اعتبار داشته باشند شاید امسال به 2 میلیون و خورده‌ای برسد. با این حقوق می‌شود زندگی کرد؟»

«محمد» از نیروهای خرید خدمات خوزستانی هم توضیح می‌دهد که معلمان این طرح به دلیل اینکه در مناطق محروم تدریس می‌کنند در همه ماه‌های گذشته که کرونا شیوع پیدا کرده بود در مدرسه حاضر شدند، زیرا اغلب مناطق محروم شبکه اینترنت ندارند یا دانش‌آموزش برای اتصال به شبکه شاد موبایل یا تبلت در اختیار ندارد. او می‌گوید که با وجود همه سختی‌ها اما معلمان خرید خدمات کمترین حقوق را در میان نیروهای آموزش و پرورش دریافت می‌کنند و اصلا نیروی این وزارتخانه هم محسوب نمی‌شوند.

تلاش نیمه‌کاره نمایندگان

چندی پیش تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون اصل۹۰ از دولت خواستند با هدف افزایش حقوق معلمان خرید خدمات، آن‌ها را تبدیل وضعیت کنند. ۶۶ نفر از نمایندگان مجلس با تهیه «طرحِ الحاق تبصره ۱۱ به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی» ضمن تاکید بر «منع جذب معلم به صورت خرید خدمات آموزشی» تا زمان تعیین تکلیف ورودی‌های سال‌های تحصیلی 94-93 و 99-98 قید کرده‌اند که آموزش و پرورش باید ظرف ۲سال پس از تصویب این قانون تکلیف استخدام خرید خدماتی‌ها را پس از گذراندن یک دوره در دانشگاه فرهنگیان (حداکثر 3 ماهه) و اخذ نمره قبولی در آزمون پایان دوره مشخص کند. با وجود اینکه این طرح حدود ۳ ماه پیش در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد، اما به دلیل ابتلای تعدادی از نمایندگان پیگیر آن به کرونا، تصویب آن به تأخیر افتاده بود.

برچسب‌ها