وی با بیان اینکه در صورت تمایل، دولت می تواند با قاچاق مقابله کند در حالی که به نظر میرسد برنامهای برای تحقق این مهم وجود ندارد، ادامه داد: قاچاق کالا نه تنها موجب ضربه به تولیدکننده داخلی میشود بلکه برای عرضه کننده کالاهای وارداتی به صورت قانونی نیز ضرر و زیان به دنبال دارد. فروشگاههای آنلاین به راحتی قابل نظارت هستند اما در بازار آفلاین این ویژگی را نداریم.
نماینده مردم شهر بابک در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر کالای عرضه شده در فروشگاه های آنلاین مثل دیجیکالا و ... به دلیل پرداخت عوارض، مالیات و... نسبت به سایر بازارها که در آنها کالا به صورت قاچاق وارد کشور میشود، گرانتر است و این امر موجب کاهش مشتری این فروشگاهها میشود. در حالی که این فروشگاه فعالیت شرعی و قانونی دارند.
وی افزود: میتوان با ارائه تسهیلات ارزان قیمت، پیشبینی معافیت هایی مالیاتی، در نظر گرفتن تخفیف هایی در حامل های انرژی و...از فروشگاه های آنلاین که در دوره شیوع کرونا، کمک بسیاری به کاهش تجمعات داشتند، حمایت کرد که برای تحقق این امر بانک مرکزی باید برنامه ریزی کند.
رضاحسینی قطب آبادی تصریح کرد: برای درمان هر دردی ابتدا باید با آسیب شناسی علل بروز آن را مشخص کرد؛ قاچاق پدیدهی غیرقابل کنترلی نیست و نه تنها افراد عادی نمی توانند در این حوزه فعالیت کنند بلکه موضوع قاچاق بیشتر توسط افراد صاحب نفوذ و قدرتمندی انجام می شود. در حقیقت مردم عادی برای به دست آوردن یک لقمه نان عامل مافیای بزرگ و برخی تاجران می شوند.
به گفته عضو هیات رئیسه کمیسوین صنایع و معادن قاچاق، واردات تعداد محدودی کالا نیست بلکه در حال حاضر قاچاق از مبادی رسمی و با حجم بسیار انجام می گیرد بنابراین باید مشکل را از ابتدای زنجیره حل کرد.