نخستین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حالی تا ساعتی دیگر آغاز میشود که این نامزدها قبل از ورود به محل مناظره به بیان دیدگاههای خود و اینکه قرار است در این مناظره از چه سخن بگویند، پرداختند.
قهر مردم مهمترین رقیب من است
عبدالناصر همتی در گفتوگو با خبرنگاران گفت: من اکنون یک شهروند عادی هستم. چند روز پیش رییس سازمان بانک مرکزی بودم. یک استاد دانشگاه هستم و آمدم به جریانی که تلاش میکنند کشور را با سیاسیکاری اداره کنند، به آنها بگویم بحران اقتصادی و مشکلات اقتصادی کشور راه حل دارد.
وی افزود: آمده بگویم که حصر ایران را باید پایان دهیم. آمدهام بگویم اقتصاد ایران را از حصر سیاست خارج کنیم. آمده ام بگویم که جوانان را باید از حصر مقررات خارج کنیم. آمدهام بگویم نفتمان را باید از حصر آمریکا خارج کنم و از همه مهمتر آمده بگویم که مردم را از حصر یک جریان خارج کنیم. جریانی که ۵ نامزد آنها در این انتخابات حضور دارند.
همتی ادامه داد: گفتید رقیب من کیست؟ رقیب من همین ۵ نامزد است من رقیب ندارم. ولی قهر مردم با صندوق مهمترین رقیب من است. امیدوارم که مردم قهر خود را کنار بگذارند. من رقیبی ندارم. انشاءلله که مردم پیروز این میدان خواهند بود.
در مناظره بسیار قوی عمل خواهم کرد و مسامحه نخواهم کرد
محسن رضایی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم در پاسخ به این سوال که امروز با چه روشی سعی میکنید در مناظرات دست بالا داشته باشید و نظر بینندگان را جلب کنید و رقیب اصلی شما امروز در مناظره چه کسی است، گفت: سالگرد ۱۵ خرداد را گرامی میدارم، سالگردی که نقطه جدیدی در حیات سیاسی ملت ایران رقم خورد.
وی افزود: من برای دفاع از ملت ایران و میراث انقلاب به مناظرات آمدهام تا بتوانم حرفها و برنامههای خودم را مطرح کنم و به عنوان سرباز وطن از این میراث بزرگ پاسداری کنم و کاملا آمادگی دارم که با وضعیت موجودی که در کشور مستقر شده است، رقابت کنم.
رضایی عنوان کرد: هر کدام از آقایانی که مقصر و مسبب وضعیت موجود بودهاند، رقیب من هستند چه خودشان مستقیماً شرکت کرده باشد چه نمادی از دولتها و مجالس گذشته باشند که وضعیت کشور را به این روز رسانده باشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من جز برای دفاع از ملت ایران و جز با زبان حقیقت گفتن، مسیر دیگری را در پیش نخواهم گرفت اما در این رابطه بسیار قوی عمل خواهم کرد و هیچ نوع مسامحهای را به خودم راه نخواهم داد. امیدوارم بتوانم وظیفه و مسئولیت سنگینی که شهدا بر دوش من قرار دادهاند را در این مناظرات ادا کنم.
کسی را رقیب خود نمیدانم؛ آمدهام زیر میز بزنم
سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی هم پیش از ورود به محل مناظرات درباره علت حضور خود در این عرصه گفت: علت حضور در انتخابات این بود که مشکل را در جا به جا شدن اشخاص و انتخاب افراد نمی دانم. مساله این نیست که فلان حزب سیاسی بیاید یا فلان حزب سیاسی برود. فلان اشخاص بیایند و از فلان تفکر اقتصادی و جایگزین کسان دیگر شوند.
وی ادامه داد: مشکلات پایدارتر از این حرفها است. ما ساختارهای معیوب اداره کننده کشور داریم. نوع کشورداری و حکمرانی ما مشکل دارد که البته باقی مانده از قبل از انقلاب است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: انقلاب اسلامی علیرغم توفیقات زیادی که داشته است، نهاد اداره کشور و نظام اداری کشور را نتوانسته متناسب با نیاز مردم و آرمانهای انقلاب تغییر دهد. به عبارت بهتر برای یک تحول عظیم در نظام مدیریت کشور پا به میدان گذاشتم و در این چند سالی که با جوانان کشور کار کردیم این هدف را دنبال کردیم.
قاضیزادههاشمی افزود: من صدای جوانان، زنان و بانوان، سربازان و آسیب دیدگان از بورس و کسانی که به خاطر عملکرد بد مدیریتی در قضیه کرونا جان باختند هستم. من صدای مدافعین سلامتی که در این مسیر جانانه جنگیدند هستم. من رقیب خود را شخص نمیدانم. من به قول مهندس ضرغامی آمدم بزنم زیر میز نه این میز برخورد با اشخاص بلکه این روش کشورداری.
رقیب من کسی است که بخواهد کشور را معطل کند
سعید جلیلی دیگر نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم در بدو ورود به محل مناظرات در جمع خبرنگاران گفت: متاسفانه کشور ۸ سال روند کندی داشت و در بسیاری از موضوعات آن گونه که باید، اداره نشد و توقف داشت. در این ۸ سال کارهای جدی کردیم و سایه به سایه دولت و تحولات آن را دنبال کردیم. یک برنامه ای را در ۸ سال نوشتیم.
وی افزود: کشور امروز این ظرفیت را دارد که در ۴ سال آینده جهش پیدا کند. در ۴ سال آینده فقط نباید اداره شود. رقیب ما کسی است که بخواهد کشور را متوقف کند و معطل کند و بخواهد هر روز بهانهای داشته باشد.
جلیلی ادامه داد: کشور باید در ۴ سال آینده نه تنها اداره شود بلکه باید یک جهش در شان ملت ایران داشته باشد. روش ما این است که با اقناع و اخلاق اسلامی این مطالب خود را به ملت ارائه کنیم.