به گزارش همشهریآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار کرد: همه کشورها واکسن را برای کاهش مرگ و میر میزنند. حتی یک دوز واکسن میتواند مانع مرگ و میر شود. ما به دنبال ایمنی جمعی با واکسن هستیم.
او با اشاره به اینکه در کشورهایی که صددرصد واکسیناسیون را انجام دادهاند، دیده شده که بیماری همچنان وجود دارد، افزود: اگر واکسن سینوفارم تزریق کردهاید، میتوانید دوز دوم را واکسن ایرانی برکت بزنید، واکسن ایرانی برکت حتی برتر از سینوفارم است.
قانعی با اشاره به اینکه اگر واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا را تزریق کردهاید، میتوانید دوز یادآور را واکسن پاستور بزنید، توضیح داد: برنامه کشورهای مختلف دنیا این است که اگر واکسن کم بود، با یک دوز هم میتوان مانع مرگ شد. برکت واکسنی قوی است که اثربخشی زیادی دارد.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه حتی یک دوز واکسن هم به ما در کاهش مرگ و میر کمک میکند، گفت: به زودی واکسنهای ایرانی وارد عرصه خواهند شد. اگر دوز دوم واکسن را بزنیم، تعداد بستریها کاهش پیدا میکند.
قانعی گفت: کرونا منجر به بر هم خوردن تعادل سیستم ایمنی بدن میشود. بنابراین وقتی ویروس وارد بدن شد، سیستم ایمنی باید به درستی پاسخ دهد. سیستم ایمنی بدن زمانی که پاسخ نابجا به ویروس میدهد، مشکلاتی به وجود میآید.
او بیان کرد: کشورهایی که واکسینه کردهاند، بیماری در آنجا از بین نرفته است. گفته شده که میتوانند دوز سوم را هم تزریق کنند تا بتوانند بیماری را کنترل کنند اما باید مشخص شود که کدام واکسن نیاز به دوز سوم دارد. تا مهرماه ایران انواع واکسنها را خواهد داشت، سال آینده ایران توانایی خواهد داشت تا واکسن تکدوزی را روانه بازار کند.
برکت از سینوفارم موثرتر است
قانعی ادامه داد: تحقیقات نشان داده که خانمهای باردار و کسانی که شیرده هستند هم میتوانند واکسن کرونا بزنند. در واکسن ویروس نیست. واکسن باعث آلودگی فرد و انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر نمیشود.
او با بیان اینکه عوارض جزئی واکسن بیش از سه روز طول نمیکشد، گفت: تزریق واکسن در سال اول مرگ و میر را نزدیک به صفر میکند، در سال دوم بستریها را کم میکند و از سال سوم و چهارم بیماری به ندرت بین مردم دیده میشود.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا تصریح کرد: یکی از نقدهای واکسنسازها به واکسن سینوفارم این است که در وسط مطالعات فاز ۳ مورد استفاده قرار گرفت. در حالی که ما در ایران روی واکسنهای ایرانی سختگیری زیادی را اعمال کردیم. بنابراین اثربخشی واکسن ایرانی از واکسنهای وارداتی بیشتر است.
قانعی گفت: ما سایت تولید واکسنهای خارجی را ندیدهایم و فقط اقدام به خریداری واکسنها کردهایم. این در حالی است که سایت تولید واکسنهای ایرانی کاملاً مشخص است و تمام کسانی که در ایران واکسنهای ایرانی را زدهاند، مورد بررسی قرار میگیرند.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بیشترین مرگ و میر کرونا در گروه سنی بالای ۸۰ سال بود که طی اولویتبندی که برای واکسیناسیون در نظر گرفته شد، این عده واکسینه شدند. تزریق واکسن در کسانی که بیماری خودایمنی دارند، منعی ندارد اما اگر این افراد کورتون مصرف میکنند، باید بدانند که کورتن اثربخشی واکسن را پایین میآورد. بنابراین این عده باید تحت نظر پزشک معالج خودشان باشند تا چگونگی دریافت واکسن را مطلع شوند.