به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش با بیان این که فوقالعاده ویژه کارکنان درمان و با شرط تأمین منابع توسط دستگاه سال گذشته پرداخت شد، در تشریح «طرح رتبهبندی معلمان» بیان کرد: یکی از مهمترین وظایف و مسئولیتهای آموزش و پرورش، تلاش برای ایجاد شرایط بهتر برای فرهنگیان در راستای افزایش معیشت و ارتقای منزلت معلمان است که این تلاش به صورت همیشگی است و در تمامی روزهای کاری پیگیر این مسأله هستیم.
وی با بیان اینکه فرهنگیان به اطلاعات و اخبار نادرست یا بعضاً اشتباه توجه نکنند، ادامه داد: این روزها بحث رتبهبندی به عنوان مطالبه بسیار مهم فرهنگیان در دستور کار آموزش و پرورش بوده است.
هدف رتبهبندی معلمان
حاجیمیرزایی اظهار کرد: در دو نوبتی که رتبهبندی اجرا شد، از ظرفیت امتیازات «قانون مدیریت خدمات کشوری» استفاده شد که این ظرفیتها بعداً برای عموم کارکنان دولت تعمیم پیدا کرد، عملاً ارزش رتبهبندی را تضعیف کرد، بنابراین نیازمند طراحی امتیاز ویژه و متمایزی برای فرهنگیان بودیم.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امتیازاتی که برای کلیه کارکنان دولت طراحی شده است طبیعی است که فرهنگیان نیز مانند سایر کارمندان دولت از آن بهرهمند باشند. رتبهبندی امتیاز جداگانهای است و هدف آن ارتقای صلاحیتهای حرفهای و شایستگیهای شغلی معلمان است.
وی گفت: رتبهبندی در صدد است که به معلمان خلاق، تلاشگر و مسئولیتپذیر، موقعیتهای بهتری ببخشد و منزلت آنان را ارتقا دهد و انگیزه آنان را برای افزایش توانمندیهایشان افزایش دهد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید افزود: معلمان با مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، دارای صلاحیتها و تواناییهای یکسان نیستند و رتبهبندی میخواهد معلمان را متناسب با ظرفیتها و تحرک علمیشان، شبیه قوانین دانشگاهها، رتبهبندی کند. در دانشگاه مراحل مختلفی که یک استاد طی میکند و از مرحله مربی تا استادی، متناسب با فعالیتهایی است که انجام میدهد، امتیازانی کسب میکند.
حاجی میرزایی گفت: با موافقت هیأت دولت لایحه رتبهبندی فرهنگیان تهیه شد و این لایحه بر اساس تعیین صلاحیتهای معلمان است که در این صورت معلمان دارای امتیازات مختلفی خواهند شد؛ اما هدف رتبهبندی امتیازبندی نیست بلکه ارتقای صلاحیتها و شایستگیهای معلمان است.
رأی کمنظیر نمایندگان مجلس برای تصویب لایحه رتبهبندی معلمان
وی ادامه داد: در دولت به دلیل اهمیت موضوع رتبهبندی و به دلیل اینکه طی سالهای گذشته این کار به نحو کامل انجام نشده بود، لایحه رتبه را خارج از مراحل در دستور کار قرار داد و در سال گذشته لایحه رتبهبندی معلمان را به مجلس شورای اسلامی ارائه داد. در مجلس به دلیل توجه ویژه نمایندگان به جامعه فرهنگیان بلافاصله درخواست اولویت شد، در دستور کار مجلس قرار گرفت و کلیات آن با رای کمنظیر و قاطع نمایندگان مجلس تصویب شد و اکنون در اختیار کمیسیون آموزش است تا اجزای آن مورد بررسی قرار گیرد و در شور دوم و تصویب نهایی تقدیم صحن مجلس شورای اسلامی شود.
زمان اجرای لایحه رتبهبندی
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به زمان اجرای لایحه رتبهبندی گفت: اجرای رتبهبندی از ابتدای فروردین ۱۴۰۰پیشبینی و منابع مورد نیاز بر اساس این لایحه در بودجه ۱۴۰۰ اختصاص داده شده است. بنابراین پس از تصویب و ابلاغ این قانون به آموزش و پرورش، بلافاصله دستورالعمل اجرایی آن را به دولت تقدیم خواهیم کرد و امیدواریم سریعتر بتوانیم آن را اجرایی کنیم.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۲۲۷ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از ۲۴۵ نماینده حاضر در جلسه علنی کلیات لایحه نظام رتبهبندی معلمان را تصویب کردند.
بر اساس این لایحه، به منظور استقرار نظام پرداختها براساس تخصص، شایستگیها و عملکرد رقابتی معلمان، توسعه مستمر و نظاممند صلاحیتهای عمومی، تخصصی، حرفهای و تربیتی و کیفیت عملکرد معلمان، تقویت انگیزه و رضایتمندی شغلی و ارتقای تعهد حرفهای معلمان و تقویت هویت حرفهای معلمان براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقشه جامع علمی کشور، نظام رتبهبندی معلمان مطابق مواد این قانون تعیین و اجرا میشود.
همچنین اصطلاحاتی در معانی مشروح مربوط به کار میروند که جزء یک تعریف از وزارت، وزارت آموزش و پرورش است و در تعریف معلمان در جزء ۲ ماده ۲ مشمولان طرح طبقهبندی مشاغل معلمان کشور، شامل آموزگار، دبیر، هنرآموز، مربی امور تربیتی، مشاور واحد آموزشی، مراقب سلامت، مدیر و معاون شاغل در واحدهای آموزشی و تربیتی که صرفاً در مشاغل مذکور در واحدهای آموزشی و تربیتی اشتغال به خدمت دارند، میشوند.
با تمام وجود پیگیریم
وزیر آموزش و پرورش در مورد مطالباتی که پس از سخنان دکتر نوبخت بین فرهنگیان و در مورد فوقالعاده ویژه شکل گرفت، گفت: فوقالعاده ویژه در ۸سال دولت تدبیر و امید و به صورت امتیاز ویژهای که ۵۰درصد آن به کارکنان دولت پرداخت شود، انجام نشده است و در سال گذشته به طور ویژه برای کارکنان بخش درمان به دلیل مسئولیت سنگینی که در شرایط کرونا داشتند و همچنین به صورت هیأت امنایی اداره می شوند و با این شرط سازمان برنامه که منابع مالی ناشی از اجرای فوقالعاده ویژه را خودشان تهیه کنند، موافقت شده است. برای بقیه کارکنان دولت پیشنهادی از طرف سازمان امور اداری و استخدامی به دولت تقدیم شده و در دستور کار است و در صورت تصویب در شورای حقوق و دستمزد و دولت اجرایی خواهد شد.
حاجی میرزایی گفت: با تمام وجود پیگیر هستیم و تلاش میکنیم تا این اقدام اجرایی شود و همکاران ما مطمئن باشند که در این راه از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.