به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، مجیدعبدالحمیدی در خصوص شرایط این روزهای بازار و اثرات تصمیمات سازمان بورس در صدور مجوز برای نهادهای مالی و کارگزاریها افزود: تعداد دارندگان کد بورسی در کشور و فعالان اقتصادی معاملهگر در بازار سرمایه به شکل قابل توجه و چشمگیری در یک سال اخیر افزایش یافته و به همین دلیل دولت آینده نمیتواند بدون برنامه راهبردی برای مدیریت بازار سرمایه به سرمایه اجتماعی قابل توجه و محسوسی دست یابد.
وی اضافه کرد: سبز شدن شاخص کل بورس در برخی از روزهای معاملاتی چند روز اخیر در بازار سرمایه، به معنای بهبود وضعیت بازار نیست و تا زمانی که نحوه راهبری و اجرای راهبردهای اقتصادی در بستر بازار سرمایه به صورت سیاستگذاری شده و صحیح به اطلاع عموم فعالان بازار نرسد، وضعیت بورس همچنان نابسامان و ناامیدکننده خواهد بود.
این تحلیلگر بازار سرمایه تصریح کرد: در سه ماه اخیر ۱۰ سبد گردان مجوز فعالیت گرفتند و تعداد کل سبدگردان ها به ۴۰ مورد رسید؛ چند سبد گردان هم مجوز تأسیس دریافت کردهاند؛ ضمن اینکه بعد از گذشت ۱۵ سال، شاهد هستیم که فراخوان صدور مجوز تأسیس کارگزاری منتشر شده است.
به گفته عبدالحمیدی، به این اقدام انحصار کارگزاریها عملاً برداشته خواهد شد و بر تعداد کارگزاریها در بازار سرمایه افزوده میشود؛ از بین رفتن انحصار قطعاً باعث بالا رفتن رقابت و افزایش کیفیت خدمات خواهد شد.
به گفته این تحلیلگر بازار سرمایه، علت اعطای مجوز تأسیس کارگزاری جدید این بوده است که ادعای انحصار در این صنعت وجود دارد؛ اما به نسبت بقیه نهادهای مالی همانند مشاور سرمایه گذاری، سبد گردان و ۱۰۸ کارگزاری وجود دارد که تعداد کمی نیست. به هر حال اگر انحصار هم وجود داشته باشد با شرط ورود سهامی عام بودن، شائبههای موجود برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: با این حال این انتظار وجود دارد که فراخوان صدور مجوز کارگزاری و انتشار صورتهای مالی تصویب شده سازمان بورس برای اولین بار، به عنوان دو اقدام مهم و اثرگذار بر بازار سرمایه تلقی شوند و با تداوم پیگیریها در خصوص این دو موضوع، شفافیت افزایش یابد.
عبدالحمیدی به خواسته اکثر سهامداران از دولت جدید اشاره کرد و گفت: خواسته اغلب سهامداران خرد بازار، بازگشت سرمایه آنها و رهایی از ضررهایی است که در طی یکسال اخیر متحمل شدهاند و تداوم وضعیت فعلی بازار سرمایه، قطعاً شرایط را برای فعالان بازار سختتر خواهد کرد.