به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، حسن بهشتیپور در ارزیابی خود نسبت به روند مذاکرات برجامی در وین گفت: واقعیت این است که مدتهاست در کلیات به توافق رسیدند تقریبا از جلسه سوم به بعد جزییات طول کشیده که اکنون هم هیاتهای مذاکره کننده به پایتختهای خود برگشته تا بررسیهای بیشتر را انجام دهند.
وی معتقد است: دو طرف باید امتیاز دهند و از بخشی از خواستههای خود بگذرند تا به توافق برسند.
این کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: این که نتیجه این مذاکرات در کدام دولت نهایی شود تفاوتی نمیکند چون این مساله و تصمیم گیری در مورد آن در سطح شورای عالی امنیت ملی و مقامات عالی باید انجام شود.
بهشتی پور در ادامه یکی از دلایل طولانی شدن مذاکرات را غیر مستقیم بودن آن دانست که ایران ابتدا با ۱+۴ باید گفتوگو کند بعد آنها نتایج صحبتها را به آمریکا اطلاع دهند، معتقد است: اگر روش مستقیم انتخاب میشد شاید زودتر به نتیجه میرسید.
وی خاطر نشان کرد: به نظر میرسد مذاکرهکنندگان در تلاش هستند تا قبل از ۲۴ تیر ماه یعنی زمان توافق برجام مذاکرات را به نتیجه برسانند و دو طرف هم تمایل دارند که این کار زودتر به نتیجه برسد زیرا از سوی دیگر تمدید توافق ایران با آژانس هم به پایان میرسد.
این کارشناس مسائل بین الملل همچنین بیان کرد: برجام مهمترین مساله سیاست خارجی ما بود اما به کف خیابان آمد و به وسیله افراد مختلف در مورد آن بحث شد در حالی که مسائل سیاست خارجی ابتدا باید در سطح کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد و در سطح مسئولین هم تصمیم گیری و تصمیمسازی شود نه این که عدهای آن را وجه المصالحه کارهای جناحی قرار دهند.
وی تصریح کرد: با توجه به فضای جدیدی که در کشور حاکم شده باید هر چه توافق شد ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور از آن حمایت کنند. نه این که بخواهیم آن را برای تسویه حسابهای جناحی قرار دهیم. باید به منافع ملی توجه کنیم.
وی در پایان اظهار کرد: بار اصلی تحریمها را مردم عادی تحمل میکنند. و هر چه زودتر تحریمها برداشته شود خدمت بزرگی است.