به گزارش همشهری آنلاین، سیدحمید موسوی با بیان اینکه میانگین کشوری حاشیهنشینی کشور نسبت به شهر ۳۰درصد است که در مشهد این رقم به ۴۲درصد میرسد، افزود: میزان بافتهای ناکارآمد حاشیه شهر مشهد نیز دوهزار و ۶۷ هکتار بوده که در این مورد نیز مشهد در رتبه سوم کشور قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از معضلات حاشیهنشینان تامین آب شرب مناسب و بهداشتی در این مناطق است، ادامه داد: حاشیه شهر مشهد بیش از ۶۰۰ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب شهری نیاز دادر که ۳۰۰ کیلومتر آن در محدوده بحرانی قرار دارد و باید هرچه زودتر اجرایی شود، اما به دلیل تامین نشدن اعتبار برای ساخت تصفیهخانه، اجرای این طرح امکانپذیر نیست.
موسوی اظهار کرد: امنیت مهمترین نیاز برای زندگی در هر منطقهای محسوب میشود، اما حاشیه شهر مشهد در این مورد گاها دچار کمبود بوده است.
این مقام مسئول افزود: امنیت حاشیه شهر مشهد توسط معضلاتی مانند زورگیری، حضور ارازل و اوباش، معتادان متجاهر، قاچاقیان مواد مخدر و ... همواره در مخاطره است.
وی با بیان اینکه جمعیت معتادان متجاهر در این مناطق به حدود ۱۰ هزار نفر میرسد که رقم بسیار بالایی است، گفت: معتادان متجاهر افرادی هستند که با کارتن خوابی، گورخوابی، زباله گردی، در زمینها و کانالهای شهری زندگی میکنند و هرجایی به مصرف علنی مواد مخدر میپردازند.
موسوی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات حاشیه شهر در چند سال اخیر ترافیکهای سرسامآور است. ساختوسازهای غیرمجاز، خیابانهای با عرض کم و پیادهروهایی باریک و غیراستاندارد از دلایل ایجاد ترافیک در این مناطق هستند.
مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع معبر خاکی در حاشیه مشهد وجود دارد که ۷۰۰ هزار متر مربع از آن فاقد طرح تفصیلی است، اظهار کرد: یکی از مهمترین چالشهای مربوط به این حوزه نیز آزادسازی بستر رودخانه و کال اسماعیلآباد است که البته با رعایت برخی ملاحظات اجتماعی میتواند باعث جلوگیری از وقوع حوادث جدی در صورت بروز مخاطرات طبیعی مانند سیل شود.
وی ادامه داد: در هنگام بروز حوادثی مانند سیل، زلزله یا آتشسوزی با وجود خیابانها و معابر باریک پیچدرپیچ و بعضا بنبست حاشیه شهر کار امدادرسانی نیروهای امدادی به طور حتم بسیار مشکل خواهد بود.
موسوی گفت: موسسات خدماتی و فرهنگی یکی از نیازهای اجتماعی اساسی در هر شهری به حساب میآید. در حاشیه شهر مشهد بیش از ۴۰۰ هکتار کمبود اراضی خدماتی از قبیل فضای سبز، فرهنگی آموزشی، درمانی و دیگر کاربریها وجود دارد.
وی در پایان افزود: سرانه استاندارد آموزشی ۲/۵ مترمربع بوده که در کشور ما ۵/۳ مترمربع است و در مناطق حاشیهای شهر مشهد فضای آموزشی به ۵/۲ مترمربع و در مناطقی به یک متر مربع میرسد.