به گزارش همشهری، غلامحسین دلبری با بیان اینکه این برنامه با همکاری دختران و پسران ۱۵ تا ۱۸ ساله در محلات مشهد و ۱۰ شهرستان دیگر استان اجرایی میشود، افزود: این طرح با هدف ارتقای توانمندیهای نوجوانان در زمینه شیوههای همیاری اجتماعی به منظور پیشگیری از آسیبهای اجتماعی طراحی شده است.
کارشناس مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی نیز درباره جزئیات اجرای این طرح اظهار کرد: در اجرای این طرح از میان ۱۵ پایگاه سلامت اجتماعی و مرکز مثبت زندگی در محلات مختلف شهرهای هدف، ۲۰ تسهیلگر انتخاب شده و در زمینه تشکیل گروههای جوانان داوطلب، آموزشهای لازم به این افراد داده شده است.
نسرین زحمتکش ادامه داد: تسهیلگران تا کنون ۲۸ گروه حضوری و ۶ گروه مجازی تشکیل دادهاند که از این میان ۹ گروه پسران و ۱۹ گروه دختران به صورت حضوری و ۳ گروه از هر جنس به صورت مجازی تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: گروههای حضوری ۱۸ نفره و گروههای مجازی ۱۵ نفره هستند که آنها در محلات هدف، به میان همسالان خود میروند و با شناسایی و تشخیص آسیبهای اجتماعی محلات خود، در باره این آسیبها، جلسات و نشستهای دوستانه بحث و بررسی تشکیل میدهند.
زحمتکش افزود: این گروهها پس از نشستهایی که با همسالان خود برگزار میکنند با جمعبندی نظراتشان، راهکارهای کاهش آسیب را مشخص و در قالب پروژههای اجرایی، آن را به تسهیلگران برنامه گزارش میدهند.
وی با تأکید بر اینکه گروههای حضوری داوطلب در مراکز و پایگاههای اجرای برنامه، تشکیل و جلساتشان برگزار میشود گفت: پایگاهها و مراکز مثبت، باید شرایط رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برای نشستهای این گروهها را فراهم و زمینههای لازم برای برگزاری نشستهای مجازی در گروههای مجازی را نیز مهیا کنند.
این مقام مسئول افزود: طول اجرای این طرح، دو ماه در نظر گرفته شده و خروجی طرح، پروژههای قابل اجراست که به ازای هر پروژه اجرا شده و موفق، در پایان اجرا یک جایزه تشویقی تعیین شده است.
وی یادآوری کرد: شهرهای مشهد، باخرز، سبزوار، تربت جام، قوچان، خلیلآباد، تربت حیدریه، تایباد، فیروزه، بجستان و سرخس برای اجرای این طرح انتخاب شدهاند و این انتخاب بر اساس بررسیهای تخصصی انجام گرفته است.
زحمتکش ادامه داد: سیزده جلسه آموزشی برای تسهیلگران مراکز طرف قرارداد طرح برگزار شده و بسته به بزرگی و کوچکی شهرستانهای هدف، تعداد تسهیلگران در برخی شهرستانها بیشتر و در بعضی کمتر است. در صورت موفقیت در اجرای این طرح و رفع پاندمی کرونا، در سال آینده تمام شهرهای استان تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.
کارشناس مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بیان کرد: امیدواریم رویکرد محلهمحوری که در این طرح در نظر گرفته شده، بتواند الگوی موفقی در کاهش آسیبهای اجتماعی توسط جوانان داشته باشد.