به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، با ایجاد و تداوم شرایط بحرانی کرونا در سیستان و بلوچستان، این استان در مرکز توجه وزارت بهداشت و همچنین سایر نهادها و ارگانهای خدمات رسان قرار گرفته است و نشان از بسیج همگانی مردم و مسئولان برای بازگرداندن شرایط به حالت عادی دارد.
استقرار تیم واکنش سریع وزارت بهداشت و همچنین انتصاب نماینده تام الاختیار این وزارتخانه در سیستان و بلوچستان از مهمترین اقداماتی بود که در هفته گذشته به دنبال سفر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شد تا اینکه روز یکشنبه وزیر بهداشت خود برای بررسی وضعیت کرونا به این استان سفر کرد و بازدیدی از حوزه سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در سیستان و بلوچستان را از کنارک تا زابل در برنامهای فشرده انجام داد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار که از سال ۱۳۹۷ کلنگزنی شده و به دلیل مشکلات پیش رو پیشرفتی نداشته است، هفته آینده تعیین تکلیف و عملیات اجرایی آن با تخصیص اعتبار آغاز میشود.
سعید نمکی گفت: برای پیگیری بهتر مشکلات و امورات بهداشتی درمانی سیستان و بلوچستان نماینده ویژه و تامالاختیار مشخص کردهام.
نمکی اظهارداشت: همچنین برای پیگیری برخی امورات شخصا با یک تیم قوی و معاونان وزارت بهداشت به این استان سفر کردهام تا موارد مختلف را از نزدیک بررسی و پیگیری کنم.
وی ادامه داد: بازدیدهای مختلف از کُنارک و چابهار و مراکز بهداشتی درمانی انجام شده و موارد مختلف برای پیگیری، یادداشت شده است و بزودی اتفاقات خوبی در حوزه سلامت منطقه جنوب سیستان و بلوچستان رقم خواهد خورد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: راهاندازی دانشگاه مستقل علوم پزشکی در چابهار نیازمند تمهیدات و انجام تشریفات اداری و طی مراحل مختلف است که این مورد را با جدیت و تا حصول نتیجه مثبت پیگیری میکنم.
همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست ستاد منطقهای مقابله با کرونا در ایرانشهر گفت: همه مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان به طور رایگان در بیمارستانهای این استان درمان میشوند و این مصوبه از روز دوشنبه توسط دانشگاههای علوم پزشکی قابل اجرا است.
نمکی اظهارداشت: تبدیل دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر به دانشگاه نقش مهمی در اتقای شاخصهای بهداشتی جنوب سیستان و بلوچستان دارد.
وی بیان کرد: برنامه ریزی شده تا با همکاری سازمان منطقه آزاد چابهار اقدامات لازم در گام نخست برای اعتلای نظام آموزشی این شهرستان انجام شود تا پس از آن شاهد استقلال مجموعه دانشگاهی این منطقه باشیم.
دستور وزیر بهداشت برای رفع سریع کمبود نیرو و تجهیزات در منطقه سیستان
همچنین نمکی روز دوشنبه در نشست ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونا نیز در منطقه سیستان اظهارداشت: در سفرهای نوروزی موضع خود را اعلام و به شدت با آن مخالفت کردم در حالیکه روزانه ۱۲ دستگاه اتوبوس از گلستان به زابل وارد میشد و در انتخابات شوراهای شهر و روستا سفرهها پهن و مراسم عروسی و عزا با جمعیت غیر استاندارد برگزار شد.
وی تاکید کرد: ارتباط استان گلستان، مازندران و گیلان بدلیل تراکم جمعیتی با سیستان و بلوچستان باید به شدت کنترل شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اصلی ترین فعالیت استاندار و فرمانداران سیستان و بلوچستان را افزایش پروتکلها، آموزش به مردم بر رعایت دستور العملهای بهداشتی دانست و تصریح کرد: درمان سرپایی و بستری موقت بزرگترین فیلتر برای سرریز به بیمارستان ها است.
وی اظهارداشت: هر گونه کمبود نیروی انسانی و تجهیزات در بیمارستان ۶۴ تختخوابی زهک و هیرمند وجود دارد که در اسرع وقت تامین میشود.
تصویب درمان رایگان مبتلایان کرونا
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست ستاد منطقهای مقابله با کرونا در ایرانشهر نیز گفت: همه مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان به طور رایگان در بیمارستانهای این استان درمان میشوند و این مصوبه از روز دوشنبه توسط دانشگاههای علوم پزشکی قابل اجرا است.
نمکی اظهار داشت: تبدیل دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر به دانشگاه نقش مهمی در اتقای شاخصهای بهداشتی جنوب سیستان و بلوچستان دارد.
وی بیان کرد: برنامهریزی شده تا با همکاری سازمان منطقه آزاد چابهار اقدامات لازم در گام نخست برای اعتلای نظام آموزشی این شهرستان انجام شود تا پس از آن شاهد استقلال مجموعه دانشگاهی این منطقه باشیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: استمرار طرح شهید «سلیمانی» در شرایط حاضر در سیستان و بلوچستان بسیار مهم است و از بسیج و هلال احمر درخواست میشود تا همچون گذشته در بحث بیماریابی و سایر موارد مربوط به مبتلایان به کرونا فعال شوند و این طرح باید ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: ما از بسیج و هلال احمر میخواهیم که در کنار مجموعه بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان باشند و به ما کمک کنند تا از این وضعیت همه گیری کرونا در این استان خارج شویم.
نمکی تاکید کرد: از نظر کیت و دارو و بقیه امکانات ما سیستان و بلوچستان را لحظهای تنها نخواهیم گذاشت تا کادر درمان این استان بتوانند از نظر امکانات و تجهیزات با حداکثر توان فعالیتهای خودشان را انجام دهند.
وی بیان کرد: در رابطه با نواقص خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت سیستان و بلوچستان که طرح شبکه سلامت ما را تکمیل میکنند به ما اعلام کنند که با مشارکتی که با بقیه دستگاهها برقرار میکنیم در طول یک سال آینده نواقص این مراکز برطرف شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) اعلام آمادگی کرده تا در زمینه برطرف کردن مشکلات بهداشتی و درمانی سیستان و بلوچستان ورود پیدا کند و ما از این ظرفیت در جهت رفع کمبودها استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: از همه مردم سیستان و بلوچستان به دلیل کاستیهای مزمنی که در طول همه سالهای گذشته داشتند، با وجود همه فعالیتهایی که انجام شده، عذرخواهی میکنم.
نمکی بیان کرد: گرچه ما در نظام سلامت حداکثر ظرفیت را برای ارتقای زیرساختهای بهداشت و درمان کشور به کار بردیم و این روند تا رسیدن به نقطه مطلوب ادامه پیدا خواهد کرد.
پروژههای درمانی سیستان و بلوچستان
وزیر بهداشت در ادامه به پروژه های درمانی این استان اشاره کرد و بیان کرد: بیمارستان سراوان طوری بنا شده که نظیر آن را کمتر جایی در کشور شاهد هستیم و این اتفاقاتی است که رخ داده است.
نمکی گفت: هنوز هم سرعت توسعه زیرساختهای ما با آهنگ عقب افتادگی سیستان و بلوچستان تنظیم نشده و ما باید به عنوان یک واقعیت ناگوار این را بپذیریم که باید خیلی کار کنیم تا در حد و شان مردم این منطقه و همینطور جبران عقب ماندگیها به خط متناسبی از پیشرفت رسیده باشیم.
وی اظهارداشت: در رابطه با بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار با هماهنگی منطقه آزاد چابهار از هفته آینده فعالیتهای آن را تسریع خواهیم کرد تا این بیمارستان به عنوان مرکز بسیار مهم درمانی در جنوب سیستان و بلوچستان تبدیل شود.
نمکی بیان کرد: همچنین در رابطه با بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی ایرانشهر درخواست کردیم تا آخرین وضعیت و مواردی که برای تسریع این پروژه لازم است ارائه شود تا پس از بازگشت از سیستان و بلوچستان موارد خواسته شده را ابلاغ کنم.
وی اظهارداشت: مسئولان شهرستان سرباز تقاضای ۱۰ میلیارد تومان اعتبار را برای تسریع در ساخت مرکز درمانی این شهرستان داشتند که هماینک با این اعتبار موافقت میشود به شرط آنکه واقعا اقدامات ساخت انجام شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امکاناتی که برای آزمایشگاه ایرانشهر لازم هست لیست شود تا در هفته آینده در اختیار دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان قرار گیرد.
وی اظهارداشت: همچنین کمبودهایی که در بیمارستان دلگان وجود دارد ارائه شود تا ما امکانات را به این شهرستان گسیل کنیم.
نمکی با بیان اینکه بیمارستانهایی که در زمینه سرخانه با مشکلاتی روبهرو هستند اعلام کنند تا نیازهای آنان را تامین کنیم افزود: وزارت بهداشت در حال وارد کردن تعدادی آمبولانس است که سیستان و بلوچستان در اولویت قرار دارد.
واکسیناسیون خبرنگاران سیستان و بلوچستانی تا هفته آینده
وزیر بهداشت در همین نشست با پیشنهاد استاندار مبنی بر واکسیناسیون خبرنگاران عضو خانه مطبوعات سیستان و بلوچستان به عنوان سربازان خطمقدم جبهه اطلاعرسانی مدیریت و مقابله با کرونا در این استان موافقت کرد و مقرر شد هفته آینده در این خصوص اقدام شود.
پیش از این درخواستی از سوی خانه مطبوعات سیستان و بلوچستان به شورای اطلاع رسانی استان ارسال شده بود که به دنبال پیگیریهای انجام شده، این موضوع از سوی استاندار در نشست با وزیر بهداشت مطرح و مورد موافقت وی قرار گرفت.