به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی شکوری مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی گفت: بستر پوشش بیمهای برای تمام دانشجویان فراهم است و میتوانند با ثبت نام در سامانه خدمات غیرحضوری از این امکان بهره مند شوند.
وی افزود: سه نرخ حق بیمه ۱۲ درصد (بازنشستگی)، ۱۴ درصد (بازنشستگی وفوت) و ۱۸ درصد (بازنشستگی، فوت و ازکارفتادگی) برای برقراری این بیمه قابل انتخاب هستند.
شکوری توضیح داد: اگر دانشجویان یا زنان خانهدار به عنوان افراد تبعی تحت پوشش همسر یا پدر خود هستند، لازم نیست حتماً سرانه درمان را بپردازند و میتوانند از خدمات درمانی تحت پوشش همسر و پدر خود استفاده کنند و حق بیمهشان را به صورت خاص با نرخهایی که انتخاب میکنند، بپردازند.
مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی گفت: همچنین اگر بانویی خودش را بیمه کرد و همسرش هم بیمهپرداز بود و بازنشسته شد، همسرش حقوق خودش را میگیرد و ایشان هم حقوق مستمری خودش را به صورت مستقل دریافت میکند.
شکوری بیان کرد: نرخ ۱۲ درصد فقط برای سابقه بازنشستگی است و حمایت دیگری ندارد. عمدتاً از سوی دختران و پسران جوان و مجرد مورد استقبال قرار میگیرد. این نرخ را برای افراد متأهل و متکفل توصیه نمیکنیم. نرخ ۱۴ درصد بازنشستگی و فوت دارد و در صورت فوت بیمهشده حقوقش را به خانواده و فرزندانش میپردازند. نرخ ۱۸ درصد علاوه بر بازنشستگی و فوت، از کارافتادگی را هم پوشش میدهد که افراد میتوانند از مستمری از کارافتادگی کلی نیز برخوردار شوند.
وی گفت: در بیمه مشاغل آزاد اگر فرد تمایل دارد که از درمان استفاده کند، باید جداگانه سرانهاش را بپردازد که امسال مبلغ این سرانه ۷۱ هزار و ۶۰۰ تومان است.
مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی همچنین درباره زنان خانهداری که تحت پوشش بیمه زنان خانهدار قرار گرفتهاند و همسرشان فوت کند، گفت: این دسته از زنان میتوانند حقوق خود و همسرشان را با هم در قالب دو بیمه دریافت کنند. اگر دو بیمه از بابت زن و از قبَل همسر پرداخت شده باشد، دریافت هر دو مستمری امکانپذیر است.
شکوری درباره شرایط عمومی بازنشستگی برای زنان خانهدار بیمهشده نیز توضیح داد: شرایط عمومی بازنشستگی برای زنان خانهدار بیمه شده هم برقرار است. به طور کلی شرایط بازنشستگی به این ترتیب است که درخواست بازنشستگی برای مران ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه و برای زنان ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه بیمه است.
او افزود: افراد با ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی بازنشسته میشوند. مردان با ۶۰ سال سن و حداقل ۲۰ سال سابقه پرداخت بیمه و زنان با ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه بیمه میتوانند بازنشسته شوند. همچنین مران ۶۰ سال سن و زنان ۵۵ سال سن که سابقه ۱۰ تا ۲۰ سال دارند نیز به نسبت مدت بیمهپردازی از مستمری برخوردار میشوند.
وی ادامه داد: سن بیمه زنان خانهدار و دانشجویان نیز ۱۸ تا ۵۰ سال است. زنان خانه دار اگر گواهی رشد از ۱۵ سال به بالا از مقامات صالحه در مراجع قضایی داشته باشند، میتوانند زیر ۱۸ سال هم بیمه شوند اما عرف همان ۱۸ تا ۵۰ سال است.