به گزارش خبرگزاری فرانسه ژان لاندکویست که رئیس برنامه علمی "موسسه بینالمللی آب استکهلم" (SIWI) است در این باره گفت: "اگر توجه کنیم که ما چقدر به محصولات کشاورزی برای تغذیه نیاز خواهیم داشت و چه مقدار بیشتری از این محصولات را برای تولید انرژی مصرف خواهیم کرد، در مییابیم که وضعیت چقدر نگرانکننده است."
انتظار میرود نیازهای غذایی جهان تا سال 2050 در همان زمان که تغییرات آب و هوایی و ذخایر رو به اتمام نفت بر کشورها فشار آورد تا زمینهای بیشتری را برای تولید محصولات زیستی برای جایگزینی با سوختهای فسیلی متصاعدکننده گازهای گلخانهای اختصاص دهند.
به گزارش SIWI که میزبان هفته جهانی آب در استکهلم پایتخت سوئد در هفته گذشته بود، این روندهای موازی محیط بیوفیزیکی وابسته به آب سیاره زمین را در معرض خطر قرار میدهد.
این موسسه همچنین گزارش میدهد: "تقریبا هر افزایشی در آب مصرفی در کشاورزی بر در دسترس قرار گیری آب برای سایر مصارف تاثیر خواهد گذاشت، از جمله آبی که برای سالم و مقاوم نگهداشتن زیستبومها در مواجهه با تغییر و آشفتگیها مورد نیاز است."
به گفته لیندکوییت جمعیت جهان حدود 4500 کیلومتر مکعب از آب را هر سال مصرف میکنند تا همه نیازها به آب از جمله آب کشاورزی، مصرف شهری و تولید انرژی را برطرف کنند.