به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: به مناسبت عید غدیر و در آستانه روز خبرنگار با توجه به تامین مناسبی که در روزها و هفتههای اخیر درباره واکسن کرونا وجود داشت و البته به نوعی رسیدن به حدنصاب قابل قبولی از واکسیناسیون افراد در گروه های سنی پرخطر، گروههای شغلی پرخطر و یعنی فاز سوم واکسیناسیون علیه کرونابه موازات و با دستور وزیر بهداشت آغاز شد و روز گذشته شاهد آغاز واکسیناسیون ۱۰ گروه شغلی یا گروههای پرخطر فاز سوم واکسیناسیون در سراسر کشور بودیم که شامل معلمان، آموزگاران، اصحاب رسانه و خبرنگاران، اساتید حوزه و دانشگاه، هموطنانی که در مراکز تربیتی و زندانها به سر میبرند، کارکنان بانکها و ... است.
وی با اشاره به اینکه روز گذشته به صورت نمادین واکسیناسیون اصحاب رسانه و خبرنگاران آغاز شد، گفت: با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فهرستی از اصحاب رسانه، خبرنگاران و عوامل فنی و اجرایی رسانهها ارائه و با اولویتبندی که به نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود، واکسیناسیونشان آغاز شد و در سراسر کشور انجام میشود و واکسیناسیون اصحاب رسانه تداوم مییابد.
جهانپور درباره وضعیت تامین واکسن کرونا گفت: خوشبختانه در شرایطی هستیم که به نقطه حداکثری واکسیناسیون روزانه رسیده ایم و اگر بخواهیم با همین سرعت هم ادامه دهیم، تقریبا برای دو هفته واکسن موجود است. طبیعتا دوز اول واکسنها تزریق میشود و واکسن دوز دوم هم با توجه به ورود محمولههای جدید ازجمله محموله واکسن آسترازنکا تولید ژاپن روز جمعه (امروز) و دو محموله از چین در هفته آتی و البته ورود واکسنهای سبد کووکس در روزها و هفتههای آتی و ورود منظم واکسن کووایران برکت به سبد واکسیناسیون ملی به صورت هفتگی، اکنون ریلگذاری مناسبی چه در واردات و چه در زمینه تولید داخلی انجام شده و هرچه به سمت جلو پیش رویم، این سرعت تامین واکسن بهتر خواهد شد و تاثیرش را بر روند واکسیناسیون روزانه هم خواهد داشت. تقریبا میتوان گفت که کمترین دغدغه را برای تامین واکسن در روزها و هفته های آتی داریم.
وی درباره وضعیت تولید واکسن پاستوکووک (واکسن مشترک ایران و کوبا) نیز گفت: پاستووکوک بیش از ۱۲۰ هزار دوز را هفته گذشته به وزارت بهداشت تحویل داد که در شبکه بهداشتی توزیع شده و این روزها در حال تزریق است. روز گذشته هم برای خبرنگاران از این واکسن استفاده شد. در عین حال تولید نیمه صنعتی آن ادامه می یابد. خطوط صنعتی واکسن پاستوکوک که در مقیاس وسیعتر و انبوهتری تولید خواهد کرد، در شهریور ماه به بهرهبرداری میرسد. ما یک روند افزایشی پلکانی و تدریجی در تولید پاستوکووک را هم شاهد خواهیم بود و فکر میکنم در مهرماه به ظرفیت اسمی خودش نزدیک شود.
وی درباره نحوه واکسیناسیون گروههای شغلی گفت: در گروههای شغلی سازمان یا صنف مربوطه، از سوی اداره کل استانهای مختلف احصاء و اعلام میشود. به عنوان مثال درمورد اصحاب رسانه با هماهنگی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درمورد معلمان به هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، برای اساتید دانشگاهها از طریق وزارت علوم، برای زندانیان از سوی سازمان زندانها اعلام میشود و ... . وزارت بهداشت هم از سازمان یا صنف مربوطه موارد را احصاء کرده و در مکانهایی که خود آن صنوف تعیین میکنند و با اولویتبندی صنف مربوطه، واکسیناسیون را انجام میدهد.
جهانپور درباره جزئیات واکسیناسیون دیابتیها نیز گفت: واکسیناسیون بیماران دیابتی با دستور وزیر بهداشت و با احصاء بیماران دیابتی، با اولویت بیمارانی که دریافت کننده انسولین هستند، در سراسر کشور آغاز خواهد شد و واکسیناسیون بیماران زمینهای دیگر هم بعد از احصاء موارد و تهیه فهرست بیماران در کشور کلید خواهد خورد. با سرعت تکمیل واکسیناسیون فاز دوم و آغاز فاز سوم در کشور آغاز شده و در حال انجام است و فکر میکنم که در همین ماه به اندازه ۶ ماه گذشته واکسیناسیون در کشور خواهیم داشت.
وی گفت: بیماران دیابتی که در سامانه سیب اطلاعاتشان وجود دارد، به اضافه مواردی که توسط دانشگاههای علوم پزشکی احصاء خواهد شد، در مسیر واکسیناسیون قرار میگیرند. در عین حال امروز یک سامانه جامع برای بیماران مصرفکننده انسولین داریم که تحت عنوان رجیستری بیماران دیابتی نیازمند انسولین است. در این زمینه ما فهرست موارد مصرف کننده انسولین را در سراسر کشور داریم و در موارد دیگر هم به موازات اعلام معاونت بهداشتی، واکسیناسیونشان انجام میشود.