به گزارش همشهریآنلاین به نقل از عصر ایران، «پیتر برگن» تحلیگر امنیت ملی و تهیه کننده سابق سیانان در کتاب «ظهور و سقوط بن لادن» به تشریح این موضوع پرداخته است.
فاکس نیوز نوشت: سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به «سیآیای» به کمک مخبران پاکستانی خود در سال ۲۰۱۰ مردی به نام «ابراهیم» را زیر نظر گرفت. مردی که تصور میشد محافظ دیرینه بن لادن است.
جیپ سفید تحت تعقیب ابراهیم سرانجام به سمت مخفیگاه بن لادن در ایبْتآباد (ابوت آباد) پاکستان که با دیواهای بلند و سیمهای خاردار پوشانده شده بود، حرکت کرد. این مکان محل زندگی بن لادن و سه همسرش، ۸ فرزند کوچک و ۴ نوه او بود که برخی از آنها ۲ تا ۳ ساله بودند.
علاقه مقامات اطلاعاتی آمریکا به این مکان به چند دلیل افزایش یافت. مقامات اطلاعاتی وقت آمریکا پس از پیدا کردن سازنده عمارتی با دیوارهای بلند احتمال ثروتمند بودن صاحب آن را مطرح و به نبود خط تلفن یا سیستم اینترنتی در آن شک کردند. این فضای بزرگ پنجرههای کمی داشت و بالکن های طبقه بالا از هر سمت با دیوارهای بلند پوشانده شده بود.
هنگامی که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا شواهد خود را به باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا نشان داد او متقاعد شد که فرد مورد نظر خود (بن لادن) را یافته است.
اوباما دستور شروع عملیات را صادر کرد و نیروی دریایی آمریکا در ۱ ماه می ۲۰۱۱ دست به حمله به مخفیگاه او زده و رهبر ۵۴ ساله طالبان را از بین برد. بن لادن در هنگام حمله ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به برجهای دو قلوی آمریکا با سه همسر خود در افغانستان زندگی میکرد و ۴۴ سال داشت.
پس از این بررسی، «سیا» خانهای امن در نزدیکی این عمارت بنلادن برای ردیابی فعالیتهای داخل و خارج از آن ایجاد کرد. اما موضوعی که شک مقامات اطلاعاتی آمریکا را تقویت کرد حجم لباسهایی بود که برای خشک شدن در این مکان آویزان میشد.
لباسهای زنانه، شلوارهای کامیز که برخی مردان پاکستانی می پوشند و لباس کودکان بیشتر از حجمی بود که ۱۱ نفر از اعضای خانواده بادیگارد قادر به پوشیدن آن باشند. «سیا» بر شستن و خشک کردن لباس ها تمرکز کرد.
نظارت دقیق بر میزان لباس شستن و محاسبه حجم لباس ها در مخفیگاه بن لادن نشان داد که احتمالا یک مرد، چند زن بالغ و حداقل ۹ کودک در این خانه زندگی می کردند. این آمار با شرایط خانواده بن لادن و همسران وی مطابقت داشت.
«خیریه صابر» ۵۲ ساله، همسر اول بن لادن یک روانشناس کودک بود که کارش را برای ازدواج با او رها کرد و «سهام الشریف» ۴۴ ساله همسر دومش شاعری بود که دکترای دستور زبان قرآنی داشت. او سخنرانیهای همسرش را ویرایش و برنامههای جهادی و جهانی او را تشویق میکرد. سومین همسر بن لادن هم دختری ۱۷ ساله از روستاهای یمن به نام«امل الساده» بود.
پس از ۱۱ سپتامبر که باعث کشته شدن ۲۹۷۷ نفر در آمریکا شد، بن لادن و اعضای گروه او به سمت کوههای افغانستان حرکت کردند. بنلادن در سال ۲۰۰۴ به محافظش «ابراهیم سعید احمد عبدالحمید» دستور خرید زمین و استخدام معمار برای ساخت این قلعه را داد. ابراهیم با ۵۰ هزار دلار زمین را خریداری و خانه مورد نظر بنلادن را طراحی و در سال بعد اکثر خانواده او را به این قلعه منتقل کرد.
این افشا گری زمانی اتفاق افتاد که جورج دابلیو بوش خطاب به «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا، خروج نیروهای این کشور از افغانستان را اشتباه خواند و افزود نگران امنیت زنان باقی مانده در این کشور است. در روزهای گذشته برادر بن لادن عمارت بل ایر او در لس آنجلس آمریکا را پس از ۲۰ سال خالی گذاشتن به قیمت ۲۸ میلیون دلار فروخت.