به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، داوود یادگارینیا رییس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: این ویروس بیش از ۶۰ درصد از ویروس انگلیسی و ۲۲۰ درصد نسبت به سوش ویروس ووهان چین مسریتر یا به عبارتی آلودهکنندهتر است.
وی اظهار داشت: در هر ترشحات تنفسی افراد مبتلا میزان ویروس هزار برابر بیشتر است که این موضوع نشان میدهد دلتا فوقالعاده مسری است.
این متخصص عفونی ادامه داد: همه این موارد نشان میدهد که دلتا با کسی شوخی ندارد و باید آن را جدی گرفت و پروتکلهای بهداشتی را به دقت رعایت کرد.
وی تصریح کرد: دلتا در اکثر کشورهای دنیا، ویروس غالب است و در کشور ما هم این ویروس شایعترین علل ابتلا به بیماری کرونا است.
این متخصص عفونی افزود: این ویروس سریع انتقال پیدا می کند و تجربیات عینی نشان میدهد در صورت ابتلا یکی از اعضای خانواده به این ویروس، بقیه هم به احتمال فراوان مبتلا می شوند، به عبارتی تا مشخص شود فرد مبتلا است و خود را قرنطینه کند، ویروس به سایر اعضای خانواده منتقل خواهد شد.
دورهمی ممنوع
وی اظهار داشت: دورهمی ها و مهمانی های خانوادگی سبب انتشار سریع این ویروس می شود و در این شرایط نباید در دورهمی های خانوادگی حضور یابیم.
یادگاری نیا گفت: جوانان و حتی کودکان هم به این سوش مبتلا می شوند، اما خوشبختانه تاکنون عوارض شدید در کودکان گزارش نشده است.
رییس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: حتی جوانان سالم که هیچ بیماری زمینه ای هم ندارند، سر از بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها درمیآورند.
یادگاری نیا با بیان اینکه سرعت انتقال این ویروس سبب افزایش سرعت انتشار و شدت بیماری می شود، ادامه داد: تجربه ثابت کرده در برخی از افراد مبتلا به سوش دلتا، گرفتاری ریوی به مراتب شدیدتر است.
وی خاطرنشان کرد: این سویه هم میزان بستری افراد در بیمارستان و هم سرعت انتقال بیماری را از سویه های دیگر را بالاتر برده است؛ پس بیشتر مراقب باشیم.
واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی بهترین روش پیشگیرانه کرونا
وی با تاکید براینکه در حال حاضر واکسینه شدن و رعایت پروتکل های بهداشتی، بهترین روش پیشگیرانه است، ادامه داد: البته افرادی که واکسینه شده اند، نباید تصور کنند ایمنی ۱۰۰ درصد در برابر این بیماری دارند.
یادگاری نیا گفت: مشاهده شده افراد واکسینه شده هم باز هم در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند.
وی بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید کرد و گفت: فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شستن مرتب دست ها و حضور نیافتن در تجمعات باید کماکان رعایت شود.
رییس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: فرد مبتلا باید خود را در خانه قرنطینه کند و به هیچ وجه در اجتماعات حضور پیدا نکند، اما متاسفانه برخی از هموطنان پروتکل های بهداشتی را جدی نمی گیرند.
یادگارینیا گفت: الان که در فصل گرم تابستان قرار داریم، حداقل گاهی اوقات در و پنجره های محل زندگی و کسب و کار را باز کنید تا هوا جریان پیدا کند.