به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه باید از انفعال در نحوه مقابله با کرونا خارج شویم و رویکردهای فعالانه اتخاذ کنیم، تصریح کرد: ضروری است ساز و کارهای متناسب برای بسیج نیروهای داوطلب و نهادهای مردمی طراحی شود.
آیتالله رئیسی با اشاره به ضرورت دریافت پیشنهادهای تخصصی دانشگاههای علوم پزشکی و تجربیات عملی دستگاههای اجرایی سراسر کشور برای نهایی کردن طرح تحول در مقابله با کرونا، خاطرنشان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی و استانداریهای سراسر ایران زودتر تجارب یک سال و نیم اخیر در مقابله با کرونا، موانع پیش رو و پیشنهادهای تحولی خود را به وزارت بهداشت و وزارت کشور ارسال کنند.
رئیس جمهوری همچنین تاکید کرد: طرح جامع تحول در نحوه مقابله با ویروس کرونا با استفاده از تجربههای یک سال و نیم اخیر در کمیته ویژه تدوین میشود و هفته آتی در دستور کار جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا قرار میگیرد.
دکتر رئیسی افزود: طرح جامع تحول شامل پروتکلهای بهداشتی، سازوکارهای درمانی، فرآیند تامین و تولید واکسن، سازوکار واکسیناسیون عمومی، برآورد وضعیت آینده کرونا و راهکارهای پیشگیری و نحوه مواجهه با انواع جهشیافته ویروس، ساز و کارهای حمایت از کسب و کارهای متضرر از کرونا، نحوه حمایت شایسته از کادر درمان و افزایش مشارکت مردم و نهادهای مردمی در بخشهای مختلف خواهد بود.
وی با بیان اینکه تدوین طرح تحول در نحوه مقابله با کرونا بلافاصله پس از پایان انتخابات زیر نظر دفتر رئیس جمهوری آغاز شده بود، اظهار داشت: با دریافت نظرات کارگروههای تخصصی و فراخوان پیشنهادهای نو و اخذ تجربیات از مجامع علمی و تخصصی سراسر کشور، این طرح وارد مرحله نهایی و تصویب در ستاد ملی کرونا خواهد شد. باید خودمان را مجهز کنیم که اگر کرونا ادامه داشت چگونه کشور را اداره کنیم و در عین حمایت از تولید داخلی واکسن، برای واردات واکسن از خارج از هیچ اقدامی فروگذار نخواهیم کرد.
رئیسی در این جلسه وضعیت برخی استانها از جمله گلستان و خراسان رضوی را که شرایط حادتری دارند در ارتباط ویدئوکنفرانسی و گفتگوی مستقیم با استانداران این استانها، پیگیری کرد.
اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا در سخنانی ضمن تقدیر از اهتمام آیتالله رئیسی در تشکیل جلسه کمیتههای تخصصی و ستاد ملی کرونا بلافاصله بعد از مراسم تنفیذ و تحلیف، گزارشی از عملکرد حوزههای خود ارائه کردند.