به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از ساینسآلرت، چنین موضوعی باعث برهم خوردن تعادل نسبت تعداد زنان و مردان در جامعه میشود. در مطالعات جدید از مدلی مبتنی بر دادههای مربوط به ۳.۲۶ میلیارد تولد در ۲۰۴ کشور جهان استفاده شده است و در آن مشخص شده که در ۱۲ کشور شواهدی قوی از عدم تعادل نسبت زن و مرد وجود دارد و ۱۷ کشور دیگر نیز در معرض این خطر هستند.
نکتهی مثبت این تحقیقات این است که شرایط این کشورها به خصوص چین و هند که ۹۵ درصد این سقط جنینها در آنها رخ میدهد، در حال بهبود است.
براساس این مدل، پیشبینی میشود که تا سال ۲۱۰۰ این کشورها ۵.۷ میلیون نوزاد دختر دیگر را از دست بدهند.
در چین و هند که تعداد مردان ۷۰ میلیون بیشتر از زنان است این عدم تعادل و مضیقه در ازدواج باعث نگرانی برای تنها ماندن و افزایش خشونت و قاچاق زنان شده است.
در سالهای اخیر عدم تعادل جنسیتی در این دو کشور کاهش یافته است زیرا مقامات دولتی مشوقهایی برای تولد فرزند دختر و محدودیتهایی برای سقط جنین مبتنی بر جنسیت قرار دادهاند.
با این حال تلاش بیشتری باید در این زمینه انجام شود. محققان این مقاله میگویند برای برقراری تعادل جنسیتی باید اقدامات فوری در چین، هند، آلبانی، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ویتنام انجام شود.
اگر این تعادل در سایر کشورهایی که در آنها پسران به دختران ترجیح داده میشوند مانند مصر، افغانستان، نیجریه، پاکستان و تانزانیا از بین برود بر طبق مدلسازی انجام شده میتوان پیشبینی کرد که تا سال ۲۱۰۰ احتمال از دست دادن ۲۲ میلیون فرزند دختر دیگر وجود خواهد داشت.
اگرچه همهی این موارد فرضیات هستند اما با افزایش قابلیت تشخیص جنسیت جنین و دسترسی بیشتر به امکانات سقط جنین و همچنین افزایش تبغیض جنسیتی بروز چنین اتفاقی دور از ذهن نیست.
تبعیض جنسیتی مشکلی است که در سراسر جهان وجود دارد و اگرچه سقط جنین در مواردی میتواند برای سلامت مادر مناسب باشد اما هنجارهای اجتماعی نیز میتواند بر آن اثر بگذارد.
علاوه بر سقط جنین مبتنی بر جنسیت، محققان کودک کشی و عدم وجود مراقبتهای بهداشتی مناسب برای زنان را علت از بین رفتن فرزندان دختر و زنان در سراسر جهان میدانند.
پیشبینی نحوهی تغییر این رفتارها در آینده دشوار است و این مدل جدید که هنوز ناکامل است اولین تلاش محققان برای پیشبینی تعداد پسران و دخترانی است که در سالهای آینده متولد میشوند.
نویسندگان این مقاله میگویند: این یافتهها بر ضرورت کنترل تعادل جنسیتی در کشورهایی که فرزند پسر به دختر ترجیح داده میشود تاکید دارد.
این تحقیقات در مجلهی BMJ Global Health منتشر شده است.