به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در برنامه معرفی و آشنایی با سایت سلامت وزارت بهداشت و داشبوردهای مدیریتی برنامه ملی واکسیناسیون علیه کرونا بیان کرد: رصدخانه جایی است که ما به صورت لحظهای وضعیت کرونا در کشور را دنبال میکنیم. ما بحث نقشه رنگبندی کشور را داریم که بر اساس میزان ابتلا در کشور و بروز بیماری در سطح استانها و شهرستانها برآوردی از وضعیت بیماری به دست میآوریم.
انتهای موج پنجم مشخص نیست
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: اکنون ۳۵۹ شهر قرمز، ۵۹ شهر نارنجی و ۳۰ شهر زرد داریم. در نمودار روند زمانی موجهای اول تا پنجم را مشاهده میکنیم و موج پنجم بلندترین موجی بوده است که اتفاق افتاده است. انتهای این موج مشخص نیست کجا خواهد رفت و این موضوع جای نگرانی ما است و تحلیل ما این است که هنوز معلوم نیست به قله رسیده باشیم.
وضعیت تهران تا ۱۰ روز آتی
رئیسی در تحلیل شرایط استانها درباره تهران، اظهار کرد: در تهران هر ۱۶ شهرستان قرمز است و هیچ رنگ دیگری ندارد. موجهای تهران به تفکیک مشخص است. در تهران سرعت انتهای موج در حال کاهش است که این نشان دهنده این است که احتمالا تا ۱۰ روز دیگر با شرط رعایت پروتکلها به قله موج برسیم و پس از آن روند نزولی شود.
سقوط آزاد کرونا در سیستان و بلوچستان
رئیسی اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان که درگیری بیماری زیاد بود در حال حاضر ۹ شهرستان زرد، ۶ قرمز و ۷ نارنجی دارد و به قله موج رسیدیم و در حال بازگشت هستیم. تحلیل ما این است که با نگاه به موجهای قبلی بگوییم این موج اولین موج جدی این استان بوده است و تاکنون موج جدی در این استان نداشتیم و خوشبختانه روند در حال نزول است.
او گفت: موج نزولی سیستان و بلوچستان به شکل سقوط آزاد است اما در میانه راه اندکی خم برداشته که نشان میدهد ممکن است برخی شهرستانهایش آمار افزایشی داشته باشد.
مسافرتهای دردسرساز برای هرمزگان
وی در ادامه تاکید کرد: در هرمزگان ۱۳ شهر قرمز و ۲ شهر نارنجی داریم و علیرغم اینکه الگویی مشابه سیستان و بلوچستان داشت ولی هنوز به قله نرسیده است که یکی از دلایل اصلی آن حجم مسافرتهای هرمزگان است.
وضعیت کرونا در سمنان، البرز، خوزستان و یزد
رئیسی گفت: در سمنان هم موج کاملا صعودی است و خبری از اینکه به قله رسیده باشیم وجود ندارد. در البرز ۵ شهر قرمز و یک شهر نارنجی داریم و الگویش با تهران متفاوت است.
وی افزود: در خوزستان بعد از موجی که متوقف شد اما موج دلتا به آنجا رسید و ۲۰ شهر قرمز است و روند نیز افزایشی است و پیشبینی ما این است که روند همچنان افزایش یابنده است. در شهر یزد نیز علی رغم اینکه ۹ شهرستان قرمز دارد ولی روند صعودی تقریبا در حال توقف است و احتمال دارد تعداد شهرهای نارنجی افزایش یابد و حتی شهر زرد داشته باشیم.
پیگیری تامین واکسن برای دانشآموزان و بازگشایی ایمن مدارس
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به تامین واکسن برای افراد زیر ۱۸ سال اشاره کرد و افزود: دنبال چنین واکسنی هستیم تا تزریق به دانشآموزان صورت گیرد. دو کشور چین و کوبا این امکان را دارند که واکسن را تهیه کنند و اگر حداقل ۶ یا ۷ میلیون واکسن به دستمان برسد میتوانیم دانشآموزانی که بیماری زمینهای دارند یا در معرض خطر هستند را در کنار واکسیناسیون معلمین، رانندگان سرویس و پدر و مادرهایشان، واکسینه کنیم که به بازگشایی ایمن مدارس امید داشته باشیم که من همواره طرفدار این موضوع هستم.
آمار ۳۷ درصدی رعایت پروتکلهای کرونا
رئیسی در ادامه درباره وضعیت رعایت پروتکلها در کشور نیز گفت: یکی از موضوعاتی که در رصدخانه دنبال میکنیم، رعایت پروتکلهاست. به طور کلی میزان رعایت پروتکل ها در کشور حدود ۳۷.۴ درصد است. در استان های مختلف هم درصد رعایت پروتکل ها متفاوت است. در تهران رعایت پروتکل ها ۴۴ درصد است.
وی تاکید کرد: اگر رعایت پروتکل زیر ۸۰ درصد باشد، عملا وضعیت خطرناکی است. در سیستان و بلوچستان رعایت پروتکل ها ۲۷ درصد است و احتمالا این ۲۷ درصد هم کارکنان بهداشت خودمان باشند. میزان رعایت پروتکل ها در هرمزگان ۳۵ درصد است. واقعا وضعیت رعایت پروتکل ها در کشور اصلا وضعیت مناسبی نیست و واقعا خطرناک است. رعایت پروتکل ها در البرز ۴۴ درصد است، در خوزستان ۵۶ درصد است.
ادامه فعالیت طرح شهید سلیمانی
رئیسی با بیان اینکه طرح شهید سلیمانی با جزئیات پیش می رود، گفت: در قالب این طرح استان به استان رصد میکنیم. تستهای PCR از نیمه فروردین ماه تاکنون حدود چهار میلیون و ۷۱۲ هزار تست بوده که در قالب همین طرح انجام شده است. همچنین چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تست رپید انجام شده است. از این تعداد دو میلیون و ۴۵۰ هزار تست مثبت بوده است و ۹ میلیون و ۶۴۱ هزار رهگیری انجام شده است. شاید گاهی چون کمتر درباره این مباحث صحبت میشود، فکر میکنند طرح تعطیل شده، در حالیکه طرح تعطیل نشده است. این طرح یعنی فعالیت حوزه بهداشت و قسمتی از حوزه بهداشت اقدامات اجتماعی با مشارکت بسیج، سازمان های مردم نهاد و .. انجام میشود. طرح بسیار فعال است.
رئیسی ادامه داد: زمانیکه حدود ۱۲۰۰ بیمار بستری در بیمارستان ها داریم، همان روز بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار بیمار به سطح یک برای کووید مراجعه میکنند. یعنی این حجم زیاد در سطح یک پالایش میشود و ۱۲۰۰ موردش به بیمارستان میرسد.
تزریق بیش از ۱۹ میلیون دوز واکسن در کشور
وی درباره وضعیت واکسیناسیون علیه کرونا در کشور، گفت: سامانه ما بهروز واکسیناسیون را ثبت کرده و هر ۲۰ دقیقه یکبار آپدیت میشود. تاکنون فعلا ۱۹ میلیون و ۱۱۴ هزار تزریق انجام شده است. حدود ۱۵ میلیون تزریق نوبت اول و حدود ۴ میلیون نوبت دوم تزریق شده است.
وی با بیان اینکه جمعیت هدف ما ۶۱ میلیون و ۱۹۰ هزار نفر است،گفت: اگر فقط نوبت اول را نسبت به جمعیت هدف بگیریم، میزان واکسیناسیونی که انجام شده، ۲۴.۴ درصد بوده است. ما یک داشبورد خوب داریم که نشان میدهد اکنون موجودی کل کشور در دانشگاه های علوم پزشکی ۵ میلیون واکسن در سطح مراکز است. یعنی در هر مرکز بین ۵۰۰ تا ۵۰ واکسن وجود دارد.
وی گفت: مصرف ۷ روز گذشته ما حدود ۳.۵ میلیون دوز بوده است. اگر روزانه ۵۰۰ هزار دوز در نظر بگیرید، همین عدد می شود.