به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، دکتر آرمین زارعیان رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران در خصوص وعدههایی که وزیر بهداشت به پرستاران داده است، گفت: وزیر بهداشت طی دیداری که با ما داشت، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات پرستاران در دوران کرونا نسبت به استخدام آنها و متناسب شدن تعدادشان با تختهای بیمارستانی وعده داد و به تعرفه گذاری خدمات پرستاری و احقاق حقوق آنها تاکید کرد.
وی ضمن اشاره به اینکه ما هم چند نکته از جمله بحث فوق العاده خاص که در دولت قبل در سازمان برنامه و بودجه مصوبه داشت را مطرح کردیم، ادامه داد: این طرح بار مالی به همراه دارد و ممکن است اجرا نشود، اما دکتر عیناللهی (وزیر بهداشت جدید) قول مساعدت برای این موضوع را داده است.
رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران با بیان اینکه نکته دیگری که مطرح شد مربوط به خانوادههای پرستاران بود، چرا که خانوادههای پرستاران در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند و خواسته ما این است که آنها در اولویت واکسیناسیون قرار گیرند، افزود: موضوع مورد بحث دیگر تامین داروهای پرستاران و سایر اعضای کادر درمان بود که به واسطه خدمتشان به کرونا مبتلا میشوند و ما خواهان این هستیم که در خصوص این موضوع تدبیری اندشیده شود.
پرستاران هزینههای درمانشان را خود پرداخت میکنند
وی گفت: پرستاران هزینههای درمانشان را خودشان پرداخت نکنند، چرا که این امر واقعا ظلمی است در حق پرستاران و سایر اعضای کادر که هم در خط اول کرونا در حال مبازره هستند و هم در صورت ابتلا باید هزینه درمانشان را خودشان بپردازند و این موضوع در بیمارستانهای خصوصی وحشتناک است.
زارعیان توضیح داد: بحث دیگری که مطرح شد، ایثارگری پرستاران بود. از ابتدای شروع کرونا این بحث وجود داشت که برای پرستارانی که به این بیماری مبتلا میشوند، ایثارگری لحاظ شود و افرادی که هم فوت میشوند، شهید به حساب آیند که هنوز به طور صددرصد اجرا نشده و وزیر جدید نسبت به اجرا شدن این طرح قول داده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در دوران کرونا مشکلات روحی و افسردگی در پرستاران افزایش پیدا کرده است؟ اظهار کرد: آماری در این خصوص نداریم. چرا که دسترسی به این اطلاعات دشوار است، اما نکتهای که به واسطه تجارب شخصی و مواجههای که با همکارانم در مجموعه پرستاری داشتم برای من مسجل شده، این است که در حال حاضر به شدت فرسودگی شغلی در پرستاران افزایش یافته و دلیلش هم این است که طی یک سالونیم گذشته مدام با موجهای مختلف این بیماری مواجه بودیم، در حالی که در کشورهای دیگر چند پیک سپری شد و هم اکنون وضعیت ثابتی دارند.
او افزود: حرکت سینوسی موجهای کرونا در ایران سبب شده که پرستاران به شدت تحت فشار قرار گیرند.
رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران ضمن بیان این موضوع که در پیک پنجم وضعیت پرستاران به شدت نگران کننده است، متذکر شد: ما هم نگران بیماران و هم نگران پرنسلی هستیم که باید مراقبت ۲۴ ساعته داشته باشند. چرا که اگر تعداد بیماران افزایش یابد و با کمبود نیرو مواجه شویم، ناخودآگاه ممکن است به خوبی به تعدادی از بیماران رسیدگی نشود.
فرسودگی شغلی بسیار بالاست
او گفت: پرستاری که در طول شب از ۴۰ بیمار مراقبت میکند، به ویژه با وجود همراهان نگران بیمار قطعا این توان را ندارد که به همه آنها به طور یکسان رسیدگی کند.
زارعیان با اشاره به اینکه تمامی بخشهای بیمارستانها شرایط اورژانسی و بحرانی دارند، عنوان کرد: متاسفانه با محدودویت ICU مواجه هستیم و به همین دلیل تعدادی از مبتلایان کرونا که احتیاج به بستری در ابن بخش را دارند، در بخش عمومی بستری میشوند و پرستاران باید مراقبت مخصوص ICU را در بخش عمومی ارائه دهند که به ویژه با توجه به مراجعان بسیار زیاد، کار دشواری است و به طور کلی فرسودگی شغلی به شدت بالا است.
وی افزود: در خصوص افسردگی پرستاران آماری ندارم، اما در حال حاضر میتوان خستگی را در چهره پرستاران مشاهده کرد. اگر چه به هم قوت قلب میدهند و هنوز هم از پا ننشسته اند، ولی اگر شرایط ادامه پیدا کند، به غیر از مشکلات جسمی با مشکلات روحی و روانی جدی در پرستاران مواجه میشویم.
آیا مشکل کمبود گان و ماسک پرستاران حل شد؟
زارعیان در پاسخ به این سوال آیا مشکل کمبود گان و ماسک پرستاران که در گذشته با آن مواجه بودید، حل شد، گفت: در حال حاضر در زمینه تامین گان، ماسک و سایر تجهیزات برای پرستاران با مشکلی مواجه نیستیم و تجهیزات به اندازه کافی موجود است.
واکسیسناسیون پرستاران به اتمام رسید؟
رییس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص واکسیسناسیون پرستاران گفت: واکسیناسیون پرستاران به اتمام رسیده و تقریبا تمامی پرستاران چه آنهایی که مشغول به کار هستند و چه بازنشستگان واکسن تزریق کرده اند.