به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، محمدحسن قوسیان مقدم دبیر کل و سخنگوی جمعیت هلال احمر در مورد مذاکرات با دیگر شرکای بین المللی گفت: همچنان با احتیاط در حال رایزنی با سایر شرکای بین المللی برای واردات واکسن هستیم.
وی در مورد شرکا و نوع واکسن وارداتی گفت: در حال مذاکره و رایزنی با دو کشور برای افزایش واردات هستیم، اما تا به نتیجه رسیدن آن نمیتوان جزییاتی ارائه داد. آنچه میتوان بیان کرد این که نوع واکسن وارداتی مدرنا و فایزر نیست.
دبیر کل جمعیت هلال احمر در پاسخ به ادعایی مبنی بر اینکه هلال احمر تنها به عنوان واسطی میان دولتها قادر به واردات واکسن شده است گفت: هلال احمر با دولتها همکاری نمیکند بلکه شرکای ما جمعیت صلیب سرخ کشورها است. از سوی دیگر هلال احمر حامل واکسن نیست. چرا که امور حمل و نقل و هواپیما در اختیار آن نیست. هلال احمر با مذاکره و رایزنی با شرکای خود و پس از حصول نتیجه دولت را در جریان قرار داده و در این امر درگیر میکند.
وی ادامه داد: پس از تایید نهایی محمولهها از طریق هلال احمر خرید و به نام جمعیت فاکتور میشود و در نهایت نیز ما در گمرک بار را تحویل میگیریم و به وزارت بهداشت میدهیم.
وی افزود: اگرچه هلال احمر به دنبال سهمخواهی نیست. هدف و دغدغه اصلی ما ما واردات حتی یک دوز واکسن بیشتر برای خدمت به هموطنانمان است. عمده هدف دست اندرکاران باید این باشد که مسیرهای جدید ایجاد کنند. نه اینکه با حاشیهسازی مسیرهای ایجادشده را نیز ببندند.
قوسیان مقدم خاطر نشان کرد: در اوضاع موجود باید به دور از حاشیه سازی و تشویش اذهان عمومی تا جای ممکن به بهبود اوضاع و کنترل شیوع کمک شود و به افزایش اعتماد عمومی برای واکسینه شدن افزود.
دبیر کل جمعیت هلال احمر در پاسخ به این سوال که آیا علت افزایش شرکای هلال احمر برای واردات واکسن، تامین واکسن موثرتر است، گفت: همه واکسنهای موجود اثر بخشی مناسبی دارند. تلاش ما واردات افزایش واردات از مبادی متعدد است. وقتی میدانیم که شرکای قبلی بیش از سقفی نمیتوانند نیازمان را تامین کنند، به دنبال افزایش مراودات با سایر شرکا هستیم.
وی در پایان گفت: اگرچه این تعدد شرکا و همکاری با آنان باید با قیدهایی چون معتبر بودن واکسن و تامین مستمر آن همراه باشد. از این رو ما سلامت مردم را نمیتوانیم با بدعهدی غربیها گره بزنیم.