به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این داروی ضد ویروسی خوراکی بر روی ۱۳۰۰ داوطلب آزمایش خواهد شد تا معلوم شود آیا میتواند از انتشار کروناویروس جلوگیری کند یا نه.
شرکت مرک میگوید دولت آمریکا در ماه ژوئن (خرداد) با پرداخت حدود ۱.۲ میلیارد دلار برای ۱.۷ میلیون دوره درمان این داروی تجربی موافقت کرده است، به شرطی که اثربخشی آن در یک کارآزمایی بالینی جداگانه در جریان برای درمان کرونا ثابت شود و سازمان غذا و داروی آمریکا به آن مجوز دهد.
این آزمایش بالینی مرحله نهایی جدید برای مولناپیراویر شامل افراد دست کم ۱۸ ساله میشود که در همان خانواری زندگی میکنند که فرد دچار عفونت علامتدار کووید-۱۹ در آن به سر میبرد.
داروی مولناپیراویر (Molnupiravir) از رده داروهای ضد ویروسی به نام «آنالوگهای ریبووکلئوزید» است که در ابتدا برای درمان آنفلوانزا ساخته شد، اما اکنون شرکت مرک برای درمان، پیشگیری از سرایت و درمان پیشگیرانه (پروفیلاکسی) کووید-۱۹ آن را در دست آزمایش دارد.
به گفته شرکت مرک، این دارو اثربخشی مشابهی در سایر کروناویروسهای عامل نشانگان شدید حاد تنفسی (سارس) و نشانگان تنفسی خاورمیانه (مرس) هم دارد.
این دارو ابتدا بوسیله شرکت ابداعات دارویی دانشگاه اموری در آمریکا ساخته شد و بعد شرکت ریجبک تراپیوتیکز امتیاز آن را به دست آورد و اکنون این شرکت در همکاری با شرکت مرک در حال آزمایش آن است.
بیشتر بخوانید: