به گزارش همشهریآنلاین به نقل از فارس، فرار روز گذشته شش اسیر فلسطینی از زندان صهیونیستی «جلبوع» با حفر تونل، موجب افشای بخشی از استحکامات اطراف این زندان و فوق امنیتی بودن شرایط نگهداری اسرای فلسطینی شد.
به نوشته «عربی ۲۱»، زندان جلبوع واقع در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ در شمال فلسطین اشغالی، یک زندان فوق امنیتی برای نگهداری اسرای فلسطینی متهم به انجام عملیات در داخل اراضی اشغالی است. اسرایی که رژیم صهیونیستی آنها را در طبقهبندی فوق خطرناک برای موجودیت اسرائیل قرار میدهد.
زندان جلبوع، زندان نسبتا جدیدی است که در دره «بیسان» و نزدیکی زندان قدیمی «شطه» واقع شده است و در اصل بخشی از آن محسوب میشود. زندان جلبوع در آوریل ۲۰۰۴ افتتاح شد. این زندان شامل پنج بخش است و در هر بخش ۱۵ اتاق وجود دارد و هر اتاق ۸ زندانی را در خود جای داده است.
با افتتاح این زندان، گروهی که هسته مهم و سرسختی از اسرای فلسطینی موجود در همه زندانها محسوب میشد، متشکل از ۷۰ زندانی از سازمانهای مختلف فلسطینی، به عنوان بخشی از طرح اسرائیل با هدف جدا کردن فعالان اسیر فلسطینی از سایر اسرا، به این زندان منتقل شد. زندانی که به اذعان منابع صهیونیستی، با قوانین سختگیرانه و پیچیده امنیتی خود، حفاظتیترین زندان این رژیم محسوب میشود که تحت نظارت متخصصان ایرلندی احداث شده است.
بنا بر این گزارش، زندان جلبوع، بیشتر شبیه به قلعهای ساخته شده از بتن مسلح و فولاد است که با دیواری به ارتفاع نه متر احاطه شده و روی این دیوار به جای سیم خاردار که اغلب در دیوار همه زندانها از آن استفاده میشود، ورقههای آهنی قرار گرفته است. تمام پنجرههای زندان با آهن ارتقا یافتهای ساخته شده بود که از آن به «حدید نفحا» یاد میشود، میلههای که با ترکیبی از آهن و سیمان ساخته شدهاند و در هیچ جای جهان از آن دیده نشده است.
بنا بر این گزارش، علاوه بر این، یک سنسور مخفی در زیر زمین زندان قرار گرفته است که مانع حفاری میشود. اگر قسمتی از بتن که کف زندان را میپوشاند، به هر دلیلی برداشته شود، رنگ کف اتاق به رنگ دیگری تغییر میکند و این امر نشان دهنده تلاش برای حفر تونل در زندان خواهد بود.
پایگاه خبری «الجدید» به نقل از «محمود مردوای» آزاده فلسطینی در خصوص این زندان و فرار روز گذشته شش اسیر فلسطینی گفت: «این «عملیات فرار مبارک» ضربهای علیه کمربند امنیتی اسرائیل است. زیرا اداره زندانها و نهادهای مختلف آن اقدامات متعددی را برای جلوگیری از هر گونه فرار از این دست انجام میدهند».
مهمترین تدابیر امنیتی اتخاذی در زندان جلبوع
به گفته او مهمترین تدابیر اتخاذی صهیونیستها در این زندان عبارت است از:
۱- ریختن یک لایه ترکیبی از بتن و آهن مسلح بسیار مقاوم در کف سلولها.
۲- چدن فولادی با یک ماده محکم مخصوص روی پنجرهها با سنسورهای هشدار دهنده اولیه که هرگونه اقدام به فراری را به زندانبانان اطلاع میدهد.
۳- دیوارهای بتنی مسلح ضخیم.
۴- حصار داخلی با هشت متر طول و سیم خاردار بر روی آن.
۵- سگهای نگهبانی که در اطراف دیوارهای زندان پرسه میزنند و تمام فضاهای بین آنها را پوشش میدهند.
۶- یک حصار بلند از سیم خاردار
۷- خیابانی که زندان را احاطه کرده است و گشتیها در اطراف آن به طور مداوم برای اطمینان از اجرای درست تدابیر امنیتی، در ترددند.
۸- برجهای بلند دیدبانی که در نقاطی جداگانه و در همه جهتها و اطراف قرار دارند و همه جای زندان از طریق این برجها با چشم غیر مسلح و دوربینهای الکترونیکی با وضوح بالا رصد میشود.
این آزاده فلسطینی در ادامه میگوید: «سرویس امنیتی در زندان مذکور مسئولیت جلوگیری از هرگونه اقدام به فرار اسرا و بررسی تدابیر و روشهای ذکر شده و حصول اطمینان از موثر بودن آن را بر عهده دارد و همواره به صورت دورهای همه این تدابیر را بررسی میکند».
بررسیهای دورهای زندان از سوی سرویس امنیتی اداره زندانها
به گفته مرداوی، بخشی از بررسیهای دورهای این سرویس عبارت است از:
۱-ضربه زدن به کف زمین، دیوارها و پنجرهها، سه بار در روز با ابزارهای مخصوص این کار.
۲- حرکت مداوم در داخل سلول زندانیان دارای حکم حبس ابد و زندانیانی که ممکن است به فرار فکر کنند. این امر را سرویس اطلاعات در اداره زندانها اجرا میکند.
۳- دادن برچسب توصیفی بر روی کارت هر یک از این زندانیان که احتمالاً در فکر فرار هستند. تا در زیر چراغها و مشاهده دائمی قرار گیرند. این افراد مدام بین سلولها و بخشهای مختلف و حتی زندانهای مختلف جابهجا میشوند و همواره در یک جا نیستند.
۴- بازرسیهای مداوم تحت نامها و توجیهات مختلف در هر دوره، مانند بررسی موجودی لباسها، بازرسی برای یافتن تلفنهای همراه، سمپاشی و مواردی از این دست. هدف از این اقدامات جلوگیری از هرگونه اقدام به فرار زندانیان یا تلاش آنها برای سرپوش گذاشتن بر نقشه فرار است.
وقتی نبوغ اسرای فلسطینی، اسرائیل را شکست میدهد
مرداوی در ادامه میگوید: با وجود تمامی این اقدامات آشکار و پنهان صهیونیستها، این قهرمانان توانستند با ابزارهایی ساده و ابتدایی بدون اینکه صدایی شنیده شود، میزان زیادی خاک را از تونل حفاری شده خود خارج کنند و به شیوههای مختلف از شر این خاکها رها شوند بدون اینکه سیستم پیشرفته این زندان، از آن بو ببرد. این امر بیانگر پیروزی ذهن و عقل فلسطینی و شکست عقل اسرائیلی است.
وی افزود: «تجربه ثابت کرده است که زندانیان فلسطینی همواره در تلاش برای فرار هستند و زندانهای اسرائیلی تاکنون شاهد دهها تلاش برای فرار بوده که برخی از آنها موفق بوده و برخی دیگر در حین اجرا در مرحلهای از نقشه فرار در یک جنگ روانی مستمر در تمامی جبههها لو رفته است».
این آزاده فلسطینی تاکید کرد که عملیات فرار روز گذشته اسرای فلسطینی از زندان جلبوغ یادآور عملیات فرار از زندان عسقلان در بیست سال پیش است که آن نیز به دلیل دقت بالا، ابتکار در نقشه و شجاعت در اجرا، بیشتر شبیه یک «عملیات هالیوودی و سینمایی» بود.
روز گذشته (دوشنبه/۱۵ شهریور)، شش اسیر فلسطینی سحرگاه امروز موفق به فرار از زندان جلبوع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی شدند. پنج نفر از این اسرا از اعضای جنبش جهاد اسلامی فلسطین و یکی عضو جنبش فتح بوده است.
«محمود العارضه» یکی از این شش اسیر که فرمانده عملیات آزادی از جلبوع خوانده میشود، متولد نوامبر ۱۹۷۵ شهرک عرابه در جنین در شمال کرانه باختری است. او یک بار سال ۱۹۹۲ در حالی که هنوز ۱۷ سال نداشت به چهار سال حبس محکوم شد.
العارضه سال ۱۹۹۶ یک بار دیگر به اتهام عضویت در جهاد اسلامی و شرکت در عملیات مقاومتی که به کشته شدن چند صهیونیست منجر شده بود بازداشت شد و این بار حکم حبس برای او صادر شد که به دنبال آن تا زمان آزادی او که امروز بوده باشد ۲۶ سال را در زندان بوده است.