به گزارش همشهریآنلاین به نقل از فارس، مهدی شکوری مدیرکل بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ابلاغ قانون پرداخت ماهانه دستمزد دوران زایمان به بانوان تحت پوشش این سازمان گفت: قبلا فردی که در مرخصی زایمان به سر میبرد مبالغی به صورت ۲ تا ۳ ماهه دریافت میکرد که این نیاز به درخواست فرد یاد شده بود اما بر اساس تازهترین تصمیمگیری ماهانه این مبلغ پرداختی در وجه بیمهشده واریز میشود، البته شرط این پرداخت آن است که کارفرما هر ماه لیست فرد را داده و ما بدانیم فرد حقوقی دریافت نکرده و کارکرد اشتغال فرد نیز صفر قید شود.
روش تقاضای حقوق مرخصی زایمان
وی از طراحی نرمافزار مورد نیاز برای اجرای کامل این قانون خبر داد و گفت: به محض آماده شدن نهایی اطلاعرسانی لازم صورت میگیرد. ضمن اینکه همه خدمات مورد نیاز چنین افرادی به صورت غیرحضوری است و این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه به نشانی E.S.TAMIN.IR مراجعه و مدارک مورد نیاز را که شامل گواهی تولد، شناسنامه و گواهی پزشک و بیمارستانی که در آن زایمان صورت گرفته وارد کنند که پس از محاسبه غرامت لازم، این مبلغ به شماره حساب فرد به صورت ماهانه واریز میشود.
مدیرکل بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به تمهیدات سازمان تأمین اجتماعی برای مادران در دوران زایمان، خاطرنشان کرد: برخی مادران به دلیل بیماریهای خاصی که سلامت مادر و جنین را به خطر میاندازد نیازمند هستند سه ماه قبل از زایمان به مرخصی بروند؛ در نتیجه چنین افرادی میتوانند به مرخصی رفته و ۶ ماه باقیمانده از مرخصی ۹ ماهه را بعد از زایمان بگذرانند.
مرخصی ۹ ماهه زایمان اجباری است
شکوری با اشاره به اینکه در گذشته مرخصی زایمان ۶ ماه بود و افزایش آن به ۹ ماه بار مالی به همراه داشت، گفت: این موضوع در تاریخ ۲۶ اردیبهشت سال جاری مورد رسیدگی قرار گرفت و دولت بار مالی مورد نیاز آن را تأمین کرده و در بودجه سنواتی پیشبینی شده است؛ در نتیجه اکنون مرخصی ۹ ماهه زایمان اجباری بوده اما فرد میتواند انتخاب کند که ۶ ماه به مرخصی برود یا ۹ ماه و اختیار این مدت به بیمهشده واگذار شده است.
وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی دو سوم حقوق فرد را به عنوان غرامت و جبران حقوق در دوره زایمان به فرد پرداخت میکند. البته چنین افرادی باید دو شرط لازم را دارا باشند؛ یکی اینکه در یک سال قبل از زایمان ۶۰ روز سابقه پرداخت بیمه داشته باشند و دوم اینکه ارتباط با کارفرما قطع نشده باشد؛ در نتیجه ما به جای حقوق کارفرما، غرامت آن را پرداخت میکنیم.
مدیرکل بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر نظارت دقیق بر فرآیند پرداخت غرامت دوران زایمان تصریح کرد: ساز و کار نظارتی هوشمند و سیستمی برای این موضوع طراحی شده و هر آنچه قانون پیشبینی کرده مانند اینکه بیمهشده مشمول این قانون باشد یا خیر، کنترل شده و ضریب اطمینان بالایی دارد.
شکوری با اشاره به اینکه در سال گذشته ۷۲ هزار بیمهشده زن از غرامت دوران زایمان استفاده کردهاند، گفت: در این مدت ۴۴۰ میلیارد تومان به بیمهشدگان پرداخت شد ضمن اینکه در سال جاری با توجه به افزایش دستمزد در ۴ ماه گذشته ۲۲ هزار سند غرامت صادر شده که بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان پرداخت کردهایم.