به گزارش همشهریآنلاین به نقل از میزان، محمدحسن قوسیان مقدم دبیر کل و سخنگوی جمعیت هلالاحمر در مورد واردات محمولههای تکدوزی واکسن ویژه برخی از گروههای سنی به کشور گفت: خیلی از کارها برای ورود محمولههای تکدوزی واکسن برای ورود به کشور در حال انجام است.
وی در پاسخ به این سوال که چه نوع واکسنی و از چه منبعی ویژه برخی از گروههای سنی قرار است وارد شود توضیح داد: به طور کلی چند نوع واکسن تکدوز وجود دارد، یک نوعی از واکسن پاستوکوک است که به عنوان واکسن تکدوزی قرار است مورد استفاه قرار بگیرد و آنطور که گفته شده خیلی محدودیت سنی ندارد و افراد بالای ۲ سال میتوانند آن را استفاده کنند.
قوسیان مقدم افزود: گونه دیگری از واکسن تکدوزی نیز نوعی از واکسن سینوفارم است که به گفته برخی ویژه استفاده در سنین بالای ۱۲ سال و به گفته برخی نیز ویژه ۶ تا ۱۲ سال است که در خود کشور چین برای دانشآموزان مجوز استفاده گرفته و جامعه آماری بالایی نیز با آن واکسینه شدهاند.
دبیر کل و سخنگوی جمعیت هلالاحمر گفت: بیشتر کارها برای ورود این نوع واکسنها به کشور انجام گرفته است و به زودی نیز وارد کشور میشود اگرچه مدتزمان زیادی است که برای رایزنی نسبت به ورود این نوع واکسنها اقدام کردهایم.
هلالاحمر در ورود واکسن و نوع آن محدودیت ندارد
وی در مورد این سوال که آیا هلال احمر قصد ندارد واکسن دیگری به جز سینوفارم وارد کشور کند بیان کرد: ما در هلال احمر محدودیت در ورود واکسن و نوع آن نداریم هر نوع واکسن مطمئنی و موثری که بتواند مجوز واردات آن را دریافت کنیم و به واسطه آن سلامت جامعه تضمین شود را وارد میکنیم.
قوسیان مقدم ادامه داد: بحث عمدهای در مورد واردات دو نوع واکسن جانسون اند جانسون و آسترازانکا به کشور از برخی از کشورهای غربی بوده است، اما بحث مهمی که وجود دارد این است که باید یکسری تضمینهایی هم وجود داشته باشد.
دبیر کل و سخنگوی جمعیت هلالاحمر افزود: برخی از کشورها سهمیه کووکس خود را بیش از میزان تعیین شده گرفتهاند و در حال حاضر میزان زیادی از واکسنی که مورد استفاده نشده را در اختیار دارند و پیشنهاداتی برای اینکه میتوانند این میزان را در اختیار ما قرار دهند نیز از سوی آنها وجود دارد.
وی گفت: صلیب سرخ کشورهای آلمان و کانادا اعلام کردهاند که میتوانند مقداری از این واکسنها را در اختیار هلال احمر قرار دهند، اما مسئلهای که وجود دارد این است که تاریخ انقضای کوتاهی مثلا به مدت دو ماه دارند و ما از ابتدا نیز گفتیم که هلال احمر درصدد است که واکسن موثر و مستمر و مطمئن وارد کند، از این رو موارد پیشنهادی تاریخ انقضای اندکی دارد و خیلی قابل استفاده برای ما نیست.
واکسیناسیون اتباع در چه مرحلهای است؟
قوسیان مقدم در پاسخ به سوالی در مورد واکسیناسیون اتباع اظهار کرد: واکسیناسیون اتباع طبق آن چیزی که وزارت بهداشت اعلام کرده است در حال انجام است.
دبیر کل و سخنگوی جمعیت هلالاحمر توضیح داد: به طور کلی هم کمیته بینالمللی صلیب سرخ و هم یونیسف اعلام کردهاند که در صورت آغاز به کار برای واکسیناسیون اتباع، منابع و اعتباراتی را ویژه آنها برای انجام و تسریع واکسیناسیون ارسال خواهد کرد.
او گفت: به طور کلی منابع و اعتباراتی ویژه سهمیه اتباع کشورهای خاورمیانه در اختیار این سازمانهای بینالمللی بشردوستانه قرار دارد که میتواند در اختیار کشورهایی با اتباع خارجی همچون کشور ما قرار گیرد.
قوسیان مقدم افزود: سازمان بینالمللی یونیسف نیز اعلام کرده است با آغاز به کار واکسیناسیون اتباع تا حدود یک و نیم میلیون دوز واکسن میتواند در اختیار ما قرار دهد. از این رو همه سازمانهای بینالمللی بشردوستانه در راستای واکسینه شدن اتباع پای کار هستند و جمعیت هلال احمر نیز در راستای خدمترسانی به آنان از کوششی فروگذار نخواهد کرد.