به گفته منابع آگاه، بانک مرکزی افغانستان به تمامی بانک‌ها دستور داده تا حواله‌ها را تنها با وجه رایج محلی پرداخت کنند؛ این تازه‌ترین اقدام برای حفظ اندک دلارهای آمریکایی محسوب می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز نوشت: طی سال‌های گذشته حواله‌های ارزی یک منبع مهم تامین مالی خارجی برای افغانستان را شکل داده‌اند اما به دنبال تسلط طالبان بر این کشور، دسترسی به دلار کاهش یافته است.

یک منبع آگاه اعلام کرد، شرکای بانکی نماینده شرکت خدمات مالی "وسترن یونیون" در افغانستان اخیرا دستوری را از بانک مرکزی این کشور دریافت کرده‌اند دال بر اینکه حواله‌های ارزی را تنها با "افغانی"، وجه رایج افغانستان پرداخت کنند.       

این منبع افزود: حواله‌های ارزی که پیش از این دستور، فرستاده شده‌اند و ارسال کننده خواستار پرداخت آن‌ به دلار است، می‌توانند به دلار پرداخت شوند.

شرکت خدمات مالی "مانی گرم" اعلام کرد، حواله‌ها به افغانی پرداخت می‌شوند.

دو شرکت مذکور که در ماه اوت به دنبال سقوط کابل به دست طالبان سرویس‌دهی را به حالت تعلیق در آورده بودند، از هفته گذشته خدمات انتقال پول به افغانستان را از سر گرفتند.

این در حالی است که بانک مرکزی افغانستان هنوز در این باره هیچ اظهارنظری نکرده است.

بانک مرکزی افغانستان تحت رهبری حاجی محمد ادریس، یکی از اعضای وفادار طالبان که هیچ سواد اقتصادی رسمی ندارد، در تلاش است تا در بحبوحه توقف کمک‌های خارجی و تقلای برخی افغان‌ها برای خارج کردن پس اندازهایشان از کشور، خروجی دلار را محدود کند.

یک بانکدار افغان گفت: این نگرانی وجود دارد که حجم باقیمانده از دلارها باز هم کاهش یابد. ما با این محدودیت‌ها پیش‌بینی می‌کنیم که ارزش هر دلار به بیش از ۱۰۰ افغانی برسد.

پیش از سقوط کابل به دست طالبان در تاریخ ۱۵ اوت سال جاری میلادی، ارزش هر دلار تقریبا برابر با ۸۰ افغانی بود.