به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر، غزاله اسلامیان، با اشاره به علل پرخوری زنان در دوران قاعدگی اظهار کرد: بسیاری از زنان در دوران قاعدگی دچار پرخوری کاذب میشوند که با روشهای علمی میتوان این مشکل را کنترل کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از زنان ممکن است قبل از پریود اشتیاق زیادی به خوردن برخی از خوراکیهای خاص مانند غذاهای چرب و شیرین داشته باشند، افزود: پرخوری افراطی قبل از پریود، که گاهی نشان دهنده اختلال ناخوشی پیشقاعدگی (PMDD) هم میتواند باشد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه یکی از علت های پرخوری در دوران قاعدگی تغییرات هورمونی است، افزود: هورمونهای تخمدان نقش مهمی در این وضعیت دارند که استفاده از رژیمهای پرپروتئین یکی از کارآمدترین روشهای کنترل اشتها در دوران قاعدگی است.
عضو هیدت علمی دانشگاه با تاکید بر این موضوع که پرخوری قبل از قاعدگی معمولا چند روز طول میکشد و این وضعیت همیشگی نیست خاطرنشان کرد: معمولا با پایان قاعدگی این وضعیت تمام میشود؛ اما اگر شما به این نوع پرخوری (حتی وقتی در چرخه پیشقاعدگی قرار ندارید) مبتلا هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
عواملی که منجر به بیخوابی در زنان میشود
وی با اشاره به این موضوع که مواد غذایی حاوی فیبر احساس سیری طولانیتری به شما میدهد.افزود: در طول ماه، به ویژه قبل از پریود، غذاهای سالم مصرف کنید، از مواد خوراکی حاوی قندهای تصفیهشده بپرهیزید، غذاهای سرشار از فیبر مانند میوهها، سبزیجات، انواع لوبیا، دانهها و غلات کامل از جمله برنج قهوهای و جو مصرف کنید.
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: برای کنترل اشتها در دوران قاعدگی و پیشگیری از افزایش وزن بهتر است، استفاده از کربوهیدارتها و چربیها کمتر از سایر گروههای غذایی باشد.
وی یکی از کارآمدترین روشها برای کنترل اشتها را کاهش میزان مصرف کربوهیدارت و چربی و در مقابل افزایش مصرف پروتئینها دانست و توضیح داد: استفاده از پروتئینهای حیوانی سالم تر مثل گوشت های سفید (مرغ و ماهی) و یا حبوبات و سویا نیز میتواند موثر باشد.
اسلامیان با تاکید بر این که در دوره قاعدگی بهتر است چند روز قبل از عادت ماهیانه از بشقابهای وعده غذایی سالم استفاده شود ادامه داد: باید نصف بشقاب را به فیبرها اختصاص دهیم، فیبر باعث می شود احساس سیری پایدارتری داشته باشیم و نیم دیگر بشقاب را به دو قسمت تقسیم کنیم یعنی نیمی از بشقاب را به کربوهیدارتها اختصاص دهیم که بهتر است کربوهیدارتهای کامل و غلات کامل و نان سبوسدار استفاده کنیم و یک چهارم مابقی را به پروتئین اختصاص دهیم و که ترجیحا گوشت سفید و حبوبات باشد.
وی با تاکید بر این که خانمها از حدود یک هفته یا چند روز قبل از قاعدگی دچار نشانههایی میشوند که این علایم و یا نشانهها ناخوشایند است تاکید کرد: علایم ناخوشایند، تغییر خلق و خو، کاهش آستانه تحمل و دردهای شکمی میتواند بر کیفیت زندگی اثرگذار باشد.
اسلامیان با اشاره به اینکه پیروی ازالگوی غذایی صحیح میتواند به کنترل مشکلات ناشی از قاعدگی کمک کند توضیح داد: مکملهای حاوی پروبیوتیک و رژیمهای غذایی میتوانند به کاهش التهابات دوران قاعدگی کمک کنند در واقع این مکملها دارای باکتریهای مفید دستگاه گوارش هستند که با دریافت این مواد میتوانیم جمعیت باکتریهای دستگاه گوارش را به سمت مناسب سوق دهیم.
وی با بیان این موضوع که مطالعات نشان داده کلسیم، امگا ۳ و منیزیم نیز در کاهش التهاب به میزان قابل توجهی اثرگذار است تاکید کرد: بهتر است این مکملها با مشورت با متخصص تغذیه مصرف شود.
اسلامیان در ادامه با اشاره به این موضوع که یکی از مواد غذایی که میتواند التهاب دوران قاعدگی را افزایش دهد روغنها و چربیهای جامد هستند، عنوان کرد: چنانچه روغنهای مایع و گیاهی مثل روغن زیتون، کنجد، کانولا و کلزا را جایگزین روغنهای جامد وچربیهای اشباع شده کنیم قطعا التهاب به کمترین میزان خود میرسد.
وی پرهیز از مصرف غذاهای شور و کنسرو شده را راهکار مناسبی برای کاهش التهابهای دوران قاعدگی دانست و افزود: به طور کلی غذاهای شور خصوصا در دوران قاعدگی التهاب را افزایش میدهد به طور مثال کره بادام زمینی را میتوانید جایگزین پنیر پرچرب و شور در وعده صبحانه کنید.
این متخصص تغذیه به خانمهایی که به اضافه وزن مبتلا هستند نیز توصیه کرد: بهتر است از رژیمهای غذایی اصولی و مناسب بهره ببرند و وزن خود را به وزن مناسبی برسانند تا بتوانند علایم و نشانههای آزار دهنده قاعدگی را بهتر کنترل کنند.