به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، خبرگزاری رویترز گزارش داد ، سایمون کاوِنی وزیر امور خارجه ایرلند روز چهارشنبه در پی دیدار با حسین امیر عبداللهیان همتای ایرانیاش در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل مدعی شد که وزیر خارجه ایران «تمایلی بسیار واضح» برای بازگشت به مذاکرات هستهای در وین نشان داده است.
کاونی پس از این دیدار در جمع خبرنگاران گفت: این اتفاق ممکن است تا چند هفته نیفتد، به این دلیل که دولت جدید ایران در حال نهاییسازی رویکردشان نسبت به این مذاکرات است. اما مطمئنا، او[امیر عبداللهیان] تمایل بسیار واضحی نسبت به بازگشت به این مذاکرات نشان داد.
ایرلند در حال حاضر یک عضو شورای امنیت سازمان ملل و هماهنگ کننده فعالیتهای هیئت ۱۵ عضوی شورای امنیت درباره توافق هستهای است.
این در حالی است که امیرعبداللهیان در دیدار با وزیر امور خارجه ایرلند با استقبال از بازگشایی قریبالوقوع سفارت ایرلند در تهران، رشد روابط میان دو کشور را خوب توصیف نموده اما بر لزوم ارتقا این روابط تأکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان حضور ایرلند در شورای امنیت سازمان ملل را فرصتی مناسب برای بسط همکاریها دانست و خواستار آن شد که همکاریهای دو کشور علاوه بر حوزههای کنونی شامل کشاورزی، انرژیهای تجدیدپذیر و همکاریهای تجاری، به حوزههای دیگر نیز توسعه یابد.
امیرعبداللهیان تصریح کرد که با توسل به راهکارهای خلاقانه، میتوان مشکلات مربوط به مبادلات بانکی و مالی را نیز حل کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از این دیدار گفت دولت جدید ایران به بنیان مذاکرات وین پایبند است، اما اکنون در حال مرور دقیق و با سرعت گفتوگوهای انجامگرفته است. امیرعبداللهیان با یادآوری و ابراز تأسف از نقض کامل تعهدات از سوی آمریکا و بیعملی اروپا، تأکید کرد که دستیابی به نتیجهای منطقی مستلزم تغییر رویکرد آمریکا و اروپا است.
بر اساس این گزارش، اظهارات وزیر امور خارجه ایرلند در پی این مطرح میشود که قدرتهای جهانی تا کنون شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هستهای در وین را برگزار کرده اند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا درمحل مذاکرات برگزار شدند. البته ایران و آمریکا و ایران مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از طریق نمایندگان دیگر کشورهای حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار میگرفتند.
برگزاری دور هفتم این مذاکرات تا پس از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به تاخیر افتاد. زمان دقیق از سرگیری مذاکرات مشخص نیست، اما ایران اخیرا گفته است که این مذاکرات میتواند ظرف چند هفته آتی از سر گرفته شود.
این مذاکرات در راستای بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا به پایبندی کامل به توافق هستهای برگزار شده است که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد و ضمن بازگردانی تحریمهای قبلی علیه ایران، تحریمهای متعدد جدیدی را نیز بر آن اعمال کرد. ایران با گذشت یک سال و نیم پس از متحمل شدن این تحریمها و تعلل کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در راستای پیداکردن راهکارهای عملی برای کاهش تاثیر تحریمها و عادیسازی روابط اقتصادی با ایران، در چند گام تعیین شده از تعهدات داوطلبانهاش در توافق هستهای فاصله گرفت.
مذاکرات وین در این راستا پیش میرود که بتواند از طریق اقداماتی هماهنگ شده، موجب بازگشت دوجانبه آمریکا و ایران به پایبندی کامل به توافق هستهای شود.