استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: حدود ۲ تا ۴ هفته بعد از کاهش موارد بستری زمان لازم است تا تعداد مرگ‌ومیرها هم کاهش پیدا کنند و هنوز این زمان سپری نشده است.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، دکتر مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود پایان پیک پنجم هنوز هم آمار مرگ‌ومیر کرونایی قابل توجه است، گفت: نکته اول اینکه حدود ۲ تا ۴ هفته بعد از کاهش موارد بستری زمان لازم است تا تعداد مرگ‌ومیرها هم کاهش پیدا کند و هنوز این زمان سپری نشده است.

او افزود: نکته دیگر این است که متاسفانه هنگامی که موج پنجم در حال فروکش بود، تعطیلاتی داشتیم که سبب شد کاهش موارد ابتلا و مرگ‌ومیر به تعویق بیفتد.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه تعداد مرگ‌ومیرها در روزهای آینده بسیار کاهش پیدا می‌کند، گفت: کاهش موارد بستری اثر خود را بر کاهش میزان مرگ‌ومیر ناشی این بیماری در روزهای آینده خواهد گذاشت. چراکه افرادی که به کووید مبتلا و بستری می‌شوند، چند روز طول می‌کشد تا تعیین سرنوشت شوند.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد اتفاق متفاوتی نسبت به موج‌های قبلی رخ نداده باشد، افزود: تنها تفاوت این پیک با پیک‌های قبلی این است که در موج‌های ابتدایی به دلیل پایین بودن آمادگی ما برای مقابله با کرونا بیشتر افراد با درگیری شدید و نزدیک به فوت بستری می‌شدند و به همین دلیل کاهش و افزایش موارد بستری و مرگ‌ومیر همزمان رخ می‌داد، اما به تدریج که آمادگی کادر بهداشت و درمان برای مقابله با این بیماری افزایش یافت و درمان‌ها بیشتری برای کرونا شناسایی شد، فاصله بین پیک بستری و پیک مرگ‌ومیر افرایش پیدا کرد و این فاصله نشان‌دهنده آمادگی بالاتر سیستم بهداشت و درمان است.

برچسب‌ها