گروه شهری: 22 شهریور از ساعت 10 صبح، رأی‌گیری انتخابات سومین دوره شورایاری‌ تهران در محلات 17 منطقه شهر آغاز و با رای‌گیری 5 محله دیگر در پنجشنبه آینده (28 شهریور)، تداوم می‌یابد.

به گزارش همشهری، شهروندان بیش از 370 محله تهران در انتخاباتی که طی 2 روز برگزار می‌شود، شرکت می‌کنند تا منتخبان محلی خود را برای مشارکت بیشتر در اداره امور شهر برگزینند.

انتخابات سومین دوره شورایاری‌ها روز جمعه 22 شهریور ماه در مناطق 1، 2، 3، 4، 5، 6، 7، 8، 10، 12، 13، 15، 16، 17، 18، 20 و 21 و همچنین روز پنجشنبه 28 شهریور ماه در مناطق 9، 11، 14، 19 و 22 برگزار می‌شود و تمامی شهروندانی که 15 سال ساکن محله‌های شهر تهران هستند می‌توانند با مراجعه به صندوق‌های رأی مستقر در آن محله، شورایاران مورد نظرشان را انتخاب کنند که در نهایت در هر محله 7 نفر به‌عنوان عضو اصلی و 3 نفر به‌عنوان عضو علی‌البدل انتخاب خواهند شد.

احمد مسجد جامعی، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران درباره این انتخابات گفت: سومین دوره شورایاری‌ها از اواخر سال گذشته و پس از طی مراحل مقدماتی و تایید و تصویب آن به اتفاق آرا در شورای شهر با برنامه عملیاتی آغاز شد و تا‌کنون مراحل شکل‌گیری ستاد‌های مناطق، ستادهای محلات، شناسایی هیات‌های نظارت بر انتخابات و ثبت نام داوطلبان و تایید صلاحیت نامزد‌ها را پشت سر گذاشته است.

عضو دیگر کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این رابطه گفت: شورایاری نماد ملی مشارکت شهروندان در اداره امور جامعه در مقیاس محلی است و یک سر پل ارتباطی بین شهروندان و مدیریت شهری محسوب می‌شود.

مرتضی طلایی ضمن بیان این مطلب به کارکردهای شورایاری‌ها درخصوص موضوعات فرهنگی و اجتماعی در سطح محلات اشاره کرد و اظهار داشت: شورایاری‌ها می‌توانند عاملی برای پیوستگی اجتماعی باشند و به‌عنوان سپری در برابر آسیب‌های اجتماعی عمل کنند.

وی افزود: به‌دنبال آن هستیم که با فعال کردن شورایاری‌ها و تشکیل هسته امنای مردم در سطح محلات، مسئولیت پذیری محلات در امر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نقش داشته باشیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شورایاری‌ها بهترین مجموعه برای انتقال مشکلات محلات به مدیریت شهری هستند، به کارکرد بلندمدت آنها اشاره کرد و ادامه داد: در آینده کارکرد شورایاری‌ها می‌تواند از مدیریت شهری به سطح کل خدمات اجتماعی شهر تهران گسترش یابد و دستگاه‌های اجتماعی هم می‌توانند از شورایاری‌ها به‌عنوان پل ارتباطی با شهروندان استفاده کنند.

طلایی یادآور شد: برقراری این ارتباط دوسویه و مشارکت مردم در اداره امور جامعه، سطح اعتماد شهروندان را ارتقا داده و هزینه‌ها را نیز کمتر خواهد کرد.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر در ادامه با بیان اینکه هویت در تهران به‌دلیل مهاجرت زیاد به این شهر دچار آسیب شده است، به کارکرد دیگر شورایاری‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: میزان مشارکت مردم موجب شکل‌گیری هویت محله‌ای و تقویت آن در تهران می‌شود و نبود انسجام اجتماعی در این شهر را در مقایسه با روستاها تغییر خواهد داد.

طلایی با اشاره به تایید صلاحیت 12هزار نفر از شهروندان در 373 محله شهر تهران برای شرکت در انتخابات شورایاری‌ها به انتخاب افراد با توجه به 4 ویژگی اشاره و تاکید کرد: شهروندان علاوه بر حضور فعال در انتخابات روز جمعه باید به افراد کارآمد، ارزش گرا و دارای عقلانیت و اعتدال رای دهند.

وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم این 4 ویژگی را در نظر بگیریم، بدون شک چندین هزار مدیر را به پیکره مدیریت شهری برای اداره امور شهر اضافه می‌کنیم که این مجموعه در تولید فکر و اندیشه و به‌عنوان اتاق فکر مدیریت شهری در سطح محلات می‌توانند فعالیت کنند.

کوچک‌ترین هسته مشارکت مردمی

علی عباسپور تهرانی، یکی از 30 نماینده مردم تهران در مجلس، شورایاری‌ها را کوچک‌ترین هسته مشارکت مردمی در یک جامعه دمکراتیک برای دخالت دادن مردم در حل مشکلات خود دانست و گفت: شورایاری‌‌ها نماد یک حرکت مردمی در انعکاس مشکلات و همکاری با مسئولان در برنامه‌های تبیین شده هستند.

وی شورایاری‌ها را یک بازوی بسیار قدرتمند کلانشهرهایی چون تهران عنوان کرد و افزود: این بازوی مهم در شوراهای اسلامی شهر و حتی کمک به شهرداری‌ها نقش مؤثری دارد.

عباسپور با اشاره به اینکه هنوز تشکیل شورایاری برای مردم و مشارکت در محله و منطقه جا نیفتاده است، تصریح کرد: وجود این نهاد باید برای آحاد ملت تبیین و لزومش احساس شود .

نماینده مردم تهران در مجلس انتخاب انجمن‌های شورایاری را در جهت سنجش میزان مقبولیت مردمی دانست و تاکید کرد: چنین هسته کوچکی می‌تواند عملکرد شوراها و شهرداری‌ها را نیز مورد سنجش قرار دهد و زمینه‌ای برای انتخاب شایسته اعضای بعدی شوراهای شهر باشد.