خرید کیف دوربین، از جمله مواردی است که برخلاف تصور بسیاری از افراد، چندان هم نیست. برخی از فیلمبرداران و عکاسان تصور می‌کنند تمام آنچه که نیاز دارند یک کیف سبک، مقاوم و به اندازی کافی بزرگ است؛ اما واقعیت این نیست. تنوع مدل‌های کیف دوربین با رنج قیمتی متفاوت کمی شما را سردرگم خواهد کرد.

خرید کیف دوربین، از جمله مواردی است که برخلاف تصور بسیاری از افراد، چندان هم نیست. برخی از فیلمبرداران و عکاسان تصور می‌کنند تمام آنچه که نیاز دارند یک کیف سبک، مقاوم و به اندازی کافی بزرگ است؛ اما واقعیت این نیست. تنوع مدل‌های کیف دوربین با رنج قیمتی متفاوت کمی شما را سردرگم خواهد کرد.

در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با برخی از پرطرف‌دارترین کیف های دوربین آشنا شوید.

کیف دوربین رو دوشی

کیف‌های رو دوشی تقریباً ساختاری شبیه به کیف اکثر خانم‌ها دارند، یعنی یک کیف با اندازه مناسب برای یک دوربین و چند لنز که با یک بند از یک شانه آویزان می‌شوند. مزیت این کیف‌ها این است که استفاده از آن‌ها خیلی ساده است. چون همیشه دم دست هستند و می‌توانید خیلی راحت تجهیزاتتان را در آن گذاشته یا بیرون بیاورید.

البته لازم به ذکر است همه وزن کیف روی یک شانه‌تان می‌افتد و جدای از اینکه می‌توانند در طولانی‌مدت خسته‌کننده باشند، خیلی هم تکان می‌خورند، مثلاً برای مسافرت اصلاً مناسب نیستند و خیلی دست‌وپاگیر می‌شوند.

مزیت این مدل کیف دوربین این است چون به کیف خانم‌ها شباهت دارند کمتر جلب‌توجه کرده و بیشتر به نظر می‌رسد که یک کیف معمولی با لوازم عمومی است. جالب است بدانید که برخی از مدل‌ها دقیقاً شبیه به کیف زنانه طراحی می‌شوند تا خانم‌ها با خیال راحت دوربین و لنزشان را در آن قرار کنند.

کیف دوربین کوله‌پشتی یا Backpack

این کیف‌ها یکی از پرطرف‌دارترین انواع کیف دوربین هستند. چون هم بزرگ و جادار هستند و می‌توانند برای تجهیزات متنوع استفاده شده و ساختار محکم و مقاومی دارند؛ همین مسئله کیف‌های کوله پشتی را گزینه مناسبی برای سفر و عکاسی کرده است.

برخی از این مدل‌ها هستند که علاوه بر جای دوربین و لنز، فضای مخصوص به لپ‌تاپ هم دارند. البته معمولاً در همه آن‌ها جیب‌های مخصوص گوشی موبایل، باطری و شارژر، قمقمه و ... هم می‌بینید.

وقتی یک کوله پشتی می‌خرید حتماً توجه داشته باشید که آیا امکان دسترسی به تجهیزات را بدون بازکردن کامل کوله پشتی به شما می‌دهد یا خیر. این گزینه مهمی است، خصوصاً اگر در سفر از آن استفاده می‌کنید، خیلی خوب است که بتوانید مثلاً از یک زیپ کناری، خیلی سریع دوربین را بیرون کشیده و عکس بگیرید.

همچنین ببینید که آیا جای کافی برای همه تجهیزاتتان دارد یا نه و درصورتی‌که مثلاً لنزتان را عوض کنید، می‌توانید دیواره‌های آن را طوری جابه‌جا کنید که دوربین و لنز جدید به‌راحتی در کیف جا بگیرند یا نه.

مثلاً این کیف دوربین ونگارد را ببینید. این کیف دارای یک زیپ کناری است که خیلی راحت می‌توانید با بازکردن آن، دوربین را بیرون کشیده و سریع عکس بگیرید. ضمن اینکه اندازه‌های مختلف دارد و می‌توانید بسته به تجهیزاتی که دارید، اندازه مناسب را انتخاب کنید. کوله پشتی ونگارد Vanguard Alta Rise 45 یکی از مشهورترین کیف‌های دوربین این شرکت است.

کوله‌پشتی تک بند یا Sling

یک سری کیف‌های کوله پشتی هم هست که فقط یک بند دارند. می‌توانید آن‌ها را شبیه به کوله‌پشتی‌هایی فرض کنید که به‌جای هر دو بند از یک بند آن استفاده می‌کنید. البته بند این کیف‌ها را معمولاً روی شانه مخالف می‌اندازند و به همین دلیل هم یک چیزی بین کیف رودوشی و کوله پشتی است. کوله تک پشتی تک بند هم راحتی و سرعت عمل کیف‌های رودوشی را دارد و هم استقامت و فضای زیاد کیف کوله پشتی.

البته کیف‌های Sling معمولاً خیلی بزرگ نیستند و برای تجهیزات محدود (مثلاً یک دوربین و لنز و یک فلاش یا لنز اضافی) مناسب هستند. کیف دوربین National Geographic NG RF4550 از همین سری کیف‌ها است که مخصوص عکاسی در فضای باز و با الهام از طبیعت ساخته شده است.

کیف‌های کوزه‌ای یا Holster Cases

کیف های کوزه‌ای که تقریباً شبیه به کیف‌های شانه‌ای هستند، یعنی به‌صورت تک بند از شانه آویز استفاده می‌شوند، اما شکل ظاهری آن خیلی خاص است. قسمت بالایی این کیف‌ها پهن‌تر و قسمت پایینی آن‌ها باریک‌تر است و دوربین از بالا به‌صورت عمودی در آن‌ها قرار می‌گیرد.

به دلیل شکل ظاهری این کیف‌ها، آن‌ها را کوزه‌ای یا گاهی اوقات خرطومی می‌نامند و در وب‌سایت‌های خارجی با نام Holster به فروش می‌رسند. این کیف‌ها صرفاً مخصوص حمل یک دوربین و لنز متصل به آن ساخته می‌شوند و اتفاقاً دلیل این نوع طراحی هم این است که بتوانید با بازکردن در بالای کیف، خیلی سریع دوربین را بیرون بکشید و عکس بگیرید.

این کیف‌ها سریع‌ترین و راحت‌ترین دسترسی را برای عکاسان خبری یا حیات‌وحش که نیاز به عکس‌العمل سریع دارند فراهم می‌کنند. چون هم راحتی کیف‌های شانه آویز را دارند و هم شرایط دسترسی سریع به دوربین را فراهم می‌کند. اشکال مهم آن‌ها این است که "فقط برای یک دوربین و لنز" جا دارند، یعنی حتی نمی‌توانید شارژر یا یک فلاش را در آن قرار دهید.

هرچند اندازه‌های آن‌ها متفاوت است، اما موقع خرید این کیف‌ها دقت داشته باشید که اصلاً دنبال کیفی نباشید که همه نیازهای شما را پوشش دهد و مثلاً کمی بزرگ‌تر باشد تا بتوانید در روی دوربین و لنزتان، یک فلاش هم جا دهید. چون آن‌وقت کاربرد آن را تغییر داده‌اید و دیگر برایتان کارآمد نخواهد بود.

البته در برخی از مدل‌های این کیف‌ها مانند کیف دوربین فنسیر، روی در کیف یک جیب کوچک برای نگهداری کارت حافظه یا یک فیلتر لنز هم وجود دارد و احتمالاً می‌توانید در جیب توری کنار آن هم یک شارژر یا باطری جا دهید، اما هرگز تصور نکنید که این کیف‌ها برای همه تجهیزات شما کافی خواهند بود.

کیف دوربین فشن

این کیف‌ها در واقع یک خانواده خاص از انواع کیف‌های دوربین نیستند و می‌توانند جزو کیف‌های رودوشی قرار بگیرند، اما به دلیل طراحی خاصی که دارند خیلی موردتوجه هستند و بیشتر خانم‌ها علاقه دارند تا از این مدل‌ها استفاده کنند. ظاهر این کیف‌ها با کیف‌های دوربین عمومی کمی متفاوت است و معمولاً ضربه‌گیری آن‌ها هم کمتر است و بیشتر شبیه به کیف های معمولی به نظر می‌رسند.

نقطه قوت این کیف‌ها زیبایی آنهاست و اینکه می‌توانید آن‌ها را برای استفاده‌های روزمره هم به کار بگیرید. اما داخل آن‌ها طوری پد گذاری می‌شود که ضربه‌گیری کافی برای تجهیزات حساس داشته باشند. از همه مهم‌تر اینکه به‌خاطر ظاهر معمولی که دارند کمتر باعث جلب نظر سارقان می‌شوند و کمتر کسی ممکن است فکر کند که شما یک دوربین و چند لنز با قیمت چند ده میلیونی حمل می‌کنید.

به‌عنوان‌مثال کیف شرکت نشنال جئوگرافی از همین دسته است که از پنبه، کرباس و چرم ساخته شده و نه‌تنها برای تجهیزات عکاسی، بلکه برای یک لپ‌تاپ یا تبلت 10 اینچی نیز فضا دارد.

کیف‌های کوچک یا Pouches

کیف‌های کوچک تنها با هدف قراردادن دوربین‌های جیبی خریداری می‌شوند. به همین خاطر این مدل تنها کیف‌هایی هستند که وقتی می‌خواهیم بخریم باید خود دوربین را هم همراه داشته باشیم، مثلاً کیف ونگارد Pampas II 6B

اگرچه این کیف دوربین کامپکت را طوری می‌سازند که برای مدل‌های متفاوتی از این دوربین‌ها مناسب باشند، اما باید حتماً خود دوربین را در آن قرار دهید تا مطمئن باشید که زیپ کیف به‌راحتی بسته می‌شود و پدهای آن به‌خوبی جلوی ضربه را می‌گیرند.

اگر یک جای کوچک برای نگهداری کارت حافظه یا کارت بانکی هم داشته باشند خیلی هم بهتر است. البته برخی از آن‌ها هم هستند که دقیقاً مخصوص یک دوربین خاص ساخته می‌شوند. مانند کیف FUJIFILM Camera Case for INSTAX Mini 9 که دقیقاً برای دوربین اینستکس مینی 9 ساخته شده است. اگر دوربینتان دارای کیف مخصوص هست، بهتر است دقیقاً همان مدل را بخرید.

این کیف‌ها معمولاً خیلی ارزان هستند. نه فقط به‌خاطر اینکه متریال کمتری می‌برند، بلکه به این خاطر که ساختار خیلی ساده‌ای هم دارند و طراحی آن‌ها اصلاً پیچیده نیست.

کیف‌های چمدانی یا Rolling Case

این کیف‌ها مخصوص عکاسانی است که زیاد به سفر می‌روند و لازم است تا تجهیزاتشان را به قسمت باربری تحویل دهند. کیف‌های چمدانی معمولاً دارای بدنه‌ای خشک و محکم هستند و علاوه بر اینکه دارای فضای بزرگ برای نگهداری چند لنز و دوربین و فلاش هستند، به شکلی طراحی می‌شوند که بتوانند در زیر بارهای دیگر به‌خوبی تحمل و دوام داشته باشند.

برخی از این کیف‌ها دارای چرخ هستند تا بتوانید در خیابان یا فرودگاه آن‌ها را همراه خودتان بکشید و برخی دیگر هم شبیه چمدانی فلزی هستند که با دسته حمل می‌شوند. مثلاً کیف ونگارد Vanguard Supreme 46F Carrying Case یکی از همین کیف‌هاست که برای عکاسان حرفه‌ای با لوازم زیاد کاربرد دارد.

کیف لنز

مهم‌ترین دلیلی که اغلب عکاسان را مجبور به تعویض کیف عکاسی‌شان می‌کند، اضافه‌شدن لنز جدید به تجهیزاتشان هست. خیلی از ما وقتی یک کیف دوربین می‌خریم، مطمئن نیستیم که به‌زودی یک لنز جدید هم به مجموعه‌مان اضافه خواهد شد یا نه.
 

خیلی از ما ترجیح می‌دهیم از کیف های کوچک و شانه آویز استفاده کنیم و فقط در مواقع موردنیاز لنزهای خودمان را همراه ببریم. در چنین مواقعی می‌توانید از کیف لنز دوربین یا همان کاور لنز استفاده کنید. برند کیف لنز هم اهمیت زیادی دارد.

به‌عنوان‌مثال کیف لنز کیس لاجیک که از برندهای مشهور است، قطعاً کیفیت و مقاومت بیشتری نسبت به یک کیف لنز بدون نام دارد. کیف‌های لنز در وب‌سایت نورنگار با ابعاد و جنس‌های متنوعی در دسترس هستند که می‌توانید بسته به‌اندازه لنزی که دارید یکی را انتخاب کنید و مطمئن شوید که همیشه همه تجهیزات مورد نیازتان را همراه دارید.