به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، دکتر کمال حیدری معاون بهداشت وزیر بهداشت در برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران در خصوص اظهارات ضد و نقیض مبنی بر رخداد موج ششم و از طرفی عدم نگرانی برای وقوع این موج گفت: برخی مواقع تناقضات موجود مسئولان را هم سردرگم میکند.
او گفت: بر اساس پیشبینیهای متخصصان، موج ششم را در ماه آینده تجربه خواهیم کرد. سفرهای هموطنان در تعطیلات اخیر و بازگشایی مشاغل موجب نگرانی ما شد که موج ششم زودتر خود را نشان دهد اما خوشبختانه بررسی نمودارها و شاخصها نشان داد واکسن توانسته در کاهش ابتلا و بستریها بسیار موثر باشد. اما این امر نباید موجب عادیانگاری هموطنان شود. در نمودارها افزایش بیماران را طی یک هفته تجربه کردیم اما شیب آن زیاد و نگران کننده نبود.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، نقش همکاری مردم را در ریشهکنی این بیماری بسیار موثر دانست و اظهار داشت: درحالحاضر با تزریق واکسن، جامعه به حدی از ایمنی رسیده است. قبل از کنترل هوشمند مردم به صورت عادی زندگی میکردند و همه چیز رها شده بود. ما نباید فکر کنیم فقط با تزریق واکسن وضعیت کرونایی بهبود مییابد. بلکه باید دستورات بهداشتی را هم رعایت کنیم.
نتیجه گزارش تحقیقات شیراز تناقض دارد
حیدری در ادامه در واکنش به گزارش تحقیقاتی شیراز منتشرشده مبنی بر اینکه واکسن سینوفارم فقط ۵ درصد ایمنی به مردم میدهد، گفت: آرزوی ما به عنوان خدمتگزار مردم سلامتی آنها است. تناقضاتی در این گزارش وجود دارد. از طرفی میگویند واکسن سینوفارم فقط ۵ درصد ایمنی بدن را تامین می کند و از طرفی دیگر نتیجه این مطالعه میگوید تزریق واکسن توانسته بیش از ۷۵ درصد از بستری مرگ و میر جلوگیری کند. این آمار نشاندهنده ارزش واکسن است. هرچه تعداد بیشتری از افراد جامعه درگیر شوند، افراد بیشتری هم بستری میشوند و احیاناً فوت میکنند.
وی افزود: در راستای کاهش ۵ درصدی بیماران سرپایی، دکتر مقدّری رئیس این مرکز توضیح دادند که نتیجه این گزارش به صورت پیشنویس بوده صحت واقعی ندارد و نباید منتشر میشد.
بیشتر بخوانید؛
بیش از ۹۳ درصد تهرانیها دوز اول را زدند
معاون بهداشت وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبتش پوشش واکسیناسیون مرحله اول در تهران را ۹۳ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: بین مرحله اول و دوم حدود ۶۰ درصد اختلاف است. از ابتدای این هفته موج مراجعه دوز دومیها آغاز شده است. این روند به همت ۳ دانشگاه علوم پزشکی به سرعت در حال انجام است.
حیدری افزود: ایمنی زایی در جامعه به خوبی تامین شده و امیدواریم که موجی که در اذهان است با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و واکسیناسیون عمومی رخ ندهد. مردم باید به ویژه رعایت فاصله اجتماعی و ماسک زدن را جدی بگیرند.
این مسئول در پاسخ به اینکه چرا برخی جوامع استفاده از ماسک را اختیاری کرده اند، گفت: تمام این دستورات آزمون و خطا است. در کشورهای اروپایی و آمریکا که پوشش واکسیناسیون بسیار بالایی دارند، استفاده از ماسک را اختیاری کرده اند اما با طی این روند یکباره آمار بستریها و مرگ و میر بالا رفت. واکسن ایمنی را افزایش میدهد اما به این معنی نیست که افراد به بیماری مبتلا نمیشوند و بستری و مرگ و میر نداریم بلکه این آمار به شدت کاهش مییابد.
برکت و پاستور هنوز مجوز تزریق برای نوجوانان را دریافت نکردهاند
معاون بهداشت وزیر بهداشت با اعلام این خبر که واکسن برکت هنوز برای تزریق در نوجوانان مجوزی را دریافت نکرده است، گفت: سازمان غذا و دارو در حال بررسی مدارک برکت است تا مجوز تزریق آن برای نوجوانان تایید شود. واکسن پاستور هم درصدد دریافت مجوز است. این واکسنها برای نوجوانان تزریق نمیشوند و فقط زمانی اجازه تزریق دارند که مجوز را از وزارت بهداشت دریافت کرده باشند.در حال حاضر فقط واکسن سینوفارم برای نوجوانان تزریق میشود.
حیدری همچنین در توضیح رنگبندی شهرها گفت: رنگبندی شهرها بر اساس فرمول پیچیده ای انجام میشود و میزان مبتلایان، بستریها و فوتیها، تعداد بیماران سرپایی، بهبود یافتهها و ترخیص شدهها و شدت بیماری از پارامترهایی هستند که رنگ شهرها را مشخص میکنند.