یک صحیفه‌پژوه می‌گوید ادعیه صحیفه سجادیه مانند عمده ادعیه ما فرامذهبی و فراملیتی است و هر فردی در هر جای دنیا می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم،   حجت الاسلام عبدالعلی پوراکبر، پژوهشگر صحیفه سجادیه  با ابراز تأسف نسبت به بی‌تفاوتی جامعه شیعه درباره صحیفه سجادیه گفت: ما شیعیان با اینکه خود را پیرو عترت می‌دانیم، از این کتاب شریف بهره خوبی نداریم؛ اگر این کتاب را به عنوان سند مذهب شیعه معرفی می‌کردیم، تمام ادیان و مذاهب را تحت تأثیر قرار می‌داد. صحیفه مانند عمده ادعیه ما فرامذهبی و فراملیتی است و هر فردی در هر جای دنیا می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند.  

وی افزود: مرحوم آیت‌الله مرعشی نجفی یک صحیفه برای شیخ طنطاوی مصری فرستاد. شیخ که به عنوان مفتی اعظم مصر شناخته می‌شد، به آیت‌الله مرعشی گفت من صحیفه را دریافتم و احساس بدبختی کردم که چرا به این سن رسیدم صحیفه را ندیدم. هرچه فکر کردم کلام خالق نیست و کلام مخلوق هم نیست. از کلام مخلوق بالاتر است.

این صحیفه‌پژوه ادامه داد: یک راهب نصرانی وقتی دید دانشمند بانوی آلمانی یعنی «آنه ماری شیمل» به ترجمه صحیفه می‌پردازد، شدیداً به وی اعتراض کرد که چرا کتاب مسلمانان را ترجمه می‌کنی؟ او یک نسخه از ترجمه را به آن راهب فرستاد. واکنش او جالب بود. این راهب گفت مطالعه این کتاب مرا از خواندن سایر کتب بازداشته است.  

حجت الاسلام پوراکبر با تأکید بر اینکه باید هرچه سریع‌تر خلأ عدم مطالعه صحیفه سجادیه را پر کرد، گفت: بر تمام ما علما و مردم ضروری است این کتاب را به صورت عمومی‌تر رواج دهیم؛ چرا که تمام آرمان‌های بشریت در ادعیه آن نهفته است.

برچسب‌ها