هرچند پیک ششم هنوز خیز برنداشته، اما در کمین است تا خود را به تخت‌های بیمارستان‌ها برساند. آن‌ هم در ایامی که بسیاری از مناسبت‌ها و سفرها با کمترین رعایت ایمنی و رعایت فاصله اجتماعی انجام می‌شود.

همشهری آنلاین، فرشته رضایی: ویروس کرونا در ۲سال اخیر جان بسیاری از افراد را گرفت، اما به‌دلیل رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و نرسیدن واکسیناسیون به سطح ایمنی، پیک ششم می‌تواند هر لحظه در گیلان آغاز شود.

موج‌های پی‌درپی گیلان
گیلان از استان‌های گردشگری کشور است که در ۲سال اخیر بارها شاهد حضور گردشگران بوده است. تجمع بیش از حد مسافران و مردم بومی در مناطق گردشگری و باز بودن راه‌های مواصلاتی موجب شده است گیلان همواره جزو استان‌های اول با رنگ قرمز در هر پیک کرونا باشد.
در موج پنجم کرونا حدود ۲۱۰۰بیمار مبتلا در بیمارستان‌های گیلان بستری شدند که نسبت به ۴ خیز قبلی بی‌سابقه بود. حتی تمام تخت‌های بیمارستانی پر و ۲بیمارستان صحرایی ایجاد شد.
 

بستری ۳۶۰ نفر در گیلان
اما آخرین آمار درباره ابتلای شهروندان گیلانی به کرونا به ما چه می‌گوید؟ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به همشهری می‌گوید: هم‌اکنون کل بیماران بستری در گیلان ۳۶۰نفر هستند و در ۲۴ساعت اخیر ۹۲نفر به بیماران اضافه شدند. هم‌اکنون ۵۱بیمار بدحال کرونایی درآی سی یو بستری هستند. ۳نفر هم تاکنون به‌ آی‌سی‌یو اضافه شده‌اند.
فردین مهرابیان می‌افزاید: توصیه ما به مردم این است که در کنار تزریق واکسن همچنان زدن ماسک و موازین بهداشتی را رعایت و از دورهمی‌ها پرهیز و از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند. لازم است شهروندان توصیه‌های کلی را که بارها اعلام شده رعایت کنند.
به‌گفته وی، هم‌اکنون ۲۴۵پایگاه و مرکز واکسیناسیون در گیلان و ۵۶مرکز هم در رشت فعال هستند و با توجه به افزایش مجدد آمار کرونا لازم است مردم واکسیناسیون را جدی بگیرند.
مهرابیان درباره اینکه چقدر پیک ششم کرونا به ما نزدیک است؟ به همشهری پاسخ می‌دهد: پیک ششم بستگی به میزان رعایت دستورالعمل‌ها و موازین بهداشتی مردم دارد. اگر مردم رعایت کنند، وضعیت بهتر می‌شود، اما اگر عادی‌انگاری کنند و فاصله اجتماعی را رعایت نکنند نگرانی ما بیشتر می‌شود.
براساس آمار دانشگاه علوم پزشکی گیلان از سال ۹۸ تاکنون ۷۰هزار بیمار کرونایی در گیلان تحت مداوا قرار گرفتند.
به‌گفته انوش دهنادی‌مقدم، معاون درمان گیلان، با توجه به اینکه واکسیناسیون دوز دوم در گیلان هنوز به ۸۵ درصد نرسیده رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان الزامی است.
به‌گفته وی، یکی از خطراتی که در کنار بیماری کرونا سلامتی افراد را تهدید می‌کند کووید طولانی مدت و عوارض آن اعم از عوارض قلبی و ریوی است.
با این حال میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح شهرستان رشت به حدود ۶۵درصد رسیده که نسبت به هفته گذشته نشان‌دهنده کاهش است.

بستری ۲۰۵بیمار در رشت
در رشت نیز بیشترین تعداد مبتلایان کرونا وجود دارد. فرماندار رشت با بیان اینکه ۲۰۵بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های شهرستان رشت بستری هستند از افزایش ۱۲درصدی بیماران نسبت به هفته گذشته خبر می‌دهد.
این مقام مسئول درباره میزان دقت و نظارت در انجام موازین بهداشتی در اصناف بیان می‌کند: هفته گذشته از ۲۱۲۳واحد صنفی در این شهرستان بازدید شد که از این تعداد به ۱۱۹واحد اخطار داده شد و ۹واحد صنفی به‌دلیل رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی پلمب شدند.

موج بعدی در کمین عادی انگاران
کارشناس بهداشتی و پزشکان استان گیلان با تأکید بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در کنار واکسیناسیون از عادی‌انگاری مردم ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید: اگر به پروتکل‌ها بی‌توجهی شود و مردم سهل‌انگار باشند موج بعدی کرونا دور از انتظار نیست.
علی غریب با بیان اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان مورد تأکید است، می‌افزاید: همه ما باید در مورد عمل به توصیه‌های بهداشتی و پیشگیری از انتشار ویروس کرونا احساس مسئولیت کنیم.
وی با بیان اینکه اگر چه واکسیناسیون سرعت گرفته اما باید توجه شود که رعایت توصیه‌های بهداشتی در کنار واکسیناسیون ضروری است، می‌گوید: رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، پرهیز از مسافرت‌ها و تجمعات ازجمله پروتکل‌هایی است که عمل به آن برای دوری از کرونا اهمیت بسزایی دارد.     
براساس اعلام مسئولان، تاکنون ۹۴۲هزار و ۵۰۰دوز واکسن در شهرستان رشت به گروه‌های هدف تزریق شد که از این تعداد ۶۳۷هزار دوز نخست و ۳۰۵هزار و ۵۰۰دوز دوم را شامل می‌شود. شهرستان رشت با ۸۸۱هزار نفر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد که براساس آخرین ارزیابی نرم افزار ماسک اعلام شده در جمعه گذشته، نسبت به هفته قبل تغییری نداشت.