اجلاس بیست و ششم تغییرات آب‌و هوایی سازمان ملل متحد میزان سقف مجاز افزایش دمای زمین را ۱.۵ درجه سانتیگراد اعلام کرده؛ عددی که با وجود کوچک بودنش تاثیری ده برابری بر فاجعه‌های زیست محیطی دارد و این آخرین فرصت جهان برای نجات خود است.

به گزارش همشهری آنلاین، اجلاس بین‌المللی COP۲۶، در گلاسکو که از ۳۱ اکتبر تا ۱۲ نوامبر برگزار می‌شود بر این موضوع تمرکز دارد که این «آخرین فرصت مناسب» ما برای توقف تغییرات فاجعه‌بار آب و هوا است.

بیست و ششمین نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP۲۶) با حضور رهبران جهان، کارشناسان آب و هوا، فعالین اجتماعی و تامین کنندگان مالی قصد دارد از افزایش بیشتر دمای کره زمین جلوگیری کند؛ هدفی که در نشست پاریس نیز در دستور کار بود اما حاصل نشد!

کنفرانس امسال در مورد اقداماتی بحث می‌کند که ادامه روند گرمایش زمین را تا سقف ۱.۵ درجه سانتیگراد (۲.۷ درجه فارنهایت) بالاتر از سطح قبل محدود کند -این عدد در نشست سال ۲۰۱۵ پاریس دو درجه بود- از جمله این اقدامات به عدم استفاده از سوخت‌های فسیلی، به کارگیری ان‍رژی‌های تجدید پذیر، احیای جنگل‌ها و برقی کردن خودروها اشاره شده است.

در همین حال، گزارش سالانه مجله معتبر لنست، با شمارش معکوس و ردیابی اثرات مخرب تغییرات آب و هوا ضمن ۴۰ شاخص مختلف نتیجه‌گیری صریح کرد که تاثیر وحشتناک این اوضاع هم برای اقتصاد و هم برای سلامت انسان است. این را به وضوح از آتش‌سوزی‌ها و سیل‌های ویرانگیر اخیر می‌توان فهمید:

امکان ۲۹۵ میلیارد ساعت کار در سال ۲۰۲۰ بر اثر گرمایش زمین از بین رفت.

۳۴۵هزار فرد بالای ۶۵ سال در سال ۲۰۱۹ بر اثر امواج گرما فوت کردند. این عدد نسبت به سال ۲۰۰۰ رشد ۸۰ درصدی داشته است.

۵۶۹.۶ میلیون نفری که در ارتفاع کمتر از ۵ متر بالای سطح دریا زندگی می‌کنند با سیل، طوفان و بیماری‌های عفونی متعدد تهدید می‌شوند.

تنها در سال ۲۰۲۰ و بر اثر ۲۴۲ واقعه ناشی از تغییرات آب‌وهوایی، ۱۷۸ میلیارد دلار خسارت ایجاد شده است.

بر اساس تخمین‌ها، در سال ۲۰۱۹، ۴ میلیون مرگ بر اثر آلودگی هوا رخ داده است.

۱۹ درصد از سطوح زمین در سال ۲۰۲۰ با خشکسالی شدید روبرو شده و این در حالیست که تا سال ۲۰۱۰ این عدد به سختی به ۵ درصد می‌رسید.

۲ میلیارد نفر در جهان با ناامنی غذایی ناشی از کمبود کشت و محصول روبرو هستند.

ا میلیارد دلار یارانه به مصرف سوخت‌های فسیلی در ۶۵ کشوری که بیشترین میزان آلایندگی گلخانه‌ای را دارند اختصاص یافته است.

گرمایش زمین در سال ۲۰۱۹ هزینه‌ای ۲۴۵ میلیارد دلاری روی دست مردم زمین برای هماهنگ شدن با این اقلیم گذاشته است.

تعداد ماشین‌های برقی موجود در جاده‌ها تنها ۷.۲ میلیون، معادل ۱%، است که در مقایسه با اهداف مصوب اجلاس‌ اقلیم بسیار اندک است.

گذشته از دولت‌ها، در برابر این فاجعه هر یک از ما نیز سهمی داریم و آن کمک به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای است که با مصرف کمتر سوخت و کالا میسر می‌شود.

منابع: الجزیره، فرنس۲۴

منبع: همشهری آنلاین