به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا گفت: طراحی و پیادهسازی اپلیکیشنهای جعلی با اهداف مغرضانه نظیر دستیابی به اطلاعات شخصی، خصوصی و بانک کاربران یکی از ترفندهای مجرمان سایبری است.
او ادامه داد: در اهدافی جدید، مجرمان سایبری با طراحی و ارسال اپلیکیشنهای جعلی بانکهای صادرات، کشاورزی و سپه به گوگلپلی و تشویق کاربران مبنی بر بهروزرسانی یا نصب اپلیکیشنهای جعلی و مخرب زمینه دسترسی غیرمجاز با مقاصد شوم کلاهبرداری، اخاذی و آلودهسازی گوشی تلفن همراه کاربران، هدایت آنان به صفحات جعلی مرسوم به فیشینگ و برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آنان را فراهم میسازند.
پاشایی افزود: بر اساس رصدهای صورتگرفته در فضای مجازی، گزارشهای متعدد دریافتی از هموطنان و بررسیهای فنی، ضمن تاکید بر این فرایند مجرمانه و اخذ دستور قضایی مبنی بر شناسایی، برخورد با مرتکبان و سایر اقدامات بینالمللی در خصوص حذف این اپلیکیشنهای جعلی از اپاستورهای خارجی در جریان است.
او به مردم توصیه کرد: در صورت نیاز به نصب اپلیکیشنهای بانکی حتما آنها را از مارکتهای داخلی یا سایتهای رسمی بانکهای عامل دریافت کنند و سایر اپلیکیشنهای فعال مورد نیاز خود را نیز به همین طریق دریافت کنند و از دریافت و نصب اپلیکیشنهای آلوده که اکثرا لینک آنها توسط مجرمان سایبری از طریق ارسال پیام و یا پیامکها به وسیله پیامرسانها و شبکههای اجتماعی برای آنها ارسال میشود اکیدا خودداری کنند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا همچنین از شهروندان خواست در صورت مواجهه با موارد مشکوک یا نیاز به اخذ مشاوره و راهنمایی تخصصی میتوانند از طریق سایت رسمی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir یا شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ اقدام کنند.