به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ در اجرای چهاردهمین مرحله از طرح ظفر که دستاوردهای آن صبح امروز در ستاد فاتب به نمایش درآمد، گفت: طرح ظفر مربوط به برخورد با قاچاقچیان، توزیعکنندگان، خردهفروشان مواد مخدر و جمعآوری معتادان متجاهر در شهر تهران است که همکاران من بعد از مدتها عملیات، چهاردهمین مرحله از آن را به اجرا درآورده و در جریان آن ۲۶۷۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر را کشف و ضبط کردهاند.
او با بیان اینکه ۸۵ قاچاقچی عمده در این مرحله از طرح ظفر شناسایی و بازداشت شدند، افزود: ۱۱۶۶ خردهفروش مواد مخدر دستگیر و ۴۷۹۳ معتاد متجاهر نیز جمعآوری شده و به مراکز بازپروری و کمپهای ترک اعتیاد منتقل شدند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه در اجرای این طرح دهها معبر و منطقه از حضور معتادان متجاهر و خردهفروشان مواد مخدر پاکسازی شد، گفت: همچنین شش باب منزل که به محلی برای توزیع و مصرف مواد مخدر بدل شده بود، شناسایی و پلمب شد.
سردار رحیمی با بیان اینکه پلیس بر خرید و فروش مواد مخدر و جرایم مرتبط با آن در فضای مجازی نیز نظارت دارد، افزود: در اجرای این طرح شش تارنما که اقدام به تبلیغ، ترویج و فروش انواع مواد مخدر کرده بودند مورد شناسایی قرار گرفت که با تحقیقات انجام شده سرشبکهها و هدایتکنندههای اصلی آنان مشخص شده و هفت سرشبکه اصلی آنها دستگیر شدند. همچنین اکثر این تارنماها نیز از دسترس خارج شد.
به گفته رحیمی، از قاچاقچیان و مجرمان دستگیرشده در طرح ظفر ۳ قبضه سلاح و موارد قابل توجهی ادوات توزین و مصرف مواد مخدر نیز کشف و ضبط شد.
رحیمی درباره برخورد با معتادان متجاهر نیز توضیح داد: اجرای این طرح متوقف نشده و اتفاقا با قوت ادامه دارد و همانطور که بارها گفتیم در صورتی که محلهایی برای نگهداری و بازپروری این افراد فراهم شود امکان جمعآوری آنان در کوتاهترین زمان ممکن وجود دارد.
هشدار درباره شیشه
فرمانده انتظامی تهران بزرگ نسبت به تولید شیشه در کشور افغانستان نیز هشدار داد و گفت: تنها طی دو ماه گذشته یک تن مخدر صنعتی شیشه در تهران کشف شده که این موضوع یک هشدار جدی است. عمده این مواد از شرق کشور وارد شده و به تهران رسیده است. این آمار نشان میدهد قاچاق شیشه و میزان کشفیات آن افزایش چشمگیری داشته است.
او بیشترین مصرفکنندگان مخدر شیشه را جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله اعلام کرد و افزود: این افراد بیشترین مصرفکنندگان شیشه هستند و هم خودشان و هم خانوادههایشان باید بدانند که با توجه به عوارض مصرف شیشه این افراد ظرف کمتر از یک سال دچار عوارض شدید ناشی از مصرف شده و تبدیل به معتاد متجاهر میشوند یعنی باید آنها را از کف خیابان جمع کنیم.
رحیمی ادامه داد: همچنین طی این ۲ ماه ۴۸ هزار قرص ترامادول و ۵۵ لیتر شربت متادون نیز از سوداگران مرگ کشف شده است. متأسفانه از این موارد در ساخت و تهیه قرصهای لاغری استفاده می شود، به همین دلیل نیز باید خانوادهها و افراد هوشیاری بیشتری داشته باشند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه مشتری اصلی قرصهای لاغری جوانان و به خصوص زنان هستند، گفت: افراد سودجو و سوداگران مرگ اقدام به فروش قرصهای لاغری حاوی روانگردان در باشگاههای ورزشی و به خصوص باشگاههای ورزشی زنانه کرده و ممکن است از این طریق فرد بدون آنکه بخواهد در دام اعتیاد بیفتد.
او توضیح داد: پلیس نیز بر این موارد نظارت جدی دارد اما لازم است خود شهروندان نیز حواسشان به این موارد بوده و فریب تبلیغات و وعدههای اینچنینی را نخورند.
رحیمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا این افزایش ورود شیشه به پایتخت را میتوان متأثر از تحولات رخ داده در کشور افغانستان دانست، افزود: در رابطه با این موضوع بخشی را باید به مسئولان خودمان هشدار دهیم و اینکه چطور مواد مخدر از شرق کشور به تهران رسیده است. بخشی دیگر را نیز لازم است که در آن سوی مرز مراقبت جدیتری از سوی کشورهای همسایه انجام شود.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به بازگشایی مدارس آیا پلیس برنامهای برای پاکسازی این فضاها نیز دارد یا خیر گفت: در این خصوص برنامهریزی کامل انجام شده و تمام مسیرهای منتهی به مدارس پاکسازی شده و تحت نظر است. همچنین آموزشهایی نیز در سطح مدارس به دانشآموزان و مسئولان مدارس داده شده است.
حذف اعدام قاچاقچیان مواد مخدر را پررو کرده
رحیمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه گفته میشود قاچاقچیان مواد مخدر به راحتی این مواد را در صندوق عقب خودرو خود قاچاق میکنند، گفت: باید بگویم که قانون تصویب شده درباره حذف اعدام درباره جرایم مرتبط با مواد مخدر سبب جریتر و پرروتر شدن این افراد شد اما حداقل در تهران که مطمئن هستم قاچاقچیان این جسارت را ندارند که بخواهند علنی به قاچاق مواد مخدر تظاهر کنند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ افزود: البته متأسفانه این امر وجود دارد که میزان هزینهای که مجرمان باید در مقابل جرمی که در حوزه موارد مخدر مرتکب میشوند پرداخت کنند بسیار ناچیز و اندک است.