روش‌های خلاق در تفکیک زباله به راه‌حلی تعاملی و سرگرم‌کننده تبدیل شده که به حل مشکل مدیریت پسماند و بازیافت در شهرها کمک می‌کند. در این گزارش با ۵ روش خلاق به کار رفته در شهرهای جهان آشنا شوید:

به گزارش همشهری آنلاین، سطل‌های تفکیک زباله‌ای که در سطح شهر قرار دارند می‌توانند وسائلی تعاملی و سرگرم‌کننده باشند. برخی شهرهای جهان ایده‌هایی جالب به کار برده‌اند تا هم شهروندان را به استفاده از این سطل‌ها ترغیب کنند و هم به بازیافت زباله کمک کنند.

کلانشهرها با ارائه راه‌حل های خلاقانه‌ برای بازیافت، بخشی از مشکل مدیریت پسماند را حل کرده‌اند؛ این ۵ روش ساده در میان شهرهای جهان محبوبیت بیشتری دارند:

  • تترابین

استارتاپ سام جانسون و استیون بای، با استفاده از پنل‌های LED سطل‌هایی بازیافتی ساخت که در جشنواره نور سیدنی در سال ۲۰۱۴ بسیار مورد توجه قرار گرفت. تترابین دور ریختن زباله را به یک بازی سرگرم کننده و جذاب تبدیل کرده است. مجموعه‌ای از حسگرهای داخل سطل، با اندازه‌گیری شکل و اندازه زباله، تصاویری هشت بیتی و شبیه بازی تتریس‌، در قسمت بیرونی سطل نمایش می‌دهند.

ترابین با یک نمایش تتریسی ۸ بیتی
  • سطل‌های نظرسنجی

ایده اصلی سطل‌های نظرسنجی را موسسات حامی محیط زیست اجرا کردند. هدف این سطل‌ها، سرگرمی مردم و جلوگیری از پرتاب ته سیگار یا بطری‌های آب معدنی به خیابان است. نتیجه این بازیافت نیز نوعی افکار سنجی عمومی است که برای عابران جلب توجه می‌کند. این روش امروزه بیشتر در جشنواره‌ها و رویدادهای فضای باز به کار می‌رود.

نظرسنجی بهترین بازیکن فوتبال جهان: مسی یا رونالدو؟
  • سطل بسکتبالی

زنگ‌آمیزی خیابان‌ها و ایجاد یک زمین کوچک بستکبال برای جوانان بسیار جذاب بود؛ این کار عابران را برای پرتاب زباله خود به سبد بسکتبالی ترغیب کرد و به روشی فراگیر در بیشتر شهرهای اروپا و آمریکا تبدیل شد. گفته شده این راهکار از فلیپین شروع شده است!

یک ضربه پنالتی به سطل آشغال بسکتبالی
  • دیوار آدامس

انداختن آدامس جویده شده در خیابان یک معضل جهانی است. این کار هم برای محیط زیست ضرر دارد و هم پاکبانان را به دردسر می‌اندازد؛ برای رفع این مشکل و آگاه کردن مردم، دیوارهایی مخصوص چسباندن آدامس ایجاد شده که پیامی بهداشتی هم دارند. با چسباندن آدامس‌ها معمولا یک تصویر نیز روی این دیوارها شکل میگیرد و زباله‌های خیابانی نیز کم می‌شوند.

سالانه ۶ تن آدامس در لندن دورانداخته می‌شود
  •  ماز

طراحی یک مسیر مارپیچی به سوی سطل زباله یک پروژه سوئیسی بود اما شکل سرگرم‌کننده آن به زودی در جهان شهرت پیدا کرد گسترش یافت. امروزه مسیرهای دیگری مانند بازی لی‌لی هم در شهرهای مختلف استفاده می‌شود. از همه این موارد مهم‌تر اما این است که فضاهای شهری و عمومی به سطل‌زباله‌هایی در دسترس و تمیز مجهز باشند تا به کار شهروندان بیایند.

مارپیچ منتهی به سطل زباله در سوئیس


 

منبع: همشهری آنلاین