به گزارش همشهری آنلاین ، تقریبا در همان زمان، ارتش اسرائیل میزبان یک رزمایش بزرگ نیروی هوایی نیز بود. هواپیماهای جنگنده اسرائیلی بر فراز صحرای نقب برای عملیاتی در یک «سرزمین اژدهای» خیالی که یادآور ایران یا سوریه بود، تمرین کردند. اندکی بعد، احتمال وقوع جنگی ناگهانی در مرز با لبنان برای نیروهای ذخیره اسرائیلی شبیهسازی شد.
دیگر نباید چنین مانورهایی را صرفا به عنوان نمایش قدرت نادیده گرفت، زیرا با گسترش تدریجی برنامه هستهای ایران، خطر رویارویی نظامی که میتواند به کل منطقه سرایت کند، افزایش مییابد. گزارشها از مذاکرات سخت در وین چندان دلگرم کننده به نظر نمیرسد. حتی اگر توافقی حاصل شود، برخی از پیشرفتهای ایران را نمیتوان به عقب برگرداند.
فضای مانور در «منطقه مشکل زا»، روز به روز کوچکتر میشود و استراتژیستها در تل آویو باید دو خطر را در مقابل یکدیگر بسنجند: خطر افزایش تهدید هستهای و خطر حمله نظامی به منظور عقب انداختن قابل توجه برنامه هستهای ایران.
سال هاست که سیاست اسرائیل مبتنی بر قابل اعتبار بودن تهدید حمله بوده است. پورتال خبری N۱۲ روز چهارشنبه به نقل از یک نماینده دستگاه امنیتی اسرائیل نوشت که اگر تحریمها علیه ایران بدون توافق جدید برداشته شود، تهران ظرف شش ماه به توانایی تسلیحات هستهای دست خواهد یافت. در این صورت اسرائیل چارهای جز تعیین سرنوشت خود نخواهد داشت.
با این حال، تردیدهایی وجود دارد که اسرائیل در حال حاضر توانایی حمله به برنامه هستهای ایران را دارد. این یک چالش بزرگ از نظر لجستیک و تاکتیکهای نظامی خواهد بود. روزنامه عبری اسرائیلی هایوم روز چهارشنبه اعلام کرد، نفتالی بنت، نخست وزیر و بنی گانتز، وزیر جنگ اسرائیل به ارتش دستور دادهاند تا طرحهای حمله را توسعه دهند.
کشورهای عربی خلیج [فارس] قبلا آموختهاند که حملات نامتقارن رژیم ایران چقدر دردناک بوده و خود چقدر آسیبپذیر هستند. بنابراین، آنها باید به دقت بررسی کنند که آیا مثلا به ارتش اسرائیل اجازه پرواز بر فراز حریم هوایی خود را میدهند یا پایگاههایی در اختیار آن میگذارند و در نتیجه خطر حملات تلافی جویانه ایران را افزایش میدهند؟ به رغم همه نگرانیها در مورد برنامه هستهای ایران، آنها در حال حاضر بر تنشزدایی و نزدیک شدن به تهران تکیه دارند.