به گزارش همشهری آنلاین، برنامه «چشمان سیارکها»ی ناسا این دادهها را به هر تلفن هوشمند، تبلت یا رایانهای با اتصال به اینترنت میآورد؛ بدون آنکه نیاز به دانلود داشته باشید.
هر سال هزاران سیارک و دهها دنبالهدار کشف میشوند که برخی از آنها اجرام نزدیک به زمین (NEO) نامیده میشوند. آنها مدارهایی را دنبال میکنند که از درون منظومه شمسی میگذرند. در حال حاضر مجموعا حدود ۲۸۰۰۰ عدد از آنها شناسایی شدهاند و همه روزه بر تعدادشان افزوده میشود. این اجرام به دقت توسط اخترشناسان با بودجه ناسا ردیابی میشود تا احتمال خطر آنها برای سیاره ما مشخص شود.
برنامه جدید مبتنی بر وب، مدارهای هر NEO شناختهشده را به تصویر میکشد و اطلاعات دقیقی را در مورد آن اجرام ارائه میدهد. با استفاده از نوار لغزنده در پایین صفحه، میتوانید به سرعت در طول زمان به جلو و عقب سفر کنید تا حرکات مداری آنها را ببینید. این سیستم دو بار در روز بهروزرسانی شده و آخرین دادهها را دریافت میکند. بنابراین به محض اینکه یک شیء جدید کشف و مدار آن محاسبه شد، به برنامه اضافه میشود.
پروفایلهای بسیاری از ماموریتهای NEO نیز قابل بررسی هستند. برای مشاهده مدلهای متحرک دقیق از آن فضاپیماها و برخوردهای سیارکها یا دنبالهدارها، برگه «رویدادها» را انتخاب کنید.
رویداد جمعآوری نمونه یا مأموریت آزمایش تغییر مسیر دوگانه سیارک ناسا (DART) را نز میتوانید از این طریق مشاهده کنید. این ماموریتی است که اخیرا به عنوان اولین نمایش دفاعی سیارهای ناسا راهاندازی شد و تا ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲، به سیارک دیمورفوس خواهد کرد.
جیسون کریگ، تهیه کننده فنی تیم توسعه و کاربردهای فناوری تجسم در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیای جنوبی، گفت: «ما میخواستیم که چشمان سیارکها تا حد امکان کاربرپسند باشد و داستانهایی درباره اکتشاف بشریت در این اجرام شگفتانگیز بیان کند. هر NEO را میتوان در داخل اپلیکیشن پیدا کرد، مانند بسیاری از فضاپیماهایی که از این اشیاء بازدید کردهاند.»
برای ورود به سایت چشمان سیارک کلیک کنید.