سرور اچ پی به کامپیوتری گفته می شود که همیشه روشن  بوده و وظیفه دارد اطلاعات و سرویس ها را برای دیگر کامپیوترها در شبکه به اشتراک بگذارد. اصطلاح سرور هم برای کامپیوترهای فیزیکی و هم مجازی و هم سیستم عاملی که سرور فیزیکی یا مجازی را اجرا می کند، به کار برده می شود.

سرور اچ پی (hp) چیست؟

در این مقاله به خرید سرور اچ پی و تعریف انواع سرور HP می پردازیم.

سرور اچ پی (hp) یکیاز بهترین سرورهای دنیا است که در ایران نیز بسیار محبوب است. علت این محبوبیت این است که شرکت اچ پی (hp) از بهترین سخت افزارها و نرم افزارها در سرورهای خود استفاده می کند.

از لحاظ ساختار سرورهای اچ پی به سه دسته ی Tower، Rackmount و Blade تقسیم می شوند.

  • سرورهای Tower (ایستاده): مشابه کامپیوترهای معمولی هستند و فضای اشغال شده توسط آن ها نسبت به سرورهای رکمونت و تیغه ای بیشتر بوده و مناسب کسب و کارهای کوچک یا متوسط که به سرورهای ایستاده (پرقدرت و قابل ارتقاء) نیاز دارند، می باشد.
  • سرورهای Rackmount (رکمونت): این سرورها مناسب قرار گیری در رک هستند و به راحتی درون آن قرار می گیرند. همین علت سبب می شود چندین سرور در فضای کوچکی کنار هم قرار بگیرند.
  • سرورهای Blade (تیغه ای): این سرورها نیز مناسب برای قرارگیری در رک هستند. تفاوت آن ها با سرورهای رکمونت این است که نسبت به آن ها فضای کمتری را در برمیگیرند.

سرورهای اچ پی (hp) به ۴ بخش سرورهای DL (متراکم)، سرورهای سرورهای BL (تیغه ای)، سرورهای ML (ماژولار) و سرورهای  SL(مقیاس پذیر) تقسیم بندی می شوند. در ایران سرورهای سری DL از محبوبیت بیشتری برخوردارند.

  • سرورهای BL (تیغه ای):

دارای کابل کشی ساده و مصرف انرژی پایینی هستند و به دلیل مدیریت آسان، مناسب برای شرکت های متوسط و بزرگ هستند.

  • سرورهای DL(متراکم):

سرورهای DL در دسته ی رکمونت قرار می گیرند (درون رک قرار می گیرند). سری DL جزء پرفروش ترین سرورهای اچ پی هستند که برای کسب و کارهای متوسط که نیازمند رشد هستند، مناسب است. همچنین مناسب عملیات هایی نظیر رندرینگ، مجازی سازی، محاسبات سریع (HPC) و ... مناسب اند.

حال به بررسی برخی از پر کاربردترین مدل های این سری می پردازیم:

  • سرور اچ پی DL۳۶۰ G۹:

سرور HPE DL۳۶۰ G۹ یک سرور تک یونیته (۱U) بوده از پردازنده های انترپرایزی اینتل زئون E۵-۲۶۰۰ v۴ (شامل ۲۲ هسته، ۵۵  مگابایت کش و فرکانس ۵گیگاهرتز) و رم های DDR۴ (سرعت ۲۴۰۰ MT/s و ظرفیت کل ۳ TB) پشتیبانی می کند. همچنین نرم افزار مدیریتی به کار رفته در آن HPE iLO ۴ می باشد.

سرور HPE DL۳۶۰ G۱۰ نیز مثل نسل قبلی خود یک سرور تک یونیته (۱U) بوده و از پردازنده های Intel Xeon Scalable (شامل ۲۸ هسته، ۳۸.۵ مگابایت کش و فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز) و رم های DDR۴ (سرعت ۲۹۳۳ MT/s و ظرفیت کل ۳ TB) پشتیبانی می کند. عملکرد این سری نسبت به سری قبل (DL۳۶۰ G۹) ۶۰٪ بهبود یافته است. همچنین نرم افزار مدیریتی به کار رفته در آن HPE iLO ۵ می باشد.

  • سرور اچ پی DL۳۸۰ G۹ :

سرور DL۳۸۰ G۹ HPE یک سرور دو یونیته (۲U) بوده که از دو پردازنده ی اینتل E۵-۲۶۰۰ v۳ و  E۵-۲۶۰۰ v۴(شامل ۲۲ هسته، ۵۵ مگابایت کش و فرکانس ۵ گیگاهرتز) و رم های DDR۴ (سرعت ۲۴۰۰ MT/s و ظرفیت کل ۳ TB) پشتیبانی می کند. همچنین نرم افزار مدیریتی به کار رفته در آن HPE iLO ۴ می باشد.

سرور HPE DL۳۸۰ G۱۰ نیز همانند نسل قبلی یک سرور دو یونیته (۲U) بوده و از پردازنده های انترپرایزی نسل اول و دوم اینتل زئون Scalable (شامل ۲۸ هسته، ۳۸.۵ مگابایت کش و فرکانس ۹ گیگاهرتز) و رم های DDR۴ (سرعت MT/s  ۲۹۳۳ و ظرفیت کل ۳ TB) پشتیبانی می کند. عملکرد این سری نیز نسبت به سری قبل (DL۳۸۰ G۱۰)  تقریبا ۶۰٪ بهبود یافته است. همچنین نرم افزار مدیریتی به کار رفته در آن HPE iLO ۵ می باشد.

البته حداکثر سرعت رم به نوع و نسل پردازنده به کار رفته در سرورها بستگی دارد. این سرورها سازگاری کاملی با حافظه های NVDIMM دارند؛ این رم ها را می توان با RDIMM ها ترکیب کرده و استفاده نمود ولی نمیتوان آن ها را  به طور همزمان با LRDIMM ها به کار برد. همچنین کارت شبکه های به کار رفته در سری DL، HPE FlexibleLOM و Embedded ۴x۱GbE بوده که پهنای باندی در رنج ۱GbE و ۲۵GbE را در اختیار کاربران قرار می دهد.

تفاوت سرورهای HPE  DL۳۶۰ و DL۳۸۰ HP:

همانطور که در بالا گفته شد؛ سرور DL۳۸۰ یک سرور دو یونیته (۲U) بوده ولی سرور DL۳۶۰ تک یونیته (۱U) است. در ضمن فضایی ذخیره سازی که DL۳۸۰ در اختیار کاربران می گذارد، بیشتر از DL۳۶۰ است و در مقابل فضای اشغالی توسط DL۳۸۰ نیز نسبت به DL۳۶۰ بیشتر است.

  • سرورهای ML (ماژولار):

برای شرکت هایی که از چندین بخش تشکیل شده اند مناسب است. سرورهای ML در دسته ی سرور های tower قرار می گیرند.

سرور ML۳۰ Gen۱۰ مناسب مشاغل کوچک است که امکان ارتباط از راه دور را به کاربران می دهد. (به دلیل چیپ مدیریتی HPE iLO۵  و پورت اختصاصیHPE iLO  به کار رفته در این سرور، امکان انجام فعالیت های مدیریتی و نظارتی وجود دارد که امنیت و کارکرد آن نیز نسبت به قبل افزایش داشته است.) این سرور برخلاف سرورهای نسل ۱۰ شرکت اچ پی، از پردازنده‌هایIntel Xeon Scalable پشتیبانی نمی‌کند، اما نسبت به نسل قبلی خود از پردازنده های بهتر و بیشتری با کارایی بالاتر پشتیبانی می کند. این سرور از حافظه ی DDR۴ از نوع UDIMM پشتیبانی می کند (با ظرفیت های ۸، ۱۶ و ۶۴ گیگابایت). سرور ML۳۰ Gen۱۰ مناسب فعالیت هایی نظیر تصویربرداری پزشکی، شبیه سازی ها و... می باشد. همچنین از از کارت گرافیک های NVIDIA Quadro و AMD Radeon Pro نیز پشتیبانی می‌کند.

  • سرورهای SL(مقیاس پذیر):

این سرورها به دلیل توان محاسباتی بالایی که دارند برای به کارگیری در فضاهای ابری، میزبانی وب و یا شرکت هایی که نیازمند محاسبات سریع (HPC) هستند، مناسب اند. سرورهای SL در دسته ی سرور های Rack قرار می گیرند.

سخن پایانی:

برای خرید سرور اچ پی باید فاکتورهایی نظیر بودجه، تعداد کاربران و نیازهای سازمان را در نظر بگیرید و متناسب با آن ها سروری مناسب کسب و کار خود را انتخاب کنید تا کمترین هزینه و بیشترین کارایی را داشته باشید. پس بهتر است قبل از خرید حتما با متخصصان فعالما در شرکت آرسس پارت در این حوزه مشورت کنید.