به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران در نشست پیشگیری از سوختگی که در بیمارستان حضرت فاطمه (س) برگزار شد، گفت: ما از آموزش و فرهنگسازی بسیار غافل شدهایم. در حوزه فرهنگسازی کارهای نیمهتمام بسیاری داریم. آموزش و پرورش کجای مساله پیشگیری از سوختگی است؟ توسط یک مرکز بسیار معتبر تحقیق شد که ۶۰ سال قبل زمان رسیدن حریق به اوج خودش ۱۷ دقیقه بود. الان این زمان به ۳ دقیقه رسیده است. چرا وقتی به محل آتشسوزی میرسیم، تمام آن قسمت که آتش گرفته است، شعلهور شده؟ نوع زندگی تغییر کرده است.
وی افزود: الان لوازمی که در منازل آمده جدید است و لوازم پلیمری ساخته شده است و فقط ۲ دقیقه وقت فرار وجود دارد. الان ساختمان ۵۰ طبقه و ۳۰ طبقه داریم و آموزش خاصی صورت نگرفته است. مدام از لوازم پلیمری در منازل استفاده میشود اما چقدر آموزش صورت گرفته است؟ در یک ساختمان ۳۰ طبقه وقتی در طبقه ۱۰ آتشسوزی میشود فرد نمیداند پایین یا بالا برود.
ملکی با اشاره به هزینههای بالای استقرار واحدهای آتشنشانی گفت: اگر در منطقه یک تهران بخواهید زمین بخرید قیمتش اصلا قابل محاسبه نیست. با هزینه بالای وسایل و تجهیزات یک ایستگاه درست میشود که قسمت محدودی را پوشش دهد. یک دستگاه خودرو نردبانی با قیمت فعلی از ۶۰ میلیارد تومان به بالاست تا نهایتا ۲ تا ۳ ایستگاه را پوشش دهد. حقوق یک آتشنشان حدود ۸ تا ۹ میلیون تومان است. البته وضعیت دستمزد در شهرستانها متفاوت است.
وی افزود: شما واقعا از دروس اول ابتدایی تا مقاطع بعدی چند صفحه مشخصا با حوزه پیشگیری از آتشسوزی آشنا شدهاید؟!
ملکی گفت: تعداد ساختمانهایی که مجددا برای تاییدیه ایمنی مراجعه میکنند، تقریبا نزدیک به صفر است. میشود جاهایی مشوق مالی گذاشت و برخی جاها هم چنین چیزی جوابگو نیست. در منطقه ۲۲ یک ساختمان ۱۶ طبقه دچار آتشسوزی شد. نزدیک به ۲۰۰ نفر را نجات دادیم. یک نفر به ما گفت که میدانید اینحا چه کسانی زندگی میکنند؟ همه دکتر و مهندسند. گفتم وای به حال دکتر و مهندسهایی که در ساختمانهایی زندگی میکنند که از لحاظ ایمنی ناکامل است.