به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز به این ترتیب نخستین درمان در خانه برای کروناویروس در اختیار بیماران قرار میگیرد که انتظار میرود به ابزار مهمی در مبارزه با سویهی به سرعت در حال گسترش اُمیکرون بدل شود.
دادههای کارآزمایی بالینی شرکت فایزر نشان داد که یک دوره درمان با این قرص تا حدود ۹۰ درصد در پیشگیری از بستری شدن و مرگ در افرادی که در معرض خطر بالای بیماری شدید کووید-۱۹ هستند، موثر است.
دادههای آزمایشگاهی اخیر هم نشان میدهد که این دارو اثربخشیاش را بر ضد سویهی اُمیکرون حفظ میکند.
سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد به این داروی خوراکی برای مصرف اضطراری برای درمان موارد خفیف تا متوسط بیماری در بیماران بزرگسالا یا کودک ۱۲ ساله و بالاتر که دست کم ۴۰ کیلوگرم وزن داشته و در معرض خطر بالای پیشرفت به سوی بیماری شدید کووید-۱۹ باشند، مجوز داده است.
به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا این دارو فقط با نسخه قابل تهیه است و باید به محض تشخیص کووید-۱۹ و در طول پنج روز پس از شروع علائم مصرف شود.
فایزر اعلام کرده است که آماده است تحویل این دارو را در آمریکا فورا شروع کند و پیشبینیهای تولیدش برای این دارو را در سال ۲۰۲۲ از ۸۰ میلیون دوره درمانی به ۱۲۰ میلیون دوره افزایش داده است.
قرص فایزر با نام تجاری «پاکسلووید» (Paxlovid) ترکیبی از یک داروی ضدویروسی جدید به نام «نیرماترلویر» (Nirmatrelvir) یا PF-07321332 و یک داروی ضدویروسی قدیمیتر به نام ریتوناویرو است. این قرص باید به صورت سه قرص هر ۱۲ ساعت یک بار برای پنج روز بلافاصله پس از شروع علائم بیماری مصرف شود.
فایزر گفت که قصد دارد در سال ۲۰۲۲ برای این دارو از سازمان غذا و داروی آمریکا تقاضای مجوز کامل کند.
یک قرص خوراکی دیگر ضدویروسی ساخت شرکت رقیب مرک نیز بوسیله سازمان غذا و داروی آمریکا در مرحله بازبینی قرار دارد. این قرص با نام مولنوپیراویر در کارآزماییهای بالینی بیماران پرخطر خطر بستری شدن و مرگ به علت کرونا را حدود ۳۰ درصد کاهش داده است.