به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از خبرگزاری رویترز، طبق سندی که چین در اوایل این ماه به آژانس فضایی سازمان ملل ارائه کرد، ماهوارههای اینترنتی استارلینک که بخشی از شرکت هوافضای اسپیسایکس ماسک محسوب میشود، دو برخورد نزدیک با ایستگاه فضایی چین در یکم ژوئیه و ۲۱ اکتبر داشتهاند.
چین در سندی که در وبسایت دفتر امور فضایی سازمان ملل منتشر شد، گفت: «به دلایل ایمنی، ایستگاه فضایی چین کنترل پیشگیری از برخورد را اجرا کرد.»
روز دوشنبه در پستی در پلتفرم میکروبلاگینگ «ویبو» چین که مانند توئیتر است، یکی از کاربران گفت که ماهوارههای استارلینک فقط انبوهی از زبالههای فضایی هستند؛ در حالی که یک کاربر دیگر آنها را سلاحهای جنگ فضایی آمریکایی توصیف کرد.
با وجود نزدیک به ۳۰۰۰۰ ماهواره و دیگر زبالههایی که گمان میرود به دور سیاره ما میچرخند، دانشمندان از دولتها خواستهاند تا دادههای خود را برای کاهش خطر برخوردهای فضایی فاجعهبار به اشتراک بگذارند.
اسپیسایکس به تنهایی نزدیک به ۱۹۰۰ ماهواره را برای سرویسدهی به شبکه اینترنت استارلینک به فضا فرستاده و تعداد بسیار دیگری نیز در مسیر پرتاب قرار گرفتهاند.
یکی از کاربرانی که تحت نام چن هایینگ در ویبو پست کرده است، گفت: "خطرات استارلینک به تدریج آشکار می شود، کل نژاد بشر هزینه فعالیتهای تجاری خود را پرداخت میکند.»
چین ساخت ایستگاه فضایی را در آوریل با پرتاب تیانهه، بزرگترین ماژول از سه ماژول این ایستگاه، آغاز کرد. انتظار میرود این ایستگاه پس از چهار ماموریت سرنشیندار تا پایان سال ۲۰۲۲ تکمیل شود.