به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، عبدالغفور هوت اظهار کرد: شهر کُنارک بیش از ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد و به واسطه خاک نفوذناپذیری که دارد نمیتواند بیش از پنج میلیمتر آب را در خود جای دهد و در واقع زمین این شهر کِشش لازم برای جذب بیش از ۳۵۰ میلیمتر بارندگی چند روز اخیر را ندارد.
وی افزود: نکته قابل تامل دیگر اینکه بسیاری از این محلهها دارای کوچههای باریک و با عرض خیلی کم هستند و همین موضوع، روند کمکرسانی را با کُندی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: ورود آب به این خانهها به همین دلیل است که این منازل از سطح کوچهها هم پایینتر هستند و آب به راحتی به داخل آنها هدایت شده است.
پیشبینی ۵ مکان اسکان اضطراری
فرماندار کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پنج مکان اسکان با ظرفیت ۲ هزار نفر در کنارک پیش بینی شده است، بیان کرد: اولویت با تخلیه آب از خانهها و محلات دچار آبگرفتگی است تا مردم بتوانند به روند عادی زندگی خود برگردند چراکه بسیاری از مردم به هر دلیلی حاضر نیستند خانههای خود را ترک کنند و در مکانهای اسکان اضطراری مستقر شوند.
هوت با بیان اینکه بارش ۱۰۰ میلیمتر باران طی ۲۰ دقیقه آغازین روز گذشته در طول تاریخ این شهرستان بندری، بیسابقه بوده است، اظهار کرد: طی روزهای گذشته نیروهای امدادی و ماشینآلات متعددی از دستگاههای مختلف اداری و بخش خصوصی تمامی سیلاب و آبگرفتگی خانهها را تخلیه و ۵۰ درصد خانهها آماده شده بود که مجددا وضعیت به حالت قبل برگشته است.
رئیس ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان کُنارک گفت: تخصیص حداقل ۲۰۰ کفکِش، دستگاههای لجنکِش و تخلیه آب به این شهر برای جمعآوری و هدایت آبهای سطحی از منازل مسکونی بسیار ضروری است.
وی ادامه داد: برای جمعآوری آبهای سطحی نیازمند مشارکت دستگاههای مختلف اجرایی و ادارات کل استان سیستان و بلوچستان و وزارتخانهها، بخش خصوصی و خیران محلی، استانی و کشوری هستیم.
خیران و نهادهای حمایتی به کمک مردم کُنارک بشتابند
فرماندار کنارک با بیان اینکه درواقع همه اهالی کنارک درگیر آبگرفتگی خانه هستند، افزود: مردم آسیبدیده از بارندگیها شدیدا به موادغذایی، پتو و چادرهای امدادی نیاز دارند که انتظار داریم هرچه سریعتر توسط نهادهای خدماترسان و خیران تهیه و به این شهرستان ارسال و توزیع شود.