دولت سیزدهم با انتخاب امیری‌مقدم به‌عنوان استاندار کرمانشاه پازل تعیین استاندارانش را تکمیل کرد؛ پازلی که چینش آن با انتخاب صادق خلیلیان به عنوان نخستین استاندار دولت سیزدهم در ۱۴ شهریور آغاز شد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، چهارشنبه سوم شهریور ماه امسال، رأی اعتماد به وزیران دولت سیزدهم در مجلس شورای اسلامی انجام شد.

به دنبال کسب رأی اعتماد وکلای ملت به احمد وحیدی برای تصدی وزارت کشور،  معرفی استانداران پیشنهادی از سوی وی به هیأت وزیران کلید خورد و با توجه به اهمیت موضوعاتی که استان خوزستان در آن مقطع درگیر آنها بود، صادق خلیلیان با تأکید رییس‌جمهور برای انتخاب  «استاندار ویژه» برای برخی استان‌ها و حضور این استانداران در جلسات هیأت دولت برای ارائه گزارش اقدامات‌شان، به عنوان نخستین استاندار در جلسه یکشنبه ۱۴ شهریور هیأت دولت، از اعضای کابینه دولت مردمی رأی اعتماد گرفت و سکانداری این استان جنوبی را در دست گرفت.

وزیر کشور یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های انتخاب استانداران را اصل «شایسته‌سالاری» عنوان و تأکید کرده بود «مردم باید احساس کنند مسئولان با همه توان در خدمت آنها هستند و لازمه این احساس، ارتباط نزدیک مسئولان با مردم است؛ چون اعتماد از مسیر ارتباط می‌گذرد و نوع ارتباط هم باید صمیمی، اعتماد برانگیز و مؤثر باشد». وحیدی که تصریح داشت انتخاب استانداران با مشورت نمایندگان و کارشناسان و با دقت صورت می‌گیرد، درباره اهمیت دقت در انجام این کار گفته بود «باید کشور را استاندارمحور اداره کنیم نه وزارتخانه‌محور؛ برای این منظور بخشی از اختیارات وزارتخانه‌ها به استانداران تفویض می‌شود و وزارتخانه‌ها بیشتر نقش حمایتی و نظارتی خواهند داشت و اختیارات بیشتری به استانداران سراسر کشور واگذار خواهد شد». 

بیست و یکم شهریور ماه، هیأت وزیران به حسین مدرس خیابانی به عنوان استاندار منتخب سیستان و بلوچستان رأی اعتماد دادند و ۱۰ روز بعد در نشست چهارشنبه ۳۱ شهریور هیأت دولت، سید علی احمدی زاده و احمد محمدی‌زاده به ترتیب به عنوان استانداران کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر انتخاب شدند و پرونده انتخاب استانداران در تابستان پر هیجان ۱۴۰۰ که دولت سیزدهم با تغییر ریل نظام اجرایی کشور روی کار آمد،  با انتخاب ۴ استاندار بسته شد.

اما مهر ماه شاهد انتخاب و رأی اعتماد به بیشترین استانداران در این چند ماه از عمر دولت سیزدهم بوده‌ایم؛ به‌طوری که هیأت وزیران با انتخاب ۱۵ استاندار پیشنهادی وزیر کشور موافقت کردند.

اعضای کابینه دولت آیت‌الله رئیسی پس از بررسی سوابق اجرایی و مدیریتی آقایان سید محمدرضا هاشمی، مهران فاطمی و سید حامد عاملی در جلسه روز یکشنبه چهارم مهر هیأت وزیران، آنها را به عنوان استانداران سمنان، یزد و اردبیل برگزیدند و چهارشنبه هفتم مهر نیز، فرهاد زیوبار، محمد هادی ایمانیه و محسن افشارچی به ترتیب به عنوان استانداران استان‌های لرستان، فارس و زنجان از هیأت وزیران رأی اعتماد گرفتند.

رییس‌جمهور پس از رأی اعتماد هیأت دولت به استانداران منتخب لرستان، فارس و زنجان، با تأکید بر تلاش برای گره‌گشایی از زندگی مردم این استان‌ها و رقم زدن فصل نوینی از خدمت‌رسانی، گفت که «خدمت‌گزاری به مردم توفیق الهی است که باید آن را قدر دانست».

هیأت وزیران عصر یکشنبه یازدهم مهر ماه به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی تشکیل جلسه داد و در این نشست،  سید رضا مرتضوی و مهدی دوستی به ترتیب به عنوان استانداران اصفهان و هرمزگان انتخاب شدند.

رییس‌جمهور در این جلسه پس از انتخاب استانداران جدید، با بیان اینکه در این انتخاب، هم به دانش، تخصص و روحیه انقلابی و هم به موضوع و محور مهم جوان‌گرایی توجه شده است،  به استانداران جدید توصیه کرد که در انجام مسئولیت و ایفای نقش استانداری حتماً به جوانان توجه کنند و به آنها میدان دهند.

هیأت وزیران بعد از ظهر یکشنبه ۱۸ مهر،  محسن منصوری را به عنوان استاندار تهران برگزیدند و  یکشنبه بعد از آن هم زین‌العابدین رضوی‌ خرم، محمد صادق معتمدیان و یعقوب علی نظری به ترتیب به عنوان استانداران منتخب استان‌های آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی و خراسان رضوی از اعضای دولت رأی اعتماد گرفتند.

اعضای دولت در جلسه چهارشنبه بیست و هشتم مهر ماه هیأت دولت،  به آقایان علیرضا قاسمی فرزاد، اسدالله عباسی و علی‌محمد زنگانه به ترتیب به عنوان استانداران همدان، گیلان و گلستان رأی اعتماد دادند و در آبان ماه هم ۸ استاندار از هیأت وزیران رأی اعتماد گرفتند: روز چهارشنبه ۱۲ آبان سوابق و برنامه‌های فرزاد مخلص الائمه و سید محمدتقی شاهچراغی به عنوان استانداران پیشنهادی وزیر کشور برای استان‌های مرکزی و قم بررسی و به آنها رأی اعتماد داده شد و یکشنبه ۱۶ آبان هم مجتبی عبداللهی، محمد مهدی اعلایی و سید محمود حسینی‌پور به ترتیب به عنوان استاندران البرز، قزوین و مازندران انتخاب شدند.

چهارشنبه بیست و ششم آبان ماه، اسماعیل زارعی کوشا با کسب رأی اعتماد هیأت وزیران، استاندار کردستان شد و یکشنبه سی‌ام آبان نیز حسن بهرام‌نیا و غلامعلی حیدری از سوی هیأت وزیران به ترتیب به عنوان استانداران ایلام و چهارمحال و بختیاری تعیین شدند.

آذر ماه و دی‌ ماه، سه استاندار باقی‌مانده از هیأت وزیران رأی اعتماد گرفتند و جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی و محمدرضا حسین‌نژاد استاندار خراسان شمالی شد و اعضای کابینه سیزدهم در نشست روز چهارشنبه پانزدهم دی ماه، با انتخاب بهمن امیری‌مقدم به عنوان استاندار کرمانشاه پرونده انتخاب استانداران را بستند.