به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا مریم فولادی، اظهار کرد: گفتگو امری مشارکتی است که در آن افراد به فهم مشترکی میرسند. با این حال اگر والدین بر تایید باور خود به فرزند تاکید داشته باشد و متعصبانه با خواسته نوجوان برخورد کنند؛ در واقع گفتوگویی میان آنها و فرزندان شکل نگرفته است.
این مشاور با بیان اینکه لازم است والدین مهارتهای گفتگویی خود را افزایش دهند تا نوجوانان بتوانند بدون ترس و به راحتی با آنها گفتوگو کنند، ادامه داد: لازم است والدین بر روی مهارتهای گفتگو تمرین کرده و این مهارتها را به نوجوان نیز آموزش دهند. از سوی دیگر مهارت رفتار جراتمندانه و ابراز وجود نیز یکی از مهمترین آموزشهایی است که والدین باید به فرزندان خود منتقل کنند.
به گفته وی، نوجوانی که نمیتواند خواستههای خود را به طور شفاف و مستقیم با والدین مطرح کند از شهامت، جراتمندی و ابراز وجود پایینی برخوردار است و از این رو والدین باید بر روی این مهارتهای نوجوان کار کنند.
فولادی همچنین با اشاره به اهمیت برخورد مناسب والدین در برابر خواستههای نوجوان، تصریح کرد: بعضا به دلیل عدم برخورد مناسب والدین با خواستههای فرزندان، نوجوان شهامت گفتگوی مستقیم با مادر و پدر خود را ندارد و به همین دلیل از طریق ارسال پیام در فضای مجازی با والدین ارتباط میگیرد. در این شرایط به نظر میرسد والدین نتوانستهاند به درستی به نوجوان آموزش دهند که خواستهها و احساسات خود را از طریق شیوههای سالم بیان کند چراکه شهامت ابراز وجود در نوجوان کمرنگ است.
این مشاور نقش ابزارهای الکترونیکی در افزایش گفتوگوی والدین و فرزندان در فضای مجازی را بیتاثیر ندانست و تاکید کرد: بعضا اگرچه نوجوان شهامت ابراز وجود و بیان خواسته و احسات خود را به طور مستقیم با والدین دارد اما از آنجایی که ابزارهای الکترونیکی جزء لاینفک زندگی امروز شدهاند، نوجوان برای گفتوگو با والدین نیز به این ابزارها روی میآورد. با این حال لازم است هم والدین و هم نوجوانان مدت زمان حضور و استفاده خود از این ابزارها را مدیریت کرده و متوجه اهمیت گفتوگوی مستقیم اعضای خانواده با یکدیگر باشند.
وی معتقد است که بعضا مهارت ابراز احساسات در خانوادهها به شدت ضعیف است و از این رو لازم است تمام اعضای خانواده این مهارت را آموخته و از آن استفاده کنند.
فولادی در پایان سخنان خود به والدین توصیه کرد: والدین باید از طریق گفتگو به فرزندان خود بیاموزند که نیازها، خواستهها و احساسات خود را شفاف و واضح بیان کنند. بعضا افراد به دلیل مسائل فرهنگی ابراز احساسات را بلد نیستند. خانوادهها باید گفتوگو به شیوه صحیح را آموخته، وابستگی فضای مجازی را کمتر کرده و گفتوگو با اعضای خانواده را در اولویت کارها قرار دهند. گاهی در خانوادهها از ابتدا گفتگو به معنای واقعی خود وجود نداشته و این ارتباطات غیر مستقیم اعضای خانوادهها با یکدیگر و بیان خواسته و احساسات از طریق فضای مجازی نوعی اعتراض محسوب میشود.