به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیزنس اینسایدر دانشمندان دخیل در «طرح مومیایی ورشو» که این مومیاییهای مصر باستان را آنالیز میکنند، میگویند تا به حال هیچکس جنینی را درون یک بدن مومیاییشده نیافته بود.
«وویچک اسموند» یکی از دانشمندان گفت اینکه تا به حال مومیایی زنی باردار کشف نشده بود، عجیب به نظر میرسید. چرا که زنان در سن باروری هر چند ممکن است همیشه باردار نباشند، دست کم هر چند سال یک بار باردار میشوند، بنابراین جای تعجب است که تا به حال مومیایی حاوی جنین شناسایی نشده بود.
به گفته اسموند، شاید علت این باشد یافتن اسکلت جنینی که شیوه معمول شناسایی جنین در حال رشد درون بدن مومیاییشده است، در چنین مواردی در تصویربرداریهای معمول اشعه ایکس ظاهر نمیشود. این دانشمندان از یک فناوری تصویربرداری استفاده کردند که به دنبال استخوانها نمیگشت.
اسموند میگوید:«رادیولوژیستها به دنبال استخوان میگردند و آنچنان که مورد ما نشان میدهد، نباید این کار را انجام داد. در این موارد باید به دنبال بافت نرمی با شکل منحصربهفرد گشت.»
این پژوهشگران در نامهای به ژورنال پژوهشهای باستانشناختی فرضیهای در این باره ارائه دادهاند که چرا جنین در رادیوگرافیهای معمولی مومیاییها دیده نمیشود.
این دانشمندان میگویند در روند تجزیه جنازه به طور طبیعی اسیدی شدن رخ رمیدهد. اسید فرمیک در خون ظاهرا میشود و محیط بدن را اسیدیتر میکند. اسکلت جنین درون بدن در این محیط اسیدی حل میشود و مواد معدنی در مایعات حل میشوند و از رحم خارج میشوند.
بنابراین بدن کوچک جنین در رادیوگرافی معمول اشعه ایکس که تقریبا نامرئی میشود، زیرا استخوان و ماده معدنی وجود ندارد که در آن این نوع تصویربرداری ظاهر شود.
پرسشی که مطرح میشود این است که چرا استخوانهای بدن مادر به شکل مشابهی حل نمیشوند؟ نظریه این دانشمندان این است که در روند مومیایی کردن، جنازه با نمک ناترن یا قلیایی پوشیده میشود تا بدن را خشک کند. این عمل خشک کردن مانع از آن میشود که مواد معدنی استخوانهای مادر از محل خود خارج شوند، بنابراین هنوز میتوان استخوانها را در تصویربرداری اشعه ایکس دید.
این پژوهشگران میگویند گرچه مومیایی شناساییشده بوسیله آنها تنها مومیایی بارداری است که تا به حال شناخته شده است، بررسیهای بیشتر ممکن است مومیاییهای باردار بیشتری را کشف کند.