به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از وبسایت نیواطلس، «باتری اقیانوس» (Ocean Battery) طراحی جدیدی برای یک سیستم ذخیره انرژی است که کمی شبیه یک سد برق آبی در انتهای دریا عمل میکند.
«باتری اقیانوس» که توسط استارتآپ هلندی Ocean Grazer توسعه یافته است، برای نصب در بستر دریا در نزدیکی ژنراتورهای انرژی تجدیدپذیر دریایی مانند توربینهای بادی، مزارع خورشیدی شناور، سیستمهای انرژی جزر و مد و امواج طراحی شده است. این باتری از سه جزء تشکیل شده است که با هم تاحدودی مشابه سد آبی عمل میکنند.
در بستر دریا یک مخزن بتنی مدفون است که تا ۲۰ میلیون لیتر آب تازه را در فشار کم ذخیره میکند. سیستمی از پمپها و توربینها این مخزن را به یک کیسه انعطافپذیر در کف دریا متصل میکند. برق اضافی از منابع تجدیدپذیر میتواند برای پمپاژ آب از مخزن به کیسه استفاده شود. هنگامی که انرژی مورد نیاز است، کیسه آزاد میشود و تحت فشار آب دریا در بالای آن، آب خود را به مخزن فشار میدهد و توربینها را در مسیر تولید برق میچرخاند که به شبکه تغذیه میشود.
تیم Ocean Grazer میگوید که این سیستم دارای راندمان بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است و باید بتواند تعداد نامحدودی چرخه را در طول عمر عملیاتی بیش از ۲۰ سال خود اجرا کند. همچنین نسبتا مقیاسپذیر است. هر مخزن بتنی ظرفیت ۱۰ مگاوات ساعت دارد، بنابراین افزودن تعداد بیشتری از آنها میتواند ظرفیت کلی را افزایش دهد. همچنین در صورتی که انرژی بیشتری به سرعت مورد نیاز باشد، واحدهای اضافی از ماشینآلات پمپ و توربین نیز میتوانند برای افزایش توان خروجی اضافه شوند.
طرح مفهومی «باتری اقیانوس» جالب است، اما با ساخت باتری اقیانوسی در حال کار، فاصله زیادی دارد.